Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Posted

Здравейте. Търся информация относно къде, препоръчително в София или околността, могат да се намерят хубави каба гайда и кавал, и на каква цена. Предполагам в този форум има хора, които разбират и имат опит с инструментите и произвеждащи ги ръчно хора, бих могъл да търся информация сляпо в интернет, но знам че няма да открия търсеното. Благодаря на всеки, който би отделил време да отговори.
Никифор

Posted

Колега остави е-майл, за да ти напиша координати на едни потомствени майстори в София.

Те са скромни и достатъчно заети хора, за да "ги" пускам в широкия интернет. :)

Поздрави!

Posted

Колега остави е-майл, за да ти напиша координати на едни потомствени майстори в София.

Те са скромни и достатъчно заети хора, за да "ги" пускам в широкия интернет. :)

Поздрави!

Благодаря. Пиши ми на desteni.1966@abv.bg

• 6 months later...
Posted

Здравейте кой може да ме въведе как да започна да се уча да свиря на каба гайда да уточня не съм свирил на нищо до сега Благодаря предварително

Posted

Пиши от кой град си и до къде ти е удобно да пътуваш, за да може някой да ти даде полезен отговор.

Posted

Проблемът е че са ми нуни online уроци по skype защото не съм в България

• 2 weeks later...
Posted

Здравейте. Проявявам интерес към свиренето на кавал и за начало съм се насочил към подобен от пвц. Изчетох доста мнения, също и темата в off-road форума, но навсякъде липсват детайли, ликове и снимки просто защото са много от отдавна. Ще съм благодарен на някакъв съвет за изработката.

Posted

аз имам кавал от ПВЦ, който е добре изработен и верен.Мога да го снимам. Но ако си сериозен за свиренето, този от ПВЦ не е подходящ, по добре си купи втора ръка от дърво

Posted

Ще ти пусна снимки от на дядо кавала - аз не мога да свиря на този инструмент ,пазя го като спомен,според мен трябва да има майстори,които да ги произвеждат,ама то над половин век е според мен,по-късно ще ги кача.

Posted

Ами точно защото не съм сигурен дали ще съм сериозен, не искам да се хвърлям да купувам..  Искам да го усетя...Четох, че може да отнеме и година да успееш да изкараш  звук от него   :surprise:.. Би могъл да ми помогнеш с разстоянията м/у отворите. Взел съм си тръба 64 см. с ф 17мм. Отворите мисля бяха 8 мм. Защо не го препоръчваш дори като за начало? Поздрави. 

Posted

Ще ти пусна снимки от на дядо кавала - аз не мога да свиря на този инструмент ,пазя го като спомен,според мен трябва да има майстори,които да ги произвеждат,ама то над половин век е според мен,по-късно ще ги кача.

Благодаря.

Posted

От кавала, ако си упорит за около седмица изкарваш звук.За около месец ще почнеш да свириш елементарни мелодии с по 3-4 тона. ПВЦ кавала е все едно пластмасова китара. Става, ама не е точно китара. Мога да ти снимам кавала или да ти го дам да си измериш разстоянията, но според мен няма , по добре си купи нормален кавал.

Posted

От кавала, ако си упорит за около седмица изкарваш звук.За около месец ще почнеш да свириш елементарни мелодии с по 3-4 тона. ПВЦ кавала е все едно пластмасова китара. Става, ама не е точно китара. Мога да ти снимам кавала или да ти го дам да си измериш разстоянията, но според мен няма , по добре си купи нормален кавал.

Успях да си направя един по размерите от тук. Не претендирам за правилно звучене. Звук изкарах на втория ден и засега ми е много интересно звукоизвличането и експериментирам с пръстовката. Идеята ми беше дали мога да се докосна до изживяването кавал, па макар и с инвестиция от 1.2 лв. Ако ентусиазма ми не се изпари твърде бързо ще се огледам за по-истински кавал. Благодаря за съветите. Поздрави. :cheers2:

• 1 year later...
Posted

Пуснах ти е-майл.

Поздрави!

Здравей,

Може ли и на мен - filip.balev@gmail.com

Поздрави,

Филип