Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за китарния звук


Recommended Posts

Ако тази китара е с SD 59 в нек позиция няма лампов катарен амр при който да не закриви ,ако я измлатиш :) освен ако не си скопил тотално ампа от настройки или не е обидно намален .Всички други неща в които я включваш не са това,което са имали предвид производителите й.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е по правилно първа и шеста струна да са на едно и също разтояние от адаптерите,или първата трябва да е малко по близо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шеста има по-голяма амплитуда спрямо първа (заради дебелина/маса), съответно по-голям "ход". Затова и разстоянието не е еднакво.

 

Аз използвам 2 и 3 мм шестограми - лепя съответния размер върху адаптера, натискам струната на последното прагче (както Hillbilly допълни) и регулирам адаптера колкото трябва. Много е удобно. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези данни са добро начало,но в зависимост от твоя "сетъп" те могат да бъдат драстично променени.Също така при усилен или не-усилен усилвател (бустиран или не-бустиран сигнал и т.н) в група или сам ...усилвател или процесор...Така ,че настройват на ухо.Забавлявай се,но сигнала от китарата ти не срещне ли вход към у-во предназначено за китара само си губиш времето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако нямаш китарен амп и смяташ да свириш в някакви Хай-Фай гадости - по-добре Диджитек, че те имат изход със спийкър сим (или се активираше някак). Провери все пак дали важи за конкретния модел преди да го вземеш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.