metallord Публикувано Юни 13, 2016 Публикувано Юни 13, 2016 Здравейте!Проблемът ми започна като си купих нови струни [elexir(принципно свиря с д'дарио)], и когато бендвам първа струна на повече от половин тон тя изскача от джобчето в тремоло бара. Махнах я, изрязах долната част и я сложих на ново и това се повтори още няколко пъти, смених струната със друг модел и пак се получава. Реших да отпусна малко тремоло бара от пружините и пак продължава това. Извадих малкото черно правоъгълниче, което държи струната от долу за да видя дали не е захабено, но не ми изглежда да е. Не знам какво да правя а имам концерт след 2 дни. Помощ! Цитирай
agrogrind Отговорено Юни 16, 2016 Отговорено Юни 16, 2016 (Редактирано) Слагай струните с топчетата или направи като мен , ако тремолото позволява. КЛИК Редактирано Юни 16, 2016 от agrogrind Цитирай
MrDeath Отговорено Юни 16, 2016 Отговорено Юни 16, 2016 ^ И искаш да кажеш, че тремолото ти не разтройва така?Към автора на темата, може би не затягаш достатъчно, да хората казват да не се затягаш като ахмак, късат се болтове и т.н., което е вярно, но все пак си иска затягане, аз лично на единия от флойдовете, първа, втора и трета струна ги подгъвам и подпъхвам подгънатото под "малкото черно правоъгълниче", което реално е паралелепипедче. Цитирай
agrogrind Отговорено Юни 17, 2016 Отговорено Юни 17, 2016 Само 5 и 6 та струна се разстройват и то не винаги, понеже нъта е отключен с цел да "дропвам" китарата. Цитирай
Heartman Отговорено Юни 17, 2016 Отговорено Юни 17, 2016 Никога не ми е излизала струна.Трябва да се стяга повече. ^ Това с топчетата все едно си без флойд.А да дропваш флойд си е предизвикателство.Като отпуснеш една струна всички се опъват.Няма настройване,освен ако нямаш заключване отзад при пружините tremol-no. Цитирай
Eagle5 Отговорено Юни 17, 2016 Отговорено Юни 17, 2016 И аз го имах този проблем, само че на втора струна. Започнах да я поставям под блокчето, както е казал и MrDeath, но след известно време пак почна да изскача. При мен се оказа, че предишният собственик на китарата е стягал доста здраво болтовете и в долната част на седлото се беше образувала пукнатина, която не се виждаше, тъй като беше от страната към основата. Благодарение на нея се получаваше едно разширяване на отвора за болта и съотвтно натискът върху блокчето намаляваше. Надявам се да не е това причината при теб, но и аз не го бях очаквал нещо подобно. Ако флойдът е по-нисък клас, всичко е възможно. Вариант е и да се е образувало каналче в седлото и струната да изкача след като влезе в него. Някои хора с този проблем слагат струната, така че намотките точно преди топчето да легнат на това място, други пък минават към пилене на седлата. Хвърли им едно око и виж дали се е получило нещо подобно. Другото ми обяснение е наистина да не си ги стягал достатъчно. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 20, 2016 Отговорено Юни 20, 2016 Преди време си купих един Ibanez, на който две от блокчетата, натискащи струните, бяха сложени наобратно (на първа и втора струна). От задната страна те имат малка вдлъбнатина, в която влизат винтчетата, но тя не е в центъра и има значение как се поставя в седлото: (това е на Floyd Rose, но принципът е същия) И явно не са държали достатъчно добре струната, защото собственика е затягал зверски в резултат на което двата винта бяха така: Вземи провери и това, като така и така си почнал да разглабяш... Цитирай
Recommended Posts