Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

От скоро се занимавам с правене на инструментали с FL STUDIO 11. Искам като на най-бавноразвиващия да ми се обясни от къде мога да си тегля VST PLUGIN-и как да ги добавя и иска ли се нещо допълнително, за да ги подкарам както трябва,

Отговорено

1. Плъгини можеш да си купиш от много места.

- От сайтовете на производителите - само не ме карай да ти ги пиша всичките :)

- От специализирани сайтове като например: www.pluginboutique.com/

- От музикални магазини, където продават. И тук не ме карай да изреждам :)

2. Как да ги добавиш пише в упътването им, най-често става с двойно щракване върху инсталационния файл. Но можеи да трябва нещо друго да се прави.

3. За да ги подкараш както трябва, се изисква да можеш да работиш с тях.

Успех!

Отговорено (Редактирано)

^

Мерси ! Ясно ми е, че сайтовете са много, просто исках 2-3.

Редактирано от musicman
Не цитирай предходно мнение
Отговорено

2-3 за какво? Има милиони плъгини за хиляди дейности.

Ти питаш "Трябва ми гайка". Ама за гаечен ключ ли, крилчата ли, метрична ли, с какъв диаметър, с каква стъпка, от къф материал, какво ще правиш с нея... Нищо... :whistle:

Отговорено

Най-добре виж първата пинната тема в този раздел, изтегли си фрий софт от която категория ти трябва, поразцъкай и попрочети, за да добиеш представа кое как работи, а после си купи това, което ще ти върши работа. И не се надявай някой да ти обясни кое как става набързо - тая работа не е за бавноразвиващи :)

Отговорено

http://forum.muzikant.org/forum/13-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80/

В този ^ форум можеш да прочетеш за VST-та.

Най-често като си изтеглиш добавката,която ти трябва,просто трябва да я поставиш в папката "VST Plugins" на твоя DAW (в случая Фрути Луупс),след което стартираш ФЛ и пускаш сканиране (не знам дали има такава функция във ФЛ) за нови добавки (plugins),поставяш си я на трака,в който ще ти трябва и си я разцъкваш.
Друг вариант е ако самата програма е устроена по друг начин и няма такава конкретна папка,то най-вероятно можеш да и зададеш път до папка с добавки, която ти си създал, някъде от "настройки".

Отговорено

Тук мога само да добавя, че доста фирми (за Waves (waves.com) съм сигурен) имат демота на продуктите.  Регистрираш се в сайта, сваляш демо-версията и я тестваш една седмица, след което си преценяваш дали ти трябва.

Пак Waves правят всяка седмица сериозни намаления (до 1/3-та от цената) на произволни плъгини, така че с повечко дебнене можеш да се оборудваш за малко пари.