DaftFunk Публикувано Март 28, 2016 Публикувано Март 28, 2016 Да ви питам за един проблем. Кубенцето е транзисторче 15 вата и някак трябва да го озвуча през PA колоните / миксера в репетиционната, която е сравнително малко помещение - 3 х 6 метра., така, че да мога да балансирам звука си с барабаните. Имам някакъв Line out на комбото, но прочетох из форуми, че звукът през него е твърде шитняв. Алтернативата ми е да го mic-на или казано иначе да му сложа микрофон и така да го озвуча достатъчно. И сега въпросът! Ще ми свърши ли работа за целта някой бюджетен вокален динамичен микрофон от сорта на Behringer XM1800 / XM 8500. / говорим за цена 30-40 лв / Просто нямам пари за не-бюджетен ;-) Мерси предварително. Може и да споделите вашата практика за озвучаване на практис кубенца в репетиционни ;-) Цитирай
blr Отговорено Март 28, 2016 Отговорено Март 28, 2016 (Редактирано) Ще ти свърши, но резултатът както от комбото, така и от микрофона ще бъде силно компромисен. Обикновено не бих препоръчал, но в случая по-добър резултат ще се постигне с някакъв амп-симулатор в педал и оттам DI в пулта. ПП: Това, което наричаш "практис кубенца" няма място в репетиционна, просто е създадено с коренно различна цел. Редактирано Март 28, 2016 от blr Цитирай
rockstarr Отговорено Март 28, 2016 Отговорено Март 28, 2016 тия дни мисля да взема това: http://www.musicworld.bg/bg/m_4220000/i_46260/f_1504/Superlux_PRA628_MKII.html не съм китарист, но като ходим по участия, на някой места няма нищо по клубовете, мисля че ще е по-дбре от някакъв вокален микрофон два пъти в годината да го извадя, все е нещо барабанните микрофони са им ок като за парите си, ествено, Ъпсурт е да се сравняват с хубавите марки ако толкова не ти се дават, виж тоя....за двайс леа е мнооого добър...честно...и е метален даже.... http://www.musicworld.bg/bg/m_4220000/i_46266/Superlux_ECO_88S.html Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Март 28, 2016 Отговорено Март 28, 2016 Берито ще ти свърши идеална работа. В него липсват голяма част от високите, което чудесно ще компенсира вероятно кресливия тон на практис кубенцето. За вокали, естествено, въобще не става. Друга е темата, че в 3х6 помещение само си надувате главите. Няма начин да излезе балансиран звук, освен ако барабанистът не бие с четки. Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Март 29, 2016 Отговорено Март 29, 2016 А пробва ли все пак въпросния line out на комбото, или на база прочетени мнения в нета решаваш, че не става..? Ако не си пробвал, ти трябва единствено кабел, който ще е по-евтин от най-долнопробния микрофон... 2 Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 30, 2016 Автор Отговорено Март 30, 2016 1. Кубенцето си е кресливо, но му обрах требъла с 2/3 и намалих драстично и средите. 2. Относно надуването на главите в 3х6. Барабаните включително и чинелите са обезшумени и звучат доста приятно в момента. 3. Line out-а със сигурност ще го пробвам. Но зададох въпрос дали въобще да купувам евтин вок. Микрофон или няма смисъл да си дам парите Цитирай
bluelemon Отговорено Март 30, 2016 Отговорено Март 30, 2016 Всеки ще ти даде различен акъл. Аз бих заложил на скапан микрофон. И най-пръдливото кубе ми харесва повече от директно забучен сигнал с някаква си кабинет симулация. Имам китайски микрофон за 40лв. и са на кантар с 57-цата. Тъй че rокинрол! Давайте че не съм закусил! 2 Цитирай
musicman Отговорено Март 30, 2016 Отговорено Март 30, 2016 Пробвай бе човек. Включи го в централното директно, после вземи микрофона на вокала и го пробвай и с микрофон. Ако те кефи повече с микрофон - вземи си микрофон. До тогава карай директно. 4 Цитирай
Heartman Отговорено Март 30, 2016 Отговорено Март 30, 2016 И кантара колко показа в полза на 57-цата? Иначе и аз съм за микрофон отпред.Може да го местиш докато ти хареса звука. Цитирай
bluelemon Отговорено Март 31, 2016 Отговорено Март 31, 2016 (Редактирано) ^ Ами чуй сам! Китаеца ми харесва повече. Днес съм закусил вече тъй че по пуекичка ако може. Иначе за престиж ще взема shur-а. https://www.youtube.com/watch?v=f4SmM61km44 Редактирано Март 31, 2016 от bluelemon Цитирай
bluelemon Отговорено Март 31, 2016 Отговорено Март 31, 2016 (Редактирано) Изтече ми времето за редакция. В тубата им още микнати демо записи с този микрофон. Сравнявали сме ги и на живо двата. Не претендирам за апсилютно нищо. Всеки разполага с чифт уши и определено количество финикийски знаци. Рокинрол! П.С. В описанието на клиповете пише как и с какво е записвано. Редактирано Март 31, 2016 от bluelemon Цитирай
Heartman Отговорено Март 31, 2016 Отговорено Март 31, 2016 Чух и за щастие ушите ми не са се развалили.Shure sm 58 е класика и звучеше точно както трябва.Другият не ми хареса.Няма как да го обяснявам честотно, но всеки си има вкус. Цитирай
DaftFunk Отговорено Април 5, 2016 Автор Отговорено Април 5, 2016 И аз го микрофонирах с оригиналния си SM58 и останах доста доволен от крайния резултат. Принципно не е изненада, че микрофонирано кубе с качествен вокален микрофон се получава добър резултат. Изненадващо ще е ако с Бери за 40 кинта постигна подобен резултат ;-) Цитирай
tatkoogi Отговорено Април 5, 2016 Отговорено Април 5, 2016 Е за какво ти е "Бери" за 40лв. като имаш SM58? Цитирай
Recommended Posts