YAMAHAc70 Публикувано Юни 13, 2016 Публикувано Юни 13, 2016 Здравейте колеги,Отговорът си е ясен, но все пак ето к'ъв е случаят- Искам нова китарка и имам бюджет от 700 кинта, може да е втора ръка и даже държа да е така, защото иначе не си струва много за тея пари нова , просто няма да е кой знае колко по - добра от моята. Дотук добре, но ми е интересно с добра и целева търговия в ибей и лютиерска намеса дали не мога да сглобя хубава китара от моята /Squier Bullet/. Нов гриф със заключващи ключове , заключващ нът , флойд роуз и нови адаптери и някакъв хардуер евентуално - това са всичките ъпгрейди, които бих направил . Тоест да оставя само тялото на моята и всичко друго да се замени. От една страна не си струва да хвърлям в китара, струваща 200 лв. , три пъти повече пари в нея, но то точно т'ва е , че то де факто ще стане друга китара :Д. Свиря в рок- метъл група, но държа тонът ми да е по - скоро ориентиран и към рок , отколкото да е само за бичкии, например пробвал съм на ханеман ltd сигничъра и ми идва too much metal. В интерес на истината получавам приличен саунд и от моята китара, включен в хубав амп или поне ме устройва. Естествено е нормално да се запитам защо да минавам през толкова много проблеми като просто мога да си взема купешка на втора ръка :д. Мотивацията ми е следната , първо няма да има кой знае какъв етап на привикване, особено ако си взема гриф с нек профил като моя, второ малко или много като си взема всяка част поотделно ще е по мой вкус всеки детайл и трето , защото много държа да е с ръчка, а отвсякъде чувам мнението, че дори на втора ръка за тея пари няма да намеря читава китара с ръчка, а така ще мога да си купя по - висок клас ръчка и най-накрая китарите и компонентите са устойчив продукт , за разлика например от електрониката и винаги ще мога да ги препродам с минимална загуба. Та , ако някой има мнение по въпроса ще се радвам да го чуя Цитирай
Caprycorn Отговорено Юни 13, 2016 Отговорено Юни 13, 2016 Вероятно си разгледал цените в ибей на частите. Грифовете на Фендер се предлагат по около 200 евро за мексикански и от 300 нагоре за американски. Марковите адаптери като Димарцио са по 80-90 евро. А щом искаш да запазиш тялото от скуаера, не е сигурно доколко крайният резултат ще бъде задоволителен. Цитирай
ultramega Отговорено Юни 13, 2016 Отговорено Юни 13, 2016 Събери още малко и си вземи свястна китара... Стойността на лютиерските услуги плюс приличните части ще надхвърли бюджета ти несъмнено. А ако не го надхвърля значи или лютиера или частите или и двете не са читави 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 13, 2016 Отговорено Юни 13, 2016 Глей ся,колко и да накичиш магарето нема да стане арабски кон -няма смисъл,смешно е,китарата звучи от дървото,и аз си взех един скуайър за 120 кинта и един хъм сингл формат му сложих за 20 кинта- е идеално да ходиш по купони,ама в сравнение с Гибсъните ес-джи и леспол ,а и мексиканското теле (читавите ми китари) е пълна трагедия,та по мое мнение събери парички за по-висок клас инструмент.За 700 втора ръка има добри китари. Цитирай
YAMAHAc70 Отговорено Юни 14, 2016 Автор Отговорено Юни 14, 2016 Погледнах ЛС- то и мерси, но не съм заинтересован. За съжаление и аз това се опасявах за бюджета :/ , но на тоя етап това е. В крайна сметка , ако имах възможност да събера още едва ли щях даже до питане да стигна :Д Цитирай
TONY Отговорено Юни 14, 2016 Отговорено Юни 14, 2016 Frankenstrat е правилното, според мен. Имам такъв, корейско производство. Бял с черни ленти, както е ЕВХ визията. Беше с някакъв гаден флойд, който изхвърлих, толкова зле, че не бих го продал. Самата китара е направена от явор и елша и има готин звук, отделно грифа е супер бърз и удобен,Ван Хейлънски, свирил съм на негов модел китари, познавам дименсията на предпочитаният от него гриф, на усет, мерки не ме вълнуват. За да съм сигурен, че китарата е ок, по едно време бях хакнал ФР от Уошбърн, който и пасна идеално. После намерих Оригинален Флойд Роуз,, който е малко по-широк от леглото или пикгарда и остава да я занеса на единсъфорумник, да фрезира, така че да е пълно 6. Такава китара си заслужава 700 лв. Тяло от елша, кленов гриф, оригинален ФР, готин хъмбъкер. Цитирай
