RaverWild Публикувано Август 25, 2016 Share Публикувано Август 25, 2016 Привет, Няма въпрос, няма нищо, просто исках да го споделя като впечатление. Неотдавна жената имаха концерт в една църква (тя пее в хор) и вътре гледам орган. Не че не бях виждал дотогава, но никога толкова отблизо и никога в празна църква, защото за репетиция бяхме там час преди концерта. И имаше перфектни условия - около обяд, лято, слънце, светлина, супер. А органа доколкото видях е изработка 1998, или поне тази година е вписана на едната табелка, един хубав, хубав, влюбих се. И нали отблизо не бях виждал и пощраках отсам-оттам. Едва ли повечето хора ще се интересуват или ще се впечатлят. Знам че адаша тук, модератора, си пада по органи та реших да го пусна. И другото - в един момент се усетих, бе този орган нещо седи доста далече от стената, пък уж е с тръби, не е мини-орган, заразгледах го от всички страни и установих че всъщност е доста модерен - МИДИ портове това-онова... Другото е ми се стори малко странна архитектурата как са поставени тръбите - част от тях са под 90-градуса ъгъл, както се вижда на някои снимки. За съжаление нямах възможност да го чуя. За сметка на това ни посвириха на пианцето Kawai, което се вижда и то на една друга снимка. Все се каня да попитам кога има човек да свири на органа, че да ида да го чуя и да го запиша как звучи, но така и не съм ходил. То родител на малко дете и толкова време има за удоволствия. И така. Снимките не са обработвани по никакъв начин, наслаждавайте се. За мен това е ужасно красиво направено нещо, хем си давам сметка че ще да е редови модерен инструмент, защото и църквата е малка квартална. Аз неможах да се откъсна от него, все седях да си го снимам. Другото което ми хареса е, че човека (който и да е той, щото не го видях), който по принцип свири на този орган, колкото и да е разхвърлян, съдейки как си е нахвърлил щимовете, ама педантично си е оставил обувки само за свирене, за да не изцапа инструмента. Както и да е, хайде че трябва да се стягам за работа. Ето и снимките (галерия): https://www.flickr.com/photos/raverwild/albums/72157672835830416 Поздрави 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Август 25, 2016 Share Отговорено Август 25, 2016 Красота! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Август 25, 2016 Share Отговорено Август 25, 2016 Според мен само една година трябва да учиш как да работиш с този орган Почти като космически кораб е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Август 25, 2016 Share Отговорено Август 25, 2016 Доста модерно изглежда.Хем прилича на старите, но е като нова винтидж яхта.Хем има от старото,но и новите технологии.А за обувките със сигурност не е за да не го изцапа, просто с други не може да се свири на педалиерата за краката. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Август 26, 2016 Share Отговорено Август 26, 2016 То затова човек се учи докато е жив.Наистина внушителен орган,съвременната изработка е оказала влияние,явно да се ползва и за записи на повече жанрове музика,оти не може да се разнася по студия.Яко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts