Slinky Отговорено Октомври 22, 2004 Отговорено Октомври 22, 2004 Всичко казано до тук е добре и е доста вярно. По принцип не е лесно, но се научава. Има доста банди, в които китаристите пеят, но то си зависи най-вече от самото парче. Ами пианистите ( малко офтопик ) - за пример Елтън Джон. Човека хич не може да свири и да пее едновременно :roll: Има си доста големи дзверове във всяко едно отношение. Тук некои се беше изказал за Клептън - има и нещо вярно, ама има и доста трудни неща за свирене и пеене и от неговите. Пък за по-обикновените хорица от БГ-то - познавам поне десетина музиканти, които ходят да свирят я по Норвегията, я по Германията и хем свирят, хем пеят, при това хич не са лесни песните дето ги правят. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 22, 2004 Отговорено Октомври 22, 2004 За това нещо, както и за всяко друго ;-) си трябват тренировки. За да свикнеш да свириш и да пееш без едното да ти се отразява на другото в качествено отношение ще са ти необходими месеци упорити тренировки. Обаче недей да "коаеш" ами се опитай да постигнеш лекота и отпуснатост, така че и двете неща да ти идват отвътре. Започни с по-прости неща като блусчета и песни с по 2-3 акорда. Даже няма лошо с кухарката да започнеш (ако вече не си го минал този етап ;-) ). След това опитвай по-сложни неща, като не забравяш да практикуваш и старите. В крайна сметка ще се стигне до момент в който ще започнеш да пееш песните в групата ти без проблем. Разбира се можеш да не спреш до там а да продължиш с други стилове и така докато ти е гот ;-) Цитирай
eXile Отговорено Октомври 22, 2004 Отговорено Октомври 22, 2004 Хм, при пианото нещата са като че ли маалко по-различни - ритъм и мелодия се сливат в едно и вече всичко опира до умения. В смисъл, че ако разбираш от хармония - при пианото след маалко уроци всичко става почти интуитивно, а мелодията идва сама заедно с хармонията. И опира до хармония. Докато при китарата... Не знам. Усещането и различно. Тука като гледам напреднали китаристи, които свирят от години се затрудняват да пеят и да свирят - аз свиря на пиано от 9 години и нямам никакви проблеми. Всъщност още преди 2-3 годинки си пеех докато дрънках. Това от една страна. Не, че не съм напреднал, не ми е това мисълта . Съвсееееееем друг е въпросът с джаза. По простата причина, че джаза си е една голяма импровизация. А за да импровизираш - иска се мисъл. Която да тече в момента. И това отклоняване на вниманието - е там вече е зора... Бе пустият му пубертет, ееех тоя глас... Пък и сега есен-зима до лятото ще съм хремав... Скапано... Цитирай
Armaggideon Отговорено Октомври 22, 2004 Отговорено Октомври 22, 2004 Аз не съм на мнение, че за свиренето се иска мислене, а по-скоро чувство и усещане, защото музиката не е математика. Цитирай
Zdravko Peev Отговорено Октомври 22, 2004 Отговорено Октомври 22, 2004 защото музиката не е математика. Въпреки, че даскалката ми по китара казва точно обратното съм склонен да се съглася с теб . Трябва чувство, усет... и ПРАКТИКААА! Аз не мога да пея... Е, разбира се мога, ама е фалшиво... Затова само свиря, но навремето се опитвах да пея и да свиря, колкото и гадно да звучеше... Ама става дума за прости песни от тип Скорпиънс и т.н. Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 22, 2004 Отговорено Октомври 22, 2004 Аз не мога да говоря докато свиря дори елементарен риф хаха много рядко става без да сбъркам рифа ..просто не мога да раздвоя мозъка си така и точно тука идва онова което споменахте - да свириш без да използваш мозъка си а всичко да е запаметено и автоматизирано в малкия мозък Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 22, 2004 Отговорено Октомври 22, 2004 Armaggideon написа: защото музиката не е математика. ами колкото и странно да звучи да импровизираш върху джаз хармония е чиста математика Цитирай
eXile Отговорено Октомври 23, 2004 Отговорено Октомври 23, 2004 Точно при импровизирането си се иска мисъл, айде сега. Не всичко опира до усет. Представи си, че импровизираш самата мелодия успоредно с хармонията, което ми се случва доста често, и пей по това време. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 25, 2004 Отговорено Октомври 25, 2004 И в математиката се иска мисъл ;-) Цитирай
Mephistopheles Отговорено Октомври 25, 2004 Отговорено Октомври 25, 2004 Незнам за свирене и пеене едновременно, ама да даваш за пример Лайхо според мен е малко неудачно Не мисля че в тоя форум има някой който да може да изсвири нещата дето ги свири оня, пък за пеенето да не говорим Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 25, 2004 Отговорено Октомври 25, 2004 Незнам за свирене и пеене едновременно, ама да даваш за пример Лайхо според мен е малко неудачно Не мисля че в тоя форум има някой който да може да изсвири нещата дето ги свири оня, пък за пеенето да не говорим Кой е "оня" дай линк да го чуя плс ! Цитирай
Mephistopheles Отговорено Октомври 25, 2004 Отговорено Октомври 25, 2004 Alexi Laiho ве пич, от Children of Bodom. Не си ли чувал нищо тяхно ? Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 25, 2004 Отговорено Октомври 25, 2004 Alexi Laiho ве пич, от Children of Bodom. Не си ли чувал нищо тяхно ? абе леко съм почуйвал но аз съм олд скул Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 25, 2004 Автор Отговорено Октомври 25, 2004 Веднага сваляй албумите и ги почвай Ама ВЕДНАГА Цитирай
Recommended Posts