ilian78 Отговорено Януари 21, 2016 Автор Отговорено Януари 21, 2016 @badValue, много готино черно грифче си избичил Моето баритонче днес беше в Унгария, така че предполагам в понеделник сигурно ще е при мен... Ако се настроиш в Си стандарт, ще ми е интересен избора ти на струни ... Ще споделяме впечатления Цитирай
badValue Отговорено Януари 21, 2016 Отговорено Януари 21, 2016 (Редактирано) както съм писал по- нагоре 12-54 ...описал съм и причината.. за сега усещането е Странно....явно съм свикнал доста с 25.5 .... предимно свиря на акустични китари... телекастърЪТ настроен е в СиСтандард като се опитам да хвана В5... ръката ми стига до 3то прагче Сол вместо до ФаДиез ако трябва да хвана произволен акорд това обикновенно е РеМажор - в "дроп"нат строй звучи още по- мощно .... в момента ми бяга с 1 прагче .... хващам 1струна 4то, 2ра - 5прагче, 3та -4то.... това са ми "първите" проблеми.... друго : струните са ми добре обтегнати с това нямам проблеми, дебелината не ме притеснява свикнал съм на акустична с 13-56 в РЕ(че дори и миБемол) да кажем Редактирано Януари 21, 2016 от badValue Цитирай
badValue Отговорено Януари 22, 2016 Отговорено Януари 22, 2016 В РЕ-то има проблем с описването....но и тази "хватка" му се полъчава -2прагчета вместо описаното едно..... Явно повече свикване ще е необходимо отколкото очаквах Цитирай
ilian78 Отговорено Януари 26, 2016 Автор Отговорено Януари 26, 2016 Баритончето пристигна днес и бих искал да споделя малко впечатления на прима-виста : - китарата е произведена в Корея, което ме изненада приятно, в повечето сайтове бяха снимали китайски екземпляри. - качеството изглежда добро като за китара в средния клас. - грифа е наистина леко неудобен, но не е заради големите прагчета... предполагам, че заради по-дългата мензура, по -тъпия ъгъл, който лявата ръка образува с грифа създава известен дискомфорт при хора свикнали с 24,75 мензура... това е валидно при свирене на първите позиции само - след 5-6 прагче не усещам неудобство... - активните адаптери определено не са моята бира, но засега ще им дам шанс... - беше настроена в дроп G, аз си я вдигнах в В стандарт и интонацията е супер... няма бъз... екшъна е ОК, малко по-висок за моите предпочитания, но все пак струните са доста дебели, така че засега няма да бъзикам тръс-рода... 1 Цитирай
Trysth Отговорено Януари 26, 2016 Отговорено Януари 26, 2016 Супер! Дано свикнеш с нея, драсни още впечатления като мине малко време. Цитирай
badValue Отговорено Януари 27, 2016 Отговорено Януари 27, 2016 (Редактирано) честито.... някаква идея имаш ли с какви струни е ??? (подходящи за DropG)... ... точно в това е и гадното (първите 5 позиции).. то нали и точно те са разликата(в настройката) и се очаква "приоритетно"(не "ексклузивно") да се използват и аз се замислям да сложа пасивни на телето(вече не е "теленце") П.П.(ред) ... в едно видео чух че е 14-64... вярно ли е ... как ти се струват ? Редактирано Януари 27, 2016 от badValue Цитирай
Acei Отговорено Януари 27, 2016 Отговорено Януари 27, 2016 (Редактирано) А честито за китарката. И със сигурност ще свикнеш с нея нищо, че в началото е малко странно усещането. Притесненията относно активните адаптери също не са проблем. Ако решиш да ги сменяш с пасивни едно отлично предложение е да си оборудваш убавицата с Bare Knuckle Warpig или Aftermath. Аз мога да ти разкажа за бойните прасета, а за другите ако не ме лъже паметта Върбанов наскоро се похвали със сет. Редактирано Януари 27, 2016 от Acei Цитирай
Trysth Отговорено Януари 27, 2016 Отговорено Януари 27, 2016 И аз имам керамично военно гуци на бридж, може да се тества без проблеми. 1 Цитирай
Yanni Отговорено Януари 27, 2016 Отговорено Януари 27, 2016 Лятото сложих на моя Les Paul струни 12-52 на Elixir за B standard настройка и определено смятам, че тази дебелина е неподходяща за 24,75" мензура - трябва да са минимум един размер по-дебели. Преди години съм слагал на 25,5" Ibanez такива струни за същия строй и беше ОК, но за Les Paul просто не става. Цитирай
ilian78 Отговорено Януари 27, 2016 Автор Отговорено Януари 27, 2016 Колеги, благодаря за поздравленията! Относно струните - и на мен ми е много интересно да разбера точно калибъра... В кашона нямаше никакви документи от Томан, което ми е малко странно - дори и фактура няма... Остава или да им пиша и да ги питам какви струни са сложени /и каква марка/, или да ги измеря... На око и пипане ми се струват поне 12- 60+, иначе за дроп Сол бяха много меки и хлабави и китарата звучеше ужасно... За Си стандарт са добре - не са ми твърди, бендват се лесно, може да се свири легато без проблем / не че съм голям майстор де /... 3-та струна е с намотка, обаче никак не ме дразни. Още не съм имал възможност да посвиря адекватно усилен / китарата е в офиса, където е ENGL Fireball-a ми/, но дори на ниски нива звучи чуваемо по-яко /по-дрезгаво и стегнато/ от другото ми LTD, което е по-евтино - китайче от липа - ЕС 100QM. Макар че съм му сложил Seymour Duncan Distrortion сет, по-дългата мензурата и махагон тялото си оказват влияние... Сега като си имам вече истински баритон, мисля да го върна обратно в Ми стандарт /0,09 -0,46/, няма смисъл да се мъча с късата мензура да свиря в Си... Друго нещо, което ме изненада - китарата звучи много добре в клийн канал, нещо което не очаквах от баритон - все пак ''силата'' му е другаде... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 28, 2016 Отговорено Януари 28, 2016 Мерил съм струни с цифров шублер нееднократно, съвсем вярно си показва. Така че може да ги измериш и ще разбереш размера им. Друг въпрос е колко им е опъна и дали модел от друг производител няма да е "по-лабаф"... Цитирай
ilian78 Отговорено Февруари 1, 2016 Автор Отговорено Февруари 1, 2016 Писах на Томан за струните - отговориха на 5-тата минута, което е супер, но отговора беше малко странен... Според тях дебелината е 13-56, за марката не казват нищо. На мен лично шестата струна ми се струва по-дебела от 0,56 - аз на другото LTD, което е с късата мензура, съм с 12-56... Както и да е - явно ще трябва да ги измеря Цитирай
Ламби Отговорено Февруари 1, 2016 Отговорено Февруари 1, 2016 Аз също съм пазарил от там и нямаше фактура,но си имаше една купчина етикети кое какво е струни,адаптри,ключове.Според мен няма никаква драма да си сложиш нови струни,каквито желаеш. Цитирай
Recommended Posts