DaftFunk Отговорено Юни 14, 2016 Отговорено Юни 14, 2016 Моят единствен съвет е да преосмислиш "ръчката" и тогава няма да има такава драма и ще имаш голям избор за парите си: Примери : 1.Fender Squier Classic Vibe Strat 60s - 420 евро - много добри тунинг машини и алнико 3 магнити на адаптерите - идеална за рок /ще можеш да ръчкаш леко ръчката без да се разстрои, но не и да я експлоатираш яко както флойд роуз и заключващ нът. 2.Epiphone Les Paul Standard Plus Pro -429 евро - отличен избор ... магагоново тяло, нек, ААА -флейм мепъл топ и гроувър тунинг машини. Хъмбъкър адаптери ... истинска рок машина. И красота. За мен най-добър избор за парите./ за нова китара / 3,Jackson Adrian Smith SDX RW SW - 470 евро - тази е с флойд роуз и можеш да я ръчкаш яко. но малко надхвърля бюджета ти. За LTD с фиксиран бридж също има добри оферти в този ценови клас. Там колегите ще кажат. Ако обаче искаш метал машина тип Ibanez или ESP с floyd rose или друг тип лицензирано тремоло и заключване на нъта вече ще трябва да се молиш за добра оферта втора ръка, защото такъв тип китара под 1000 лева няма. Цитирай
TONY Отговорено Юни 14, 2016 Отговорено Юни 14, 2016 Fender Squier Classic Vibe Strat - тялото е от липа, което е добре за Ibanez, не толкова за класически страт. Jackson Adrian Smith SDX RW SW - това е бюджетният модел, който вярвам напълно си оправдава парите. Щатския е доста, доста по -скъп. Цитирай
DaftFunk Отговорено Юни 14, 2016 Отговорено Юни 14, 2016 Объркал си се Тони. Vintage modified е от липа, a classic Vibe 60s Strat - body - Alder и е доста доста добър страт! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 14, 2016 Отговорено Юни 14, 2016 На това чудо обаче адаптрите му са за боклука. 1 Цитирай
killer Отговорено Юни 14, 2016 Отговорено Юни 14, 2016 И аз мисля като част от колегите, че не си заслужава да ъпгрейдваш старата. Ако се спреш на Ибанец има добри неща 2-ра ръка. Даже сега в OLX има китара с най-висок клас тремоло на Ибанец и е в бюджета ти, та даже и надолу. С 2 думи няма нищо невъзможно, трябват ти само малко търпение и готови пари. Успех. Марио. 2 Цитирай
TONY Отговорено Юни 14, 2016 Отговорено Юни 14, 2016 Да , вероятно съм объркал. Тогава classic vibe са с липа. Което не означава, че е зле. Но аз, примерно си имам липов Ibanez RG450, не виждам смисъл от липов страт. Да оставим липата за Хошино Гаки. Тяло - елша, ясен/ гриф - клен. Няма ли го това, няма какво да ъпгрейтваш. Нали говорим за Франкен страт. Нека да е Франкен, но за да остане страт - елша, ясен, клен. То и фендер имат стратове с poplar и липа, но кой ги иска.... не знам. Цитирай
Heartman Отговорено Юни 14, 2016 Отговорено Юни 14, 2016 Squier bullet не става за ъпгрейд, по мои наблюдения.Дървото е много гадно,сравнявам го като ниво е стаг или беринджър. Афинити серията или някоя по скъпа по-стават да сменяш неща.Аз имам афинити на което дървото ми хареса и смених всичко.Но сигурно излиза малко повече от 700 лв. със самата китара.Някъде само ъпгрейда е толкова.Заключващи ключове 150лв. хубави адаптери минимум 200лв и то втора ръка.Хубав флойд е поне 200лв че и нагоре.Като сложиш и пикгард,суич и потенциометри и то си става 700лвбез китарата. Може би е по-лесно да си купиш готова китара, обаче адаптери и флойд винаги са зле за тея пари. Цитирай
DaftFunk Отговорено Юни 14, 2016 Отговорено Юни 14, 2016 Наистиона от колко пари започват китарите с истински флойд, локинг нът и свестни адаптери колеги ? Според мен 700 евро и нагоре. Цитирай
Recommended Posts