Jump to content
Българският форум за музиканти

Frankenstein или цяла китара


YAMAHAc70

Recommended Posts

Здравейте колеги,
Отговорът си е ясен, но все пак ето к'ъв е случаят- Искам нова китарка  и имам бюджет от 700 кинта, може да е втора ръка и даже държа да е така, защото иначе не си струва много за тея пари нова , просто няма да е кой знае колко по - добра от моята. Дотук добре, но ми е интересно с добра и целева търговия в ибей и лютиерска намеса дали не мога да сглобя хубава китара от моята /Squier Bullet/. Нов гриф със заключващи ключове , заключващ нът , флойд роуз и нови адаптери и някакъв хардуер евентуално - това са всичките ъпгрейди, които бих направил . Тоест да оставя само тялото на моята и всичко друго да се замени. От една страна не си струва да хвърлям в китара, струваща 200 лв. , три пъти повече пари в нея, но то точно т'ва е , че то де факто ще стане друга китара :Д. Свиря в рок- метъл група, но държа тонът ми да е по - скоро ориентиран и към рок   , отколкото да е само за бичкии, например пробвал съм на ханеман ltd сигничъра и ми идва too much metal. В интерес на истината получавам приличен саунд и от моята китара, включен в хубав амп или поне ме устройва.
 Естествено е нормално да се запитам защо да минавам през толкова много проблеми като просто мога да си взема купешка на втора ръка :д. Мотивацията ми е следната , първо няма да има кой знае какъв етап на привикване, особено ако си взема гриф с нек профил като моя, второ малко или много като си взема всяка част поотделно ще е по мой вкус всеки детайл и трето , защото много държа да е с ръчка, а отвсякъде чувам мнението, че дори на втора ръка за тея пари няма  да намеря читава китара с ръчка, а така ще мога да си купя по - висок клас ръчка и най-накрая китарите и компонентите са устойчив продукт , за разлика например от електрониката и винаги ще мога да ги препродам с минимална загуба.  Та , ако някой има мнение по въпроса ще се радвам да го чуя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно си разгледал цените в ибей на частите. Грифовете на Фендер се предлагат по около 200 евро за мексикански и от 300 нагоре за американски. Марковите адаптери като Димарцио са по 80-90 евро. А щом искаш да запазиш тялото от скуаера, не е сигурно доколко крайният резултат ще бъде задоволителен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събери още малко и си вземи  свястна китара...  Стойността на лютиерските услуги плюс приличните части ще надхвърли бюджета ти несъмнено. А ако не го надхвърля значи или лютиера или частите или и двете не са читави ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глей ся,колко и да накичиш магарето нема да стане арабски кон -няма смисъл,смешно е,китарата звучи от дървото,и аз си взех един скуайър за 120 кинта и един хъм сингл формат му сложих за 20 кинта- е идеално да ходиш по купони,ама в сравнение с Гибсъните ес-джи и леспол ,а и мексиканското теле (читавите ми китари) е пълна трагедия,та по мое мнение събери парички за по-висок клас инструмент.За 700 втора ръка има добри китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледнах ЛС- то и мерси, но не съм заинтересован. За съжаление и аз това се опасявах за бюджета :/ , но на тоя етап това е. В крайна сметка , ако имах възможност да събера още едва ли щях даже до питане да стигна :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Frankenstrat  е правилното, според мен.

Имам такъв, корейско производство. Бял с черни ленти, както е ЕВХ визията.

Беше с някакъв гаден флойд, който изхвърлих, толкова зле, че не бих го продал.

Самата китара е направена от явор и елша и има готин звук,

отделно грифа е супер бърз и удобен,Ван Хейлънски, свирил съм на негов модел китари, познавам

дименсията на предпочитаният от него гриф, на усет, мерки не ме вълнуват.

За да съм сигурен, че китарата е ок, по едно време бях хакнал ФР от Уошбърн, който и пасна идеално.

После намерих Оригинален Флойд Роуз,, който е малко по-широк от леглото или пикгарда

и остава да я занеса на единсъфорумник, да фрезира, така че да е пълно 6.

Такава китара си заслужава 700 лв.

Тяло от елша, кленов гриф, оригинален ФР, готин хъмбъкер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят единствен съвет е да преосмислиш "ръчката" и тогава няма да има такава драма и ще имаш голям избор за парите си:

 

Примери :

1.Fender Squier Classic Vibe Strat 60s - 420 евро - много добри тунинг машини и алнико 3 магнити на адаптерите - идеална за рок /ще можеш да ръчкаш леко ръчката без да се разстрои, но не и да я експлоатираш яко както флойд роуз и заключващ нът.  

2.Epiphone Les Paul Standard Plus Pro -429 евро -  отличен избор ... магагоново тяло, нек, ААА -флейм мепъл топ  и гроувър тунинг машини. Хъмбъкър адаптери ... истинска рок машина.  И красота. За мен най-добър избор за парите./ за нова китара /

3,Jackson Adrian Smith SDX RW SW - 470 евро -  тази е с флойд роуз и можеш да я ръчкаш яко. но малко надхвърля бюджета ти.  

За LTD  с  фиксиран  бридж също има добри оферти в този ценови клас. Там колегите ще кажат.

Ако обаче искаш метал машина тип Ibanez  или ESP с floyd rose или друг тип лицензирано тремоло и заключване на нъта вече ще трябва да се молиш за добра оферта втора ръка, защото такъв тип китара под 1000 лева няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fender Squier Classic Vibe Strat  - тялото е от липа, което е добре за Ibanez, не толкова за класически страт.

Jackson Adrian Smith SDX RW SW - това е бюджетният модел, който вярвам напълно си оправдава парите.

Щатския е доста, доста по -скъп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Объркал си се Тони.  Vintage modified  е  от липа,  a  classic Vibe 60s Strat - body - Alder и е доста доста добър страт!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля като част от колегите, че не си заслужава да ъпгрейдваш старата. Ако се спреш на Ибанец има добри неща 2-ра ръка. Даже сега в OLX има китара с най-висок клас тремоло на Ибанец и е в бюджета ти, та даже и надолу. С 2 думи няма нищо невъзможно, трябват ти само малко търпение и готови пари.

Успех.

 

Марио.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , вероятно съм объркал. Тогава classic vibe са с липа.

Което не означава, че е зле.

Но аз, примерно си имам липов Ibanez RG450, не виждам смисъл от липов страт.

Да оставим липата за Хошино Гаки.

Тяло - елша, ясен/  гриф - клен. Няма ли го това, няма какво да ъпгрейтваш.

Нали говорим за Франкен страт. Нека да е Франкен, но за да остане страт - елша, ясен, клен.

То и фендер имат стратове с poplar и липа, но кой ги иска.... не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Squier bullet  не става за ъпгрейд, по мои наблюдения.Дървото е много гадно,сравнявам го като ниво е стаг или беринджър.

Афинити серията или някоя по скъпа по-стават да сменяш неща.Аз имам афинити на което дървото ми хареса и смених всичко.Но сигурно излиза малко повече от 700 лв. със самата китара.Някъде само ъпгрейда е толкова.Заключващи ключове 150лв. хубави адаптери минимум 200лв и то втора ръка.Хубав флойд е поне 200лв че и нагоре.Като сложиш и пикгард,суич и потенциометри и то си става 700лвбез китарата.

Може би е по-лесно да си купиш готова китара, обаче адаптери и флойд винаги са зле за тея пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистиона от колко пари започват китарите с истински флойд, локинг нът и свестни адаптери колеги ? Според мен 700 евро и нагоре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.