Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

1) качваш обява в базар

2) друг потребител започва диалог в съобщения относно тази обява

3) изтриваш обявата

=> цял диалог ще се изтри заедно с тази обява. Това е нещо чудовищно. Вече не знам, кой ми е писал. Намерих информация по запитване, но не знам сега на кого да отговаря, щото никъде вече няма тези съобщения.

Отговорено

Това е точно както би следвало да се държи един базар, където уникалния ключ е ID на обявата. С изтриването и следва да се изтрият и диалозите към нея. За всичко останало има други начини на комуникация.

Отговорено

абсолютно некоректно поведение на IM система. Казвам това като софтуерен разработчик с 10-годишен опит.

Отговорено

Точно така трябва да бъде. Всяка комуникация в базара е свързана с определена обява. Това не е скайп или форум, това е базар. Като изтриеш обявата, триеш и комуникацията.

Отговорено

Значи това работи срещу потребитела/купувача. След като закупена обява се премахва, вече няма как да спомниш откъде и от кого си я купил.

Точно така не трябва да бъде. Също както български жест "не" с глава означава "да" във всички други държави.

Отговорено

Има от как, има си история, има си начин да оставиш рейтинг и т.н. Просто не можеш да чатиш вече по обявата, защото я няма самата обява.

Отговорено

Еми в реалноста няма да работи така както е предположено, админе... Щото много, много често по една обява задават въпроси относно други обяви, с известни последствия накрая.

Отговорено

Това, че в твоите обяви или в чужди обяви обсъждаш други такива, не значи, че това е проблем на скрипта на аукциона. :) Хаосът е проблем на създателя му, не на околните. Така работи този скрипт и така ще работи занапред. 

Отговорено

^^ Това че ползаш базара не за това за което е прадназначен си е твой проблем и няма как ( а и не искам ) да вкарваме фунционалност, която не го засяга. Ти може да искаш и на Скайп или Фейсбуук да го направим, ама това е базар. Всяка комуникация трябва да бъде по конкретна обява. Ако ще си говорите за други неща, некасаещи конкретната обява ползвайте гореспоменатите платформи за свободни приказки.

Отговорено

Съществуваща система е идеална за измама и мошенници! Аз купувам нещо, задавам въпроси - получавам отговори, плащам - и накрая получава се някаква нередност, ама обява е вече изтрита, и диалог към нея е недостъпен - и аз няма как да доказвам, какво беше описанието, какво каза продавач в ЛС, обещаванията и т. н. Ама какво да ви обяснявам, вие тука четите черно по бяло едно и виждате нещо абсолютно друго.

Отговорено

В случая и аз съм съгласен, имах подобен опит с една покупка миналата година, човекът ме излъга най безсрамно и се покри, а аз исках да публикувам комуникациите ми с него ( просто за да внимават други хора, да не се опарят със съответния), но темата беше изтрита, а с това и всички ЛСта в нея.

Отговорено

^ А защо просто не му оставиш лош рейтинг? Кому е нужно да чете цялата кореспонденция за да ти повярва? Практически рейтинг системата НА БАЗАРА е за това да предупредиш някой да не купува от друг. Дори и да изтрие обявата, системата е регистрирала, че сте имали сделка и можеш когато искаш да оставиш коментар. След това ако има спор, се намесва администрацията.

Отговорено (Редактирано)

^ а защото никой не запомня ника на продавача за да му остави лош рейтинг! А обявата е вече изтрита... А не всички знаят къде се намира съответен функционал за рейтинга на миналите продажби/покупки.

Признайте, админе. Системата не работи така както беше предположение на разработчик. Има си инженерен проект, ама реално ползване и use-case'ове са абсолютно друго нещо.

Редактирано от Jim-ph
Отговорено

^ А защо просто не му оставиш лош рейтинг? Кому е нужно да чете цялата кореспонденция за да ти повярва? Практически рейтинг системата НА БАЗАРА е за това да предупредиш някой да не купува от друг. Дори и да изтрие обявата, системата е регистрирала, че сте имали сделка и можеш когато искаш да оставиш коментар. След това ако има спор, се намесва администрацията.

Защото не бях натиснал бутона купувам в обявата. А когато се сетих, беше изтрита вече. Между другото, на мен не ми пука за рейтинга на съответния нито пък съм си търсил парите и тн. (като купуваш от интернет евтино и то в България, си е част от риска да се прекараш), просто исках други хора да имат предвид опита ми, като решат да си пазаруват