Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара от thomann


Rezachka

Recommended Posts

Здравейте,

 

Точно сега поръчвам едно LTD от thomann.de, тъй като цяла седмица го търсех из български магазини, и няма, и не знаят и кога ще има......

Та стигнах до момента с плащането, и осъзнавам, че никъде няма поле за телефонен номер. (има де, но е optional) Нормално куриера ми звъни да ми каже че пратката ми е пристигнала, и евентуално да дойдат до адреса.

Всъщност те с куриери ли работят или по пощата? Не знам защо, но като чуя български пощи си мисля за всичко, ама не и за недеждност.

Някой дали е поръчвал от там скоро?

 

 

Намерих една тема за томан тук, но е от 2008, за това отварям нова, търся актуална информация.

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Колега,

Мислил ли си вариант да го поръчаш през Динакорд/Мюзикуърлд? Не плащаш доставката от Томан, не се разправяш с глупости ако нещо се обърка (просто го връщаш в магазина/склада им, нататък те поемат нещата). Стоката можеш да си я вземеш директно от магазина/склада им. Като малък минус (минус е много силно казано, като се има в предвид, че ти спестяват пари за доставка, по скоро съобразяване с техния график) ще трябва малко да изчакаш, да съберат поръчки и да поръчат нещата. Понякога това води до невъзможност за доставка на дадения артикул поради изчерпана наличност в Томан по време на заявката от тяхна страна, но винаги имаш избор да го поръчаш и директно и да си платиш доставката.

Пробвал съм много пъти услугата им и съм доволен, проблем до сега не съм срещал.

Както се казва, моите 2 ст.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още повече че Динакорд/Мюзикуърлд поемат и гаранцията.

 

Без да правя реклама - Купих преди време едно мини кубе на VOX от Томан през Динакорт. При проявил се проблем - Динакорт поеха гаранцията, пратих по куриер до София, поправиха го и ми го върнаха пак по куриер!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давай смело през thomann :)

До колкото помня не им е рационално да поръчват по една бройка от конкретни китари, както беше в моя случай. Не пречи да ги попиташ все пак, дали могат да ти я донесат в някакъв нормален срок (15/30 дни). Китарата от thomann, ми беше доставена до централен склад на Speedy. Работят с тях освен ако не са се сменили нещата за 1 година. Имаш право да я върнеш в определен от закона срок, който е посочн в условията на сайта им. Относно телефона ти, направи това. Отговарят сравнително бързо. 

 

Ако не ме лъже паметта, телефонният ми номер беше добавен от информацията за paypal плащането. (Paypal акаунта ти)

 

k0hi89.jpg

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"До колкото помня не им е рационално да поръчват по една бройка от конкретни китари, както беше в моя случай. Не пречи да ги попиташ все пак, дали могат да ти я донесат в някакъв нормален срок (15/30 дни)." - Това за Динакорд... някъде изчезна името им при редакцията ми  :) Както казах, питай ги за всеки случай, през тях е доста по-удобно и сигурно.

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поръчвай смело,колега!Томан работят  главно с Юпс в лицето на Ин-тайм за България,нещата идват до 10 дена максимум - т.е. винаги за по-малко,зависи естественно от локацията ти.Правя редовно поръчки от 2010 насам-никакви "издънки" и т.н. от тяхна страна.Имай предвид,че имаш право да върнеш инструмента,ефекта,усилвателя и т.н.до 30 календарни дни след подписа си на документите на куриера,както и да ти върнат парите в същия период,ако решиш да не сменяш китарата или каквото и да е там по някаква причина,дори и тя/то да не ти харесва как звучи и т.н. - пътя на обратно и новия  артикул - китара и т.н. (ако сменяш нещо) , са за тяхна сметка.Връщал съм усилвател,комбо,ефекти и т.н. - никакви проблеми,естественно хората имат отедл за комуникация с клиенти и отговарят веднага на и-мейлите дори,все пак са немци.Някои колеги работят с Мюзик Уорлд,аз лично не съм,поради факта,че бг - фирма и гаранция не ми се вързват много-много,но това си е мое лично мнение и не искам да обиждам никого за нищо.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се занимавай с Динакорд, Томан ще ти пратят пратката през UPS, т.е. ще може да си я тракнеш и пр. Динакорд ще ги чакаш месец за да доставят (седмица през Томан директно), а има ли проблеми ще се занимаваш с хора които и понятие си нямат от обслужване на клиенти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека все пак не пропускаме факта, че в Динакорд не плащаш предварително ;)

Първият ми усилвател дойде в рамките на седмица след поръчка именно в Динакорд от thomann с футсиуч и покривало. Тествах го на място в приятна обстановка и си го взех с гаранцията от тях. В последствие многократно поръчвах различни ефекти и аксесоари през онлайн магазина им. Нека не ги плюем чак така грубо. Ако могат да доставят китарата в рационален срок не виждам защо да е лоша опция. Всички сме имали търкания с българските магазини на някакъв етап, което не означава да ги затрием от картата. Факт е, че по-силно се чува 1 недоволен клиент, от колкото 1000 доволни.  :)

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A мислил ли си да поръчаш от promusictools.com.Те са най-големият дилър на ESP за Европа.Аз мойта китара я взех оттам,пристигна за около 7 дни директно в работата ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря на всички за отговорите.

Гледах в няколко онлайн магазина и тази китара я имат в момента в наличност само в томан, и някои Английски магазини.

Поставих поръчка в томан тази сутрин, тъй като исках да платя с карта. През динакорд, изглежда, си има плюсове, но и минуси, тъй като не съм от София.

Оставих бележка с поръчката от томан където написах своя номер, както G.Varbanov ме посъветва. Ако всичко е наред скоро ще "се изфукам" ;)

Иначе до колкото виждам на сайта им, от томан човека който отговаря за доставките, може би конкретно за българия, е българин. "Your contact person is *българско име*....

 

Получих потвърдителен имейл за поръчката, където пише "Shipping method:    UPS" което ме успокояав до известна степен.

 

Поздрави

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С нетърпение очаквам да разбера кой модел ЛТД не е наличен,при това на по ниска цена.Аз доколкото съм гледал в Томан цените са по високи,но щом казваш сигурно е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.