rumi19 Публикувано Юни 9, 2016 Публикувано Юни 9, 2016 Здравейте, не съм начинаеща китаристка, но отскоро забелязах, че имам проблем при свиренето на китара с дясната ръка. Забелязах, че когато започна да свиря нещо по-бързо и когато се упражнявам с метроном за бързина дясната ми ръка се стяга и впоследствие стигам до определено темпо и не мога да продължа, а се връщам отново на старото по-бавно темпо. Има ли някакви упражнения, техники за да мога да си развия бързината и оттам техниката на дясната ръка? Или някакъв метод, с който дясната ми ръка да не се стяга така, защото ми се иска да подобрявам нивото си на свирене? Свиря от вече поне 3-4 години, веднъж бях успяла да изкарам по-бързи рифове, но това беше само един път преди време. Благодаря предварително. Цитирай
Caprycorn Отговорено Юни 9, 2016 Отговорено Юни 9, 2016 Най вероятно се касае за погрешна постановка на дясната ръка. Движението на ръката в никакъв случай не бива да е от рамото или лакътя. Само китката на ръката се движи или още по добре само ставите на пръстите, които държат перото. Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 9, 2016 Отговорено Юни 9, 2016 Постановките на дясната ръка са много, погрешни почти няма. Свиренето само от пръсти е трики. Свирене само с китка също. Най добре е да потърсиш учител по китара или някой по напреднал около теб. Поздрави Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 10, 2016 Отговорено Юни 10, 2016 Продтължавай да се упражняваш и при първа възможност потърси учител, най-малкото да погледне какво правиш. Отпускането е въпрос на дълга практика. Цитирай
ilian78 Отговорено Юни 10, 2016 Отговорено Юни 10, 2016 Аз примерно свиря предимно от пръсти, като държа перото с 3 пръста... Движа го основно със средния пръст... Това ме лимитира не толкова откъм бързина, но по-скоро откъм прецизност - често дублирам някой тон, респективно пропускам друг. Арпежи и sweep-ове се стремя да свиря от китка, но run-ове на една струна и по-бавни пасажи си ги свиря от пръсти... Интересно ми е дали има добри китаристи, които свирят основно от пръсти ? Както и такива, които да държат перото с 3 пръста / някъде бях чел, че Малмстийн го държи с 3 пръста/. Цитирай
DaftFunk Отговорено Юни 13, 2016 Отговорено Юни 13, 2016 Аз усещам стягане понякога, но само когато свиря palm muting с alternate picking / демек заглушено с китка при удари нагоре/надолу с перцето което е силно разпространена при метъла и хард-рока техника на свирене с дясна ръка / и вероятно причината при мен е, че не ми е съвсем правилно отпусната постановката поради липса на достатъчно практика на такава постановка. Цитирай
baki Отговорено Юни 16, 2016 Отговорено Юни 16, 2016 Не насилвай нещата. Дясната ръка се развива бавно и с много практика. Една от възможните причини според мен е че натискаш много силно ръката към китарата. Просто трябва да е облегната леко. Друга възможна причина е че правиш много големи движения. И за двете ръце основното правило е "икономия на движенията". Опитай да посвириш 10 минути, като дясната ти ръка е във въздуха, без да я опираш никъде на китарата и след това виж дали има някаква разлика. Цитирай
Recommended Posts