ludmata Публикувано Декември 25, 2006 Публикувано Декември 25, 2006 Абе имам голям проблем - по слух мога да си извадя неща за китара и по слух мога да ги сравнявам дали всичко е ок, но не мога да правя същото с бас партиите. Чувам баса, но просто не мога да го диференцирам и да го сравня с моя бас... Абе и въобще как вадите по слух - аз слушам хващам китарата и каквото сабя покаже... Накрая отивам в нета вадя таб и ааааа така било Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 25, 2006 Отговорено Декември 25, 2006 уроци по солфеж + теоретична подготовка + много вадене по слух. друг начин няма. поздрави Цитирай
vane Отговорено Декември 25, 2006 Отговорено Декември 25, 2006 На Winampa нали има equalizer е там намаляваш високите плъзгачи и увеличаваш ниските и така се чува прилично - не всичко, но и това е нещо. Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 25, 2006 Отговорено Декември 25, 2006 Много прост,лесен и вършещ работа трик е да вдигнеш плейбека 1 октава нагоре.по този начин баса започва да се чува съвсем ясно.А в днешно време има много софтуер,който може да свърши работа Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 25, 2006 Отговорено Декември 25, 2006 Навремето и аз така правех. Имах двукасетъчен касетофон "Камосоник" , който можеше да прави презапис на бързи обороти и така... Натисках с химикалка щифтчето във второто гнездо и връти (гъза дръти....) Сега к'во ше му е. Софт табс, прочее лиготии Цитирай
Demiurg Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 Абе имам голям проблем - по слух мога да си извадя неща за китара и по слух мога да ги сравнявам дали всичко е ок, но не мога да правя същото с бас партиите. Въпрос на нагласа и на практика. Аз с баса нямам проблеми да вадя каквото и да е, ама "тънките струни" на китарите хич не ги чувам. <_> Цитирай
david nakov Отговорено Януари 24, 2007 Отговорено Януари 24, 2007 Както пише МДфк най-добре е да познаваш колкото се може повече песни, независимо как си ги научил, дали от Гитар Про-то дали от някой който ти ги е показвал, но колкото повече песни знаеш толкова повече новите песни ти се струват по познати и по лесни за вадене и т.н. ... докато в един даден момент вече нямаш нужда от помощници и единственото, което може да те спре да извадиш някоя песен са или бързината, или настроиката, или нещо, което не зависи от слуха ти Цитирай
NIKOCHIM Отговорено Февруари 22, 2007 Отговорено Февруари 22, 2007 В NUENDO има опция да си преслушваш тракове много бавно.....ама мноооооого бавно! Цитирай
fiorelli Отговорено Февруари 23, 2007 Отговорено Февруари 23, 2007 Абе имам голям проблем - по слух мога да си извадя неща за китара и по слух мога да ги сравнявам дали всичко е ок, но не мога да правя същото с бас партиите. Чувам баса, но просто не мога да го диференцирам и да го сравня с моя бас... Абе и въобще как вадите по слух - аз слушам хващам китарата и каквото сабя покаже... Накрая отивам в нета вадя таб и ааааа така било Пробвай да махнеш излишните низки честоти. Те звучат готино но понякога пречат. Цитирай
The_Final_Cut Отговорено Март 7, 2007 Отговорено Март 7, 2007 Еми първо налучкваш на акустична примерно, основните акорди на песента, ако те мързи - вадиш ги от интернет, макар че НЕ Е препоръчително. После започваш да ги свирш на бас-а като удряш само основните тонове на акорда. Ако има някакви украшения, трябва много внимателно да се заслушаш дали са арпежи или разлага 5-ици или пълни акорди (трябва да знаеш горе-долу как звучат акордите - мажорен, минорен, умален, сус и т.н...). Ако пък е по гамата, най добре е да си го изтананикаш (аз така правя) и после всеки тон поотделно да си го изпяваш и да го налучкваш на бас-а. Ако ти е по лесно, можеш завъртулките първо да ги налучкаш на 1-ва струна, пък после да ги транспонираш с 1 октава или там кокото е в оргинал. Това е моят метод, на мен ми помага Цитирай
MDFk Отговорено Март 8, 2007 Отговорено Март 8, 2007 ^Мноого е тегаво с налучкване. То си е налучкване , не точно вадене по слух... Цитирай
VladoM Отговорено Март 8, 2007 Отговорено Март 8, 2007 За елементарните неща е ясно, за по-сложните ги вадя тон по тон - спирам плейбека точно на въпросния тон , намирам го , после на следващия , и т.н. Цитирай
hippie Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 (Редактирано) Привет на тайфичката хе хе Ами понякога макар и неуспешно ползвам ето този плъгин за уинамп (имам чувството, че са го направили с мисълта "ей да имат и ония, с х..вете в ушите, шанс да поизвадят някое парче") Казва се Pacemaker plugin, а линка ако преживее деня е този http://www.surina.net/pacemaker/download.html. Ама да знаете "На прост човек пари не му отиват" - перефразирайте си го както искате (на мен например каквито и програми да ми сложат то докато не си ги извадя от ушите ..... ) Чао и успех! Редактирано Март 9, 2007 от hippie Цитирай
VladoM Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 Наистина със забавянето на оборотите ваденето ше стане доста по-бързо, само че не можахме да разберем как точно се работи с тази програма, можеш ли да ни упътиш как точно се действа? И запазва ли се същата тоналност след като се забави? Цитирай
Recommended Posts