ebor65 Публикувано Май 19, 2016 Публикувано Май 19, 2016 Здравейте, имам проблем с нов Les Paul. 6та струна звучи някак много по-басово или може би по-силно. При един и същ тон изсвирен на 6та и 5та струна има голяма разлика. При 6та звука предизвиква дори бумтене, независимо от усилвателя. Пробвах с Fender super cham x2 и zoom. С друга китара проблема го няма. Само 6та струна е проблем. Твърде много басово звучи. Благодаря предварително за идеи и съвети! Цитирай
Heartman Отговорено Май 19, 2016 Отговорено Май 19, 2016 То е трудна работа, ама възможно ли е само шеста да ти е по-близо до адаптер/ите?Иначе няма логика. Или да е много по-дебела от шеста струна. Като задаваш въпрос, поне изясни с какви струни свириш, екшъна как е, разстояние от пикапите, снимка, видео.Нещо въобще с което да помагаме, а не да гадаем. Имам студио от 2006 и няма такива проблеми, но с повече инфо може да помогнем. Цитирай
ebor65 Отговорено Май 20, 2016 Автор Отговорено Май 20, 2016 И с двата адаптера е така. Струните не съм сменял. Оригиналните са. Ще дам информация и за останалите неща като се прибера. Благодаря за отговорите. Цитирай
Ламби Отговорено Май 20, 2016 Отговорено Май 20, 2016 Винаги ли е така или проблемът се появи изведнъж.Ако не си въртял шестограмите на моста,най вероятно адаптрите са близо до струната. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 20, 2016 Отговорено Май 20, 2016 Наистина най-добре е да сложиш нови струни, вземи размера, с който си свикнал да свириш. Направи ѝ сетъп (огъване на грифа, екшън, интонация) и след това пробвай как е. По възможност в читав амп. Цитирай
bratmito Отговорено Май 20, 2016 Отговорено Май 20, 2016 Повечето адаптери (всички гибсънски, които знам) имат болтчета, служещи като магнитопроводи. Въртейки ги можеш да настройваш индивидуално коя струна колко "намагнитване" да получава. В твоя случай болтчетата които са под 6-та струна трябва да се навият, така че да паднат надолу, това евентуално може да намали нивото на 6-та струна. За компенсация можеш да пробваш да вдигнеш останалите нагоре. Освен това пробвай и да свалиш адаптера само от едната страна от болтчетата, които са за вдигане/сваляне на даптера. Преди да правиш каквото и да било пробвай да включиш китарата в Hi-Fi апаратура, така че да си сигурен, че усилвателя и апаратурата преди него не е фактор. Гибсън по принцип имат по-басов, "дебел" тон, но проблемът ти е по-скоро необичаен. Акустичния звук при невключена китара има ли същата разлика? Цитирай
zwero Отговорено Май 21, 2016 Отговорено Май 21, 2016 (Редактирано) Според мен и няма нищо на китарата. 6 - та струна имам повече материал и затова звучи по силно. Редактирано Май 21, 2016 от zwero 1 Цитирай
ebor65 Отговорено Май 21, 2016 Автор Отговорено Май 21, 2016 Вдигнах малко струните и се пооправи звука. Доста ниско са според мен. На 12то прагче 6та струна сега е на 2.2мм , а май трябва да е на 2.48мм според Gibson. Ще потърся какви трябва да са разстоянията.Иначе наистина Gibson-a e с по-басов звук. И според мен проблема не е в китарата, а в мен. Досега не съм имал опит с такава китара. Цитирай
Ламби Отговорено Май 22, 2016 Отговорено Май 22, 2016 Извинявай приятел,но това са основни неща дето важат за всяка китара не само гибсън.Обърни се към някой дето е правил сетъп.Силно се съмнявам,че си го купил така. 1 Цитирай
iliev.p Отговорено Май 22, 2016 Отговорено Май 22, 2016 Винаги съм се чудил, защо се дразнят приятелите тук, и реших да установя и сЕднАх да чета фОрума какво пише , тема по тема, и установих, че няма неразглеждан въпрос, особено тези които задават начинаещите ! Драги начинаещи ЧЕТЕТЕ ПЪРВО ТЕМИТЕ ВЪВ ФОРУМА и тогава задавайте въпросите си ! 100 процента съм сигурен, че тогава ще си задавате въпроса така, та да получите необходимият ОТГОВОР, за да падне проблема ви от плещите! Защо ви казвам това - за ваше улеснение и да получите истинският ОТГОВОР, и бъдете сигурни, че вашия " проблем" е вече обсъден тук,защо - защото трудностите(въпросите) на начинаещите са еднакви !!! Цитирай
ebor65 Отговорено Май 22, 2016 Автор Отговорено Май 22, 2016 Ок , извинявам се. Четох чужди форуми и някой хора се оплакват също, че 6та струна е твърде басова. Този проблем го нямам с фендер. Благодаря за помоща, ще потърся пак в темите, явно не съм търсил добре. Ако има някой близо до Банкя София ще се радвам да ми покаже особеностите на Гибсон. Наистина съм начинаещ и се извинявам за глупавите въпроси. Ако трябва изтрийте темата. Китатата е чисто нова и единствено вдигнах малко бриджа. Цитирай
tatkoogi Отговорено Май 22, 2016 Отговорено Май 22, 2016 Изобщо не е нужно да четеш тема по тема целия раздел китара, за да установиш това, за което пишеш. Достатъчно е да "хвърлиш" повърхностен поглед в две /не повече/, от "ЗАБОДЕНИТЕ" теми в началото на раздела и отговорите са там... Ама, както казваш трябва да се чете... а време за такива скучни работи от къде? Съжалявам за спама. 1 Цитирай
Recommended Posts