raddo Публикувано Август 26, 2015 Публикувано Август 26, 2015 От скоро се занимавам с правене на инструментали с FL STUDIO 11. Искам като на най-бавноразвиващия да ми се обясни от къде мога да си тегля VST PLUGIN-и как да ги добавя и иска ли се нещо допълнително, за да ги подкарам както трябва, Цитирай
musicman Отговорено Август 27, 2015 Отговорено Август 27, 2015 1. Плъгини можеш да си купиш от много места. - От сайтовете на производителите - само не ме карай да ти ги пиша всичките - От специализирани сайтове като например: www.pluginboutique.com/ - От музикални магазини, където продават. И тук не ме карай да изреждам 2. Как да ги добавиш пише в упътването им, най-често става с двойно щракване върху инсталационния файл. Но можеи да трябва нещо друго да се прави. 3. За да ги подкараш както трябва, се изисква да можеш да работиш с тях. Успех! Цитирай
raddo Отговорено Август 27, 2015 Автор Отговорено Август 27, 2015 (Редактирано) ^ Мерси ! Ясно ми е, че сайтовете са много, просто исках 2-3. Редактирано Август 28, 2015 от musicman Не цитирай предходно мнение Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 28, 2015 Отговорено Август 28, 2015 2-3 за какво? Има милиони плъгини за хиляди дейности. Ти питаш "Трябва ми гайка". Ама за гаечен ключ ли, крилчата ли, метрична ли, с какъв диаметър, с каква стъпка, от къф материал, какво ще правиш с нея... Нищо... 1 Цитирай
DYLGIQ Отговорено Август 28, 2015 Отговорено Август 28, 2015 Най-добре виж първата пинната тема в този раздел, изтегли си фрий софт от която категория ти трябва, поразцъкай и попрочети, за да добиеш представа кое как работи, а после си купи това, което ще ти върши работа. И не се надявай някой да ти обясни кое как става набързо - тая работа не е за бавноразвиващи 1 Цитирай
рахата Отговорено Септември 2, 2015 Отговорено Септември 2, 2015 http://forum.muzikant.org/forum/13-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80/В този ^ форум можеш да прочетеш за VST-та.Най-често като си изтеглиш добавката,която ти трябва,просто трябва да я поставиш в папката "VST Plugins" на твоя DAW (в случая Фрути Луупс),след което стартираш ФЛ и пускаш сканиране (не знам дали има такава функция във ФЛ) за нови добавки (plugins),поставяш си я на трака,в който ще ти трябва и си я разцъкваш.Друг вариант е ако самата програма е устроена по друг начин и няма такава конкретна папка,то най-вероятно можеш да и зададеш път до папка с добавки, която ти си създал, някъде от "настройки". Цитирай
Demiurg Отговорено Септември 3, 2015 Отговорено Септември 3, 2015 Тук мога само да добавя, че доста фирми (за Waves (waves.com) съм сигурен) имат демота на продуктите. Регистрираш се в сайта, сваляш демо-версията и я тестваш една седмица, след което си преценяваш дали ти трябва. Пак Waves правят всяка седмица сериозни намаления (до 1/3-та от цената) на произволни плъгини, така че с повечко дебнене можеш да се оборудваш за малко пари. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Септември 3, 2015 Отговорено Септември 3, 2015 Има и безплатни плъгини. И не забравяй, че Google е твой приятел: free vst plugins list, free vst compressor / eq / synthesizer, free sample libraries и т.н. Цитирай
Recommended Posts