Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

16К и 9K може би са малко по-различни от допустимото, но може и да бъркам.

Добре е, или адаптерите да са релсови (с релси, не стопорни винтове), или винтовете да пасват относително добре под струните.

Отговорено

Още покупка от Китай през И-бей със безплатна доставка може да отнеме между 1 и 3,4 месеца.От Хонг Конг в повечето случай покупките са ми пристигали в рамките на месец.От Малайзия също.Споменавам го за да си наясно със чакането.

Отговорено

Сега от вас научих доста за хъмбъкерите, но не разбрах има ли значение с колко бриджа например е повече от нек хъмбъкера. Защото предполагам не трябва да има големи разминавания, за да се постигне някакво равновесие все пак.

Отговорено (Редактирано)

Обикновено хъмбъкъри продавани като сет(комплект) са разчетени за добър баланс във силата и тона.Така ,че споко стават.

Редактирано от jorog
Отговорено

Да, гледам в И-бей има адаптери от 7-10К, 9-16К и 12-12К и не знам сега кой вид за какъв стил е по-подходящ. Според мен най-високите стойности звучът най-тежко, но не знам дали съм прав. Бих се спрял на 9-16К за метъл адаптер, но вие сте по-запознати и трябва вие да кажете

Отговорено (Редактирано)

Аз бих заложил на първите два сета.7-10К според мен са повече за рокендрол.Затова мисля че 9-16К е най-удачна комбинация.

Редактирано от jorog
Отговорено

Ами да, аз също се спирам на 9-16К. Сега остава само да видя как става номера с поръчките от И-бей, защото това ще ми е първа поръчка от там и не съм запознат как стават нещата.

Отговорено (Редактирано)

Със дебитна карта Visa Electron.Регистрация във E-Bay.co.uk и Paypal.com.Малко е заигравка,кодове и прочие галимации.Но си струва.Гледай също страницата да започва със https.Това означава ,че е защитена.

Редактирано от jorog
Отговорено

Гледам, че може и с Мастъркард да се плати, с нея не може ли? Защото имам само такава, а не знам каква е процедурата за изваждане на Виза.

Отговорено

Ааа екстра тогава! Само едно последно въпросче - Понеже моите хъмбъкери са без капачка (отворени) и сложа затворени, с капачка ще паснат ли? (като се има предвид разликата от 2мм. при полюсите)

Отговорено

Защото на повечето затворени хъмбъкери пише "LP Style", пък моята е Explorer и може би за всеки модел си има стандартни адаптери, не знам.

Отговорено (Редактирано)

Искаш да си вземеш капачки за новите адаптери?Правилно ли съм разбрал?Сега продават се изцяло затворени капачки (метални и пластмасови ,със и без отвори за накрайниците).Само трябва да се съблюдават размерите за правилно напасване към бъкъра и съответно към леглото на китарата.Защото Гибсън ЛП(съкратено от Лес Пол) традиционно са били със капачка.В днешно време всеки сам си избира каквото му харесва като визия и звук.

Редактирано от jorog
Отговорено (Редактирано)

Не. Моите, сегашните бъкери са без капачка, но искам да си взема затворени, с капачка, с дупките които са си за винтчетата.

моите са такива :153927.jpg

а искам да си взема такива:$(KGrHqQOKpME24n64+!SBN1jdzLJR!~~_1.JPG

Редактирано от merkurial
Отговорено (Редактирано)

Единственото за което се сещам е ,че може да се наложи да монтираш новите бъкъри към рамките на тези от китарата ти.Понеже се продават със скосени рамки за монтаж към ЛП.А мисля ,че Експлорър-ите са със равна повърхност.Все пак прегледай размерите.Направо поствай обявата да се види за какво става въпрос.

Редактирано от jorog