PeteGilmour Публикувано Юли 14, 2015 Публикувано Юли 14, 2015 Здравейте! Начинаещ съм, свиря от 10 месеца много търсих във форума тема за разликите при китари само с 1 адаптер и китари с много адаптери. Правя темата понеже наскоро се сдобих с акустична китара с форма подобна на Gibson Es-175 и искам да и сложа адаптери. Благодаря за съветите предварително! Цитирай
Heartman Отговорено Юли 14, 2015 Отговорено Юли 14, 2015 Сложи и два хъмбъкара и ще е добре.Ако свириш само джаз само един нек адаптер, но винаги си е по-добре да има версателност с повече адаптери. Само с бридж адаптери се правиха китари през 80-те, но тази е семи акустик така че не влиза в тази категория траш/глем. Това от мен. Успех! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 14, 2015 Отговорено Юли 14, 2015 С един адаптер ще вади най-много 2-3 звука и то ако се делят намотките и се сложи хахаво превключване. С два ще имаш 5-6 и нагоре, зависи от превключването пак. Което дори да не е задължително определено дава много повече възможности! Цитирай
PeteGilmour Отговорено Юли 14, 2015 Автор Отговорено Юли 14, 2015 Благодаря за отговорите и че ми отделихте от времето си да ми помогнете! Забравих да кажа, че китарата е Кремона и че това ще ми е първи опит в "лютиерството". Смятам да купя от евтините китайски адаптери за малко левчета и без това няма да се набутам с много ако нищо не се получи, а и ограничените финанси на 14 годишния тийн няма да намалеят с много. Цитирай
jorog Отговорено Юли 14, 2015 Отговорено Юли 14, 2015 (Редактирано) Във И-бей има голям избор.За около 20 лева се намират двойка хъмбъкъри със добро качество. http://www.ebay.co.uk/itm/Black-And-Cream-Guitar-Neck-Bridge-Humbucker-Pickups-Surrounds-/271560746242?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3f3a482502 http://www.ebay.co.uk/itm/1-Set-of-2-one-Black-one-Yellow-Humbucker-Double-Coil-Pickups-Electric-Guitar-/271668711780?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3f40b79164 http://www.ebay.co.uk/itm/50-52mm-Chrome-Guitar-Humbucker-Pickups-Surrounds-Copper-Shell-/271594846064?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3f3c507770 Ако не ти се чака над месец да ти пристигнат има и във форумният базар. http://bazar.muzikant.org/auction_details.php?auction_search=1&auction_id=198494&option=basic_search&basic_search=humbucker&form_basic_search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&keywords_search=humbucker&limit=10&item_type=all Редактирано Юли 14, 2015 от jorog Цитирай
Холостой Отговорено Октомври 3, 2016 Отговорено Октомври 3, 2016 Този въпрос опира до собствената философия и вкусове. Примерно на мен не ми допада звученето на нек/мидъл-позициите, харесвам само бридж-позицията и то с хъмбъкер, сингъл адаптри не ползвам, никога не са ми харесвали. Освен това смятам, че колкото повече джунджурии има вградени в бодито на китарата, толкова повече смущения се генерират, затова съм свел всичко до минимум - само един хъмбъкер на бриджа, плюс един пот за волюм и това е всичко - никакви суичове, ключета и прочие финтифлюшки. От известните китаристи, ако не се лъжа, Алекси Лайхо кара на същия принцип. Цитирай
Heartman Отговорено Октомври 3, 2016 Отговорено Октомври 3, 2016 Ти ако искаш си махни и волюм пота, да има още по-малко пречки на сигнала преди хъмбъкъра, обаче тука става дума за съвсем друг тип китара, а не брадвите с които свири Алекси Лайхо.Освен това, ако се разтърсиш, ще забележиш че доста китаристи през 80-те свиреха само с бридж. 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 3, 2016 Отговорено Октомври 3, 2016 свирли са,ама какво,ако тръгнеш с дисторшън на нещо подобно микрофонията е неизбежна. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 4, 2016 Отговорено Октомври 4, 2016 (Редактирано) Според книгата на З. Б. Шекеров*, оптимален звук се постига със 52 тройни адаптера, разположени на точните места. * Захарин Бучков Шекеров - известен подуянски музиковед. Редактирано Октомври 4, 2016 от Evtim Djerekarov 2 Цитирай
jabs Отговорено Октомври 4, 2016 Отговорено Октомври 4, 2016 Ма мноо малък тоа дребен шрифт бе Евтиме, дордет го прочита... добре че Бай Захари ми е комшия 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 4, 2016 Отговорено Октомври 4, 2016 (Редактирано) Така ли? Значи трябва някоя вечер да се съберем, да пийнем заедно! Редактирано Октомври 4, 2016 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
Recommended Posts