Калоянчо Публикувано Май 21, 2015 Публикувано Май 21, 2015 Здравейте, по странно стечение на обстоятелствата се снабдих с колони. Пасивни, ако не се лъжа. По тях няма никакви означения за мощност, производител и т.н. По всичко личи, че са DIY изработка. Та въпроса ми може да ви се стори глупав, но все пак: Как да разбера мощността им и какъв усилвател да търся? Те са просто две кутии с по един говорител и по един кабел излизащ от всяка една. Предварително се извинявам, ако темата не е за тук. Цитирай
Калоянчо Отговорено Май 21, 2015 Автор Отговорено Май 21, 2015 За уточнение, след като ги поразглобих се оказа че: имат по три говорителя (голям, среден и един доста малък) и са по 10 вата и с импеданс 8 ома. Доста глупаво са проектирани кутийте им. Няма успоредни стени, да, разминаванията не са големи, но все пак... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 21, 2015 Отговорено Май 21, 2015 Може би на говорителите пише нещичко. Цитирай
Калоянчо Отговорено Май 22, 2015 Автор Отговорено Май 22, 2015 На говорителите пише, че са с импеданс 8 ома и мощност 10 вата. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 Мисля си, че повече ядове ще береш с тях, отколкото да имаш далавера от тия колони... Цитирай
Калоянчо Отговорено Май 22, 2015 Автор Отговорено Май 22, 2015 А имате ли някакви идеи какво да ги правя тези колони? Засега само заемат място и хващат прах, а не са ми необходими. Цитирай
bir4o Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 На говорителите пише, че са с импеданс 8 ома и мощност 10 вата. Дай снимки от всякъде и вътре най вече на начина на свързване. Може би са 4 ома на поне 10 вата, но трябва да се види ... Цитирай
Калоянчо Отговорено Май 22, 2015 Автор Отговорено Май 22, 2015 @musicman - колоните бяха в новия апартамент на вуйчо ми и не му трябваха, защото той си имаше негови и ми ги пробута без да ме е питал. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 Ами ползвай усилвател, който може да отдаде 10 вата в 4 ома (за всеки случай), най-добре такъв, изпълнен със схема (дискретна или интегрална), която има защита по изходен ток. Ако ти харесва как свирят, слушай си ги. Цитирай
Калоянчо Отговорено Май 22, 2015 Автор Отговорено Май 22, 2015 А може ли да ми кажете къде да намеря, защото нищо не откривам в гугъл? Цитирай
dzwer Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 Отваряш продавалника, пишеш "усилвател" или "уредба" в търсачката(без кавичките), сортираш по местоположение и цена и си взимаш най-евтиния фабричен усилвател... Щом са 10-на вата, всеки фабричен усилвател ти върши работа(или поне над 90% от предлаганите). Българските Респром ги подминаваш... Виж и уредбичките - ще имаш и радио До 50-60лв. може да се намери нещо. Цитирай
Калоянчо Отговорено Май 23, 2015 Автор Отговорено Май 23, 2015 Благодаря за помощта. Докато събера пари ще са включени в радиото в къщи, вчера ги пробвах, звучат доста добре. Отново благодаря за помощта! 2 Цитирай
Recommended Posts