yakiya Публикувано Февруари 10, 2016 Публикувано Февруари 10, 2016 (Редактирано) Единия микрофон е AZUSA DM-525 а другия Беринджър C-1 кондензаторен (май се води вокален ) . Кабинета си е Маршалски ,главата е транзисторна .Китара LAG Rockline и адаптера е Seymour Dunkan Alternative-8 . Настройката ми е Ла# стандарт струни 0.60 е 6-та . Барабанки от Супериора . Първо е първия мик. после втория ,след това двата с лека панорама и накрая само китари пак се редуват с първи и втори микрофон . През около 33 секунди се редуват смените . https://soundcloud.com/yakiya/2guit2mic Редактирано Февруари 10, 2016 от yakiya 1 Цитирай
yakiya Отговорено Февруари 10, 2016 Автор Отговорено Февруари 10, 2016 (Редактирано) http://yakiya.snimka.bg/culture/music.85369.2824432 http://yakiya.snimka.bg/culture/music.85369.36593705 http://yakiya.snimka.bg/culture/music.85369.36593706 Редактирано Февруари 11, 2016 от musicman Първата снимка е като аватара ти. Цитирай
aarab Отговорено Февруари 10, 2016 Отговорено Февруари 10, 2016 Мисля, че имаш проблем с фазите Цитирай
yakiya Отговорено Февруари 10, 2016 Автор Отговорено Февруари 10, 2016 абе по принцип проблема ми е финансов хахаха ,ма щом надушваш и във фазите ,значи е така. Бос съм в звукозаписа , казвай как да оправям бакиите 1 Цитирай
aarab Отговорено Февруари 11, 2016 Отговорено Февруари 11, 2016 Звука на ампа си е доста приличен. Пробвай да обърнеш фазата на единия китарен трак, и ако имаш осезаема разлика във звука, то имаш проблем с дефазиране... Другия вариант е да мръднеш съвсем малко единия трак назад, за да избегнеш дефазирането. Ти паннал ли си двата трака ляво и дясно? На 100% ли? Не чуваш ли китарите в средата? Защото аз ги чувам там и са глухи, затова писах за фазите. Ако искаш прати ми траковете да ги видя, така ще е най-бързо май скайп: aarab.hris Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 11, 2016 Отговорено Февруари 11, 2016 Аз не мога да ги чуя, че тоя саундклауд никога не работи като ти трябва Това, което казва aarab означава, че сигнала от говорителя не стига до двата микрофона по едно и също време. И звуковата вълна се записва с лек оффсет между двата трака. Така после при прослушване може да се получи частично канселиране и да звучи рехаво и вяло. Лек графичен пример: Тук има малко отместване и затихването няма да е супер голямо. Тук в горния пример двата сигнала са ОК и сумарната вълна е ОК. В долния има пълно канселиране и не остава никакъв полезен сигнал. При запис с два микрофона пълно канселиране никога не може да има заради различните честоти, но може да е доста осезаемо. Някой път се оправя просто с цъкане на phase invert копче на единия трак (ако е близо до 180*), друг път трябва да се мести единия трак напред/назад, за да се подравнят пиковете така, че да удрят заедно. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 11, 2016 Отговорено Февруари 11, 2016 В случаят обаче това не е проблем Т.е. остава финансовия Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 11, 2016 Отговорено Февруари 11, 2016 Чух го ей сега, не ми се струва да има дефазиране (поне не сериозно). Нейде другаде е проблемата. Нивата не са много добре нагласени, може и това да лъже... Цитирай
aarab Отговорено Февруари 11, 2016 Отговорено Февруари 11, 2016 Е нормално ли е двете китари да са в средата с по-малка панорама от барабаните и по-тихи? Ако ги е оставил така, да каже, да не гадаем Цитирай
yakiya Отговорено Февруари 12, 2016 Автор Отговорено Февруари 12, 2016 само от 1:03 до 1:32 има едновременно двата микрофона заедно с панорама 55 на единия и същата за другия. През останалото време се редуват ту единия ту другия моно. Идеята ми не беше да се изтъквам колко велик запис съм издялкал , щото съм супер зле в таз насока .Просто пуснах семпълчетата без никви корекции ,импусли и амп симулации. Единия микрофон е за 50 лв , другия предполагам че е за около 150 . Ако някой е много "бог" в записите ще му дам 4 трака да мастерира и да върне резултата. Хахахаа Цитирай
Recommended Posts