H.R. Публикувано Февруари 3, 2016 Публикувано Февруари 3, 2016 (Редактирано) Може да звучи малко тъпо, но ми дойде до главата и тази гатанка - за камиончета става дума и специално има ли правилно и грешно. Delay + reverb или обратно трябва да завършва чейна. На мен сякаш и в двата варианта ми звучи добре (поне при моите налични) или поне няма някакво дразнещо омазване. Може да има схващане, че тези два ефекта се използват само поединично - или единия или другия. Как е при вас ? Редактирано Февруари 3, 2016 от H.R. Цитирай
Trysth Отговорено Февруари 3, 2016 Отговорено Февруари 3, 2016 Няма правилно или грешно. Най-често се използва първо дилей, после ривърб. Аз лично в този ред ги ползвам, но решението зависи от търсеният ефект. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 4, 2016 Отговорено Февруари 4, 2016 Дилей -> Ривърб звучи по-естествено, заради начина по който чуваме отраженията на звука в реалния свят. 1 Цитирай
Jim-ph Отговорено Февруари 5, 2016 Отговорено Февруари 5, 2016 ЗАБРАНЯВАМ да ги ползваш заедно! :-D 1 Цитирай
H.R. Отговорено Февруари 7, 2016 Автор Отговорено Февруари 7, 2016 Да взема да ги сложа два reverb и два delay един след друг - мешано. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 12, 2016 Отговорено Февруари 12, 2016 Аз лично също бих сложил ривърба последен. Ти с какъв дилей си впрочем, че аз искам да си сменям Behri-то. Голям боклук е горкото и ми иде да го блъсна в земята. И наистин се чудя какъв дилей да си купя. Дали да изхарча много пари за някакъв MXR или EHX или да си купя просто нещо прилично дигитално и да не се изхвърлям с някви Carbon Copy-та и т.н. ;-) Цитирай
boreto Отговорено Февруари 12, 2016 Отговорено Февруари 12, 2016 Аз ползвам на T-Rex ривърб Room mate в края на рига след Reptile дилей. Има дилеи, които звучат хубаво и преди лупа, особено ако търсиш U2 тип звук. Ривърба е най-удачно да е в края. Цитирай
Jim-ph Отговорено Февруари 12, 2016 Отговорено Февруари 12, 2016 Аз лично също бих сложил ривърба последен. Ти с какъв дилей си впрочем, че аз искам да си сменям Behri-то. Голям боклук е горкото и ми иде да го блъсна в земята. И наистин се чудя какъв дилей да си купя. Дали да изхарча много пари за някакъв MXR или EHX или да си купя просто нещо прилично дигитално и да не се изхвърлям с някви Carbon Copy-та и т.н. ;-) Карбон. Карбон. Карбон. Голяма разлика. Аз го исползвам, ако искаш да пробваш - заповядай. Цитирай
H.R. Отговорено Февруари 13, 2016 Автор Отговорено Февруари 13, 2016 E - не съм професионалист - просто посвирвам когато има време. reverb - Digitech Digiverb delay - Caline - Time Space (евтина китайка , но ми се струва доста добра на първо време) Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 8, 2016 Отговорено Март 8, 2016 Digitech e приличен избор все пак. Най-мразим китайките Behri-та ;-) Аз Сега ползвам вградения в кубето най-вече. Цитирай
Mar4enko Отговорено Март 8, 2016 Отговорено Март 8, 2016 Ако имаш парите - вземи си нещо по-сериозно. Ако не ти се дават - http://www.thomann.de/gb/harley_benton_digital_delay.htm Имам го и не е лош за свирене в къщи. Има добри отзиви в нета - главно не е шумен като беритата и другия модел на Харли бентън. Цитирай
PlamenM Отговорено Март 9, 2016 Отговорено Март 9, 2016 Ако не ти се дават много пари , за 100 лева дилей на Владо Балев в ММГ мюзик. Определено много по добре от Берингери, стига да не искате тап функция. Цитирай
H.R. Отговорено Март 10, 2016 Автор Отговорено Март 10, 2016 Ако имаш парите - вземи си нещо по-сериозно. Ако не ти се дават - http://www.thomann.de/gb/harley_benton_digital_delay.htm Имам го и не е лош за свирене в къщи. Има добри отзиви в нета - главно не е шумен като беритата и другия модел на Харли бентън. Ами той този моят Caline Time Space и въпросният Harley Benton май са си едно и също - сякаш са правени на едно и също място. https://reverb.com/item/99976-caline-cp-17-time-space-delay-free-shipping Да наистина не е шумен и определено става за свирене в къщи. Не съм му мерил импеданса само - чувал съм мнения , че някои китайки имат нисък импеданс на изхода и така се режат част от честотите - т.е. не са ги доискусурили докрай. (много малко разбирам от електроника) Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Март 10, 2016 Отговорено Март 10, 2016 На входа. Импеданс на входа... 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 10, 2016 Отговорено Март 10, 2016 Не знам каква е ситуацията с ривърб и дилей педали, но вижте вариантите предлагани от Palmer. Имам техен китарен хорус, който нов струва 100 лева, и е мега добър! Цитирай
Recommended Posts