Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

@badValue, много готино черно грифче си избичил :)

Моето баритонче днес беше в Унгария, така че предполагам в понеделник сигурно ще е при мен...

Ако се настроиш в Си стандарт, ще ми е интересен избора ти на струни ... Ще споделяме впечатления :)

Отговорено (Редактирано)

както съм писал по- нагоре 12-54 ...описал съм и причината..

за сега усещането е Странно....явно съм свикнал доста с 25.5 .... предимно свиря на акустични китари...

телекастърЪТ настроен е в СиСтандард

като се опитам да хвана В5... ръката ми стига до 3то прагче Сол вместо до ФаДиез

ако трябва да хвана произволен акорд това обикновенно е РеМажор - в "дроп"нат строй звучи още по- мощно .... в момента ми бяга с 1 прагче .... хващам 1струна 4то, 2ра - 5прагче, 3та -4то....

това са ми "първите" проблеми....

друго : струните са ми добре обтегнати с това нямам проблеми, дебелината не ме притеснява свикнал съм на акустична с 13-56 в РЕ(че дори и миБемол) да кажем

Редактирано от badValue
Отговорено

В РЕ-то има проблем с описването....но и тази "хватка" му се полъчава -2прагчета вместо описаното едно.....

Явно повече свикване ще е необходимо отколкото очаквах

Отговорено

Баритончето пристигна днес и бих искал да споделя малко впечатления на прима-виста : 

- китарата е произведена в Корея, което ме изненада приятно, в повечето сайтове бяха снимали китайски екземпляри.

- качеството изглежда добро като за китара в средния клас.

- грифа е наистина леко неудобен, но не е заради големите прагчета... предполагам, че заради по-дългата мензура, по -тъпия ъгъл, който лявата ръка образува с грифа създава известен дискомфорт при хора свикнали с 24,75 мензура... това е валидно при свирене на първите позиции само - след 5-6 прагче не усещам неудобство...

- активните адаптери определено не са моята бира, но засега ще им дам шанс...

- беше настроена в дроп G,  аз си я вдигнах в В стандарт и интонацията е супер... няма бъз... екшъна е ОК, малко по-висок за моите предпочитания, но все пак струните са доста дебели, така че засега няма да бъзикам тръс-рода...

Отговорено (Редактирано)

честито....

някаква идея имаш ли с какви струни е ??? (подходящи за DropG)...

... точно в това е и гадното (първите 5 позиции).. то нали и точно те са разликата(в настройката) и се очаква "приоритетно"(не "ексклузивно") да се използват

и аз се замислям да сложа пасивни на телето(вече не е "теленце")

П.П.(ред) ... в едно видео чух че е 14-64... вярно ли е ... как ти се струват ?

Редактирано от badValue
Отговорено (Редактирано)

А честито за китарката. И със сигурност ще свикнеш с нея нищо, че в началото е малко странно усещането.

Притесненията относно активните адаптери също не са проблем. Ако решиш да ги сменяш с пасивни едно отлично предложение е да си оборудваш убавицата с Bare Knuckle Warpig или  Aftermath.

Аз мога да ти разкажа за бойните прасета, а за другите ако не ме лъже паметта Върбанов наскоро се похвали със сет.

Редактирано от Acei
Отговорено

Лятото сложих на моя Les Paul струни 12-52 на Elixir за B standard настройка и определено смятам, че тази дебелина е неподходяща за 24,75" мензура - трябва да са минимум един размер по-дебели. 

Преди години съм слагал на 25,5" Ibanez такива струни за същия строй и беше ОК, но за Les Paul просто не става. 

Отговорено

Колеги, благодаря за поздравленията!

Относно струните - и на мен ми е много интересно да разбера точно калибъра... В кашона нямаше никакви документи от Томан, което ми е малко странно - дори и фактура няма...

Остава или да им пиша и да ги питам какви струни са сложени /и каква марка/, или да ги измеря... На око и пипане ми се струват поне 12- 60+, иначе за дроп Сол бяха много меки и хлабави и китарата звучеше ужасно... За Си стандарт са добре - не са ми твърди, бендват се лесно, може да се свири легато без проблем / не че съм голям майстор де :) /... 3-та струна е с намотка, обаче никак не ме дразни.

Още не съм имал възможност да посвиря адекватно усилен / китарата е в офиса, където е ENGL Fireball-a ми/, но дори на ниски нива звучи чуваемо по-яко /по-дрезгаво и стегнато/ от другото ми LTD, което е по-евтино -  китайче от липа - ЕС 100QM. Макар че съм му сложил Seymour Duncan Distrortion сет, по-дългата мензурата и махагон тялото си оказват влияние...

Сега като си имам вече истински баритон, мисля да го върна обратно в Ми стандарт /0,09 -0,46/, няма смисъл да се мъча с късата мензура да свиря в Си...

Друго нещо, което ме изненада - китарата звучи много добре в клийн канал, нещо което не очаквах от баритон - все пак ''силата'' му е другаде...

Отговорено

Мерил съм струни с цифров шублер нееднократно, съвсем вярно си показва. Така че може да ги измериш и ще разбереш размера им. Друг въпрос е колко им е опъна и дали модел от друг производител няма да е "по-лабаф"... ;)

Отговорено

Писах на Томан за струните - отговориха на 5-тата минута, което е супер, но отговора беше малко странен...

Според тях дебелината е 13-56, за марката не казват нищо. На мен лично шестата струна ми се струва по-дебела от 0,56 - аз на другото LTD, което е с късата мензура, съм с 12-56... Както и да е - явно ще трябва да ги измеря :)

Отговорено

Аз също съм пазарил от там и нямаше фактура,но си имаше една купчина етикети кое какво е струни,адаптри,ключове.Според мен няма никаква драма да си сложиш нови струни,каквито желаеш.