Jump to content
Българският форум за музиканти

Fender american standard string guides


DaftFunk

Recommended Posts

Здравейте, имам нужда от помощ. Поръчах си ролер водачи  за струни  за мексиканския си фендер телекастър /такива които слагат серийно на американ стандард стратове и телекастъри / и после се сетих, как тези части са малко особени и четох че хора опитващи се да си сменят пикгарда са имали доста ядовел та.... 

Искам да питам някой правил ли е такава модификация ? Да сменя стандартния бътерфлай струнен водач с ролер водач и дали е имал проблем ? Въпросът ми е при условие че поръчвам ОРИГИНАЛЕН стринг гайд на Fender, а не заменка на друг производител 

 

слагам линк на конкретния водач който поръчах :

 

[link=http://www.thomann.de/gb/fender_amstdstring_guides.htm]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предварително се извинявам, ако ти се стори заядлив тона - не е :)

Но колко проблематично може да е да завинтиш един винт в главата на китарата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ми не знам хахахахах 

Това да винтиш нещо в китара не е като да винтиш в мебели. Аз не винтя и не пипам нещата по нея много. Евентуално сменям винтчета на пикгарда и пипах седлата щото ми се стори че някой струни екшъна ми беше висок. Но това е настройки ... а несъвпадащи дупки и винтене вече е доста инвазивно за моите разбирания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има няколко "подводни камъка".

1. При пеперудките  втулките са с различна височина, при модерният стил височината е една, което може да доведе до несъвпадане на дупки(мексиканците са с една)

2. При ролерите има една пъпчица(служи за застопоряване) за която също трябва дупчица(прецизна). Не е трудно, но си е пипкава работа, не че не можеш да ги изпилиш де...

В крайна сметка целта е струните да са в една равнина и ъгъл спрямо мостчето/магарето/нъта.

Извод: Голям кеф е сам да си подобряваш китарата и ако имаш умения и не ти пука от някоя друга дупка, действай! Винаги можеш да потърсиш и спец частите - лютиер. ;)

11050121_614499438652353_532787878909714

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си сложих такива на страта, но не съм пробивал дупки просто сложих този модел на мястото стария (бътерфлай).Имат по едно чопче, но не съм пробивал дупка специално за него.Когато навиеш видията то само си влиза в дървото, като целта е да не се върти струнния водач.Тези на стандарта имат по-готина визия според мен и няма нужда се мажат с лубрикант според мен.Ролерите нямат нужда от смазване.

 

Накрая обаче като чуеш Stevie Ray Vaughan - Riviera Paradise 6:29 min. и се отказваш от  string trees, guides, retainers ...

https://www.youtube.com/watch?v=hjDOjSmwjKg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отзивчивостта на по-горе отговорилите ми. Аз направих точно това : изпилих пъпката на основата на ролера и го завинтих в старата дупка. Резултатът е, че сега ъгълът на 1-ва и 2-ра струна между нъта и тунер машината е по-малък, т като ролера е по-висок от пеперудата и струните не са под-толкова голям ъгъл. Сега ми се струва, че наистина имам повече стабилитет на тунинга в в следствие на по-малкото триене и дори не съм пробивал допълнителна дупка така, че мога винаги да върна бътерфлайа и да дам оригиналния вид на китарата.

Оригиналните ролери на фендер ги продават в комплект по два, така, че ми остана един за подарък....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.