Лелдорин Отговорено Септември 19, 2005 Отговорено Септември 19, 2005 мерси за съвета,но нямам пиано,така че ще е на китара :guitar:
I`m a believer Отговорено Септември 19, 2005 Отговорено Септември 19, 2005 Бе извинявайте за наглостта, ама с риск да ми лъсне индианския гъс - може ли некой да ми каже като как да пусна линк или да кача песничка, че един приятел ми даде първия ми запис и ми се ще да го пусна да си кажете мнениято?
sa6tiat Отговорено Септември 19, 2005 Отговорено Септември 19, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=2766 Може и с мейл на прикачен файл; имаш ЛС
bulby Отговорено Септември 22, 2005 Автор Отговорено Септември 22, 2005 Начи... от ре (един тон под чиста 6-та струна) до сол на първа 3-то прагче. Тва без фалцет, а с фалцета точно октава отгоре. Днес на разпяването стигнах до абсолютно същите граници. (D голяма - G първа чист глас, с фалцет до G втора) Явно имаме доста близки гласове, що се отнася до диапазона
npace Отговорено Септември 22, 2005 Отговорено Септември 22, 2005 (Редактирано) на китара в drop b демек едно такова ниско Си мога да пея (без да позагрея мога да пея доста фалшиво ) от този Си на 6та струна чиста до Си на 2ра струна 4то прагче криво-ляво...принципно някои от от тоновете по средата ги изкарвам фалшиво, по принцип не пея. това без фалцет. с фалцет мога малко повече ма не съм сигурен сега защото не мога да поусиля звука (глей колко часа е) и може би ниските тонове не ги взимам. ЕДИТ: btw веднъж пях на един компътърен тунер през микрофона беше много фънки ето, усилих звука напук на всичко и мога гордо да заявя че без фалцет стигам доста по-надолу демек 2ра чиста в същата настройка Редактирано Септември 22, 2005 от npace
Mandalay Отговорено Септември 22, 2005 Отговорено Септември 22, 2005 (Редактирано) Днес на разпяването стигнах до абсолютно същите граници. (D голяма - G първа чист глас, с фалцет до G втора) Явно имаме доста близки гласове, що се отнася до диапазона Остава и като тебмър да сме еднакви и ти пращам оферта да ме заместваш в групата по участия, когато ми е невъзможно да присъствам Редактирано Септември 22, 2005 от Mandalay
egg Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 И аз четох, че женски фалцет няма. Обаче можело много да се разшири диапазона на гласа, като се ползва за резонатор синусната кухина (т.нар. "head voice"). Много по вьпроса има в англ. сайт www.vocalist.org.uk. Вече го препорьчах в друга тема, но ще повтарям, за да научат за него повече хора
pora_e_priqtel Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Доколкото знам при жените наистина няма фалцет, но има два прехода (т.е. три регистъра), докато при мъжете е един (респ. два регистъра, от които единият е фалцет). Само да спомена, че има реална възможност да съм чул-недочул Иначе аз съм бас, ама според някои приятели съм тръгнал да избаритонявам, щото известно време пеех предимно във висока теситура или каквото там се вика. Ух леле - невежеството ми ме навежда отново на мисълта да отида на вокален педагог
bulby Отговорено Октомври 20, 2005 Автор Отговорено Октомври 20, 2005 докато при мъжете е един (респ. два регистъра, от които единият е фалцет). В грешка си, приятелю Chest voice, middle voice, head voice, faltsetto - тамън 4 регистъра, ако добавим и mixed voice (не всеки го умее, но...) - стават 5
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 докато при мъжете е един (респ. два регистъра, от които единият е фалцет). В грешка си, приятелю Chest voice, middle voice, head voice, faltsetto - тамън 4 регистъра, ако добавим и mixed voice (не всеки го умее, но...) - стават 5 Е, доста от тях се припокриват и повтарят. Според мен е по - разумно да говорим за 3 (физически) регистъра. Другите са просто начини на тоноизвличане, използвайки основните 3.
Niilo Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 Според определението на Evtim съм висок тенор
Beyondvoice Отговорено Ноември 3, 2005 Отговорено Ноември 3, 2005 Според определението на Evtim съм висок тенор Евтим е изложил нещата много точно,но пичове и пичкки-глас се мери на музикален инструмент,най-добре пиано-в профила ми вместо снима съм сложил графика на човешките гласове...
bulby Отговорено Ноември 3, 2005 Автор Отговорено Ноември 3, 2005 Тази графика, която си я сложил, не е ли за пеене на позиция (оперно пеене) ? Защото по принцип нормалните диапазони са малко по-големи (изключвам фалцета и миксовото пеене)
Recommended Posts