Koobenot Публикувано Март 22, 2015 Публикувано Март 22, 2015 Здравейте, Търся дигитално пиано с 88 клавиша, за работа в пиано бар. На този етап съм се спрял върху няколко инструмента: http://www.thomann.de/de/thomann_dp25.htm http://www.thomann.de/de/thomann_dp_26.htm http://www.thomann.de/de/studiologic_numa_nano_compact.htm Какво бихте препоръчали като предимства и недостатъци? Благодаря предварително. Цитирай
CyberGene Отговорено Март 22, 2015 Отговорено Март 22, 2015 Не бих си купил пиано с марка Thomann, нито Studiologic. Това последното даже няма хамър механика. Бих препоръчал малко да вдигнеш бюджета и да гледаш за нещо от Casio, Yamaha, Kawai, Roland, макар че само Касио се вписват в по-нисък бюджет. Ето ти едно Касио (най-евтиното) за 800лв: http://www.thomann.de/gr/casio_cdp_130_bk.htm За още 88лв отгоре нещата стават дори по-сериозни: http://www.thomann.de/gr/casio_cdp_230r_bk.htm Виж и тези: Yamaha P-35 B Yamaha P-45 B Цитирай
Koobenot Отговорено Март 22, 2015 Автор Отговорено Март 22, 2015 Кое те спира да си купиш Thomann или Studiologic, като изключим хамър-механиката? Цитирай
CyberGene Отговорено Март 22, 2015 Отговорено Март 22, 2015 Thomann - куча марка, вероятно е с клавиатура на Fatar, които са кофти и се развалят, а може и с някакви още по-гадни. Същото важи и за Studiologic, които са бранд на Fatar. Цитирай
bir4o Отговорено Март 24, 2015 Отговорено Март 24, 2015 За още 88лв отгоре нещата стават дори по-сериозни: http://www.thomann.de/gr/casio_cdp_230r_bk.htm Вчера ми я донесоха с любезното съдействие на VISIARTS, определено я препоръчвам... Цитирай
acc Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) Thomann - куча марка, вероятно е с клавиатура на Fatar, които са кофти и се развалят, а може и с някакви още по-гадни. Същото важи и за Studiologic, които са бранд на Fatar. За Fatar не съм съгласен. Механиката на Fatar e много хубава. Даже първокласна Имат няколко вида, скъпите са супер. Спокойно бих ги ползвал. Издържат тест за бързи репетиции на един клавиш, което е доста е показателно. Имам предвид мой тест. За издържливостта на клавиатурите Fatar не мога да коментирам. Редактирано Април 4, 2015 от acc Цитирай
CyberGene Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 Томан със сигурност слагат най-нисък клас Фатар, ако изобщо са с тях. Нордовете, които са едни от най-скъпите професионални инструменти, са с клавиатури на Фатар, но доста хора по форумите се оплакват от това, че се раздрънкват с времето, правят проблеми, а там със сигурност се ползват високите класове на Фатар. Аз лично бих предпочел нещо, което е произведено от японски производител, по възможност в Япония Цитирай
CyberGene Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 Тестовете за бързи репетиции минават, защото Фатар от скоро започнаха да слагат трети сензор в клавишите, което е сега новата мода при хамър механиката в последните няколко години. Вече всички дигитални пиана от средния към високия клас са с трети сензор. Това позволява бързи репетиции, т.е. регистрира повторно натискане на клавиша, без той да се е върнал догоре и да е преминал после през най-горния първи сензор. Но не всички фатари са с три сензора, на сайта им може да се види, че това е допълнителна екстра и зависи от производителя, който ползва механиката им дали ще реши да поръча и тази екстра Цитирай
acc Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 Впечатленията ми от Fatar са от едни електронни пиана Farfisa, преди няколко години, които не са нещо особено, но много ми хареса механиката им. А, веднъж пробвах и един Studiologic, но той си беше в лошо състояние така или иначе. Май беше заливан с някви работи... Трябва да проуча кой ползва високите класове Fatar. Иначе, аз в момента ползвам един скромен KAWAI CL 36, който ми върши хубава работа + Pianoteq от време на време. Цитирай
CyberGene Отговорено Април 6, 2015 Отговорено Април 6, 2015 На мен от сегашните пиана най-много ми харесва механиката на Kawai наистина. В момента ползвам ES7, който не е с дървени клавиши, но все пак е доста добър, има и три сензора, които подобряват репетициите, както и регистрирането на клавиш, който е натиснат, без да е бил върнат догоре и съм доста доволен. Може би има една лека идейка какво да се желае от звука им на пианото, но те си семплират собствените рояли, които както и Ямаха са си специфични японски рояли с като че ли малко по-остър звук, не е толкова дървесен и топъл като на Стейнуей. Макар че в последно време чувам доста хора да се оплакват от най-новите Стейнуеи, но за съжаление нямам възможност да дам лично мнение по тоя въпрос, а и излязохме от темата Иначе на Фатар не са никак лоши клавиатурите като усещане, мисля че добре имитират истинската механика на пианото, просто съм чувал за доста проблеми с издръжливостта им. Цитирай
Koobenot Отговорено Април 20, 2015 Автор Отговорено Април 20, 2015 (Редактирано) Благодаря ви за отзивите! Имах възможността да изпробвам CDP - Casio 130 BK. Наистина, клавиатурата е хубава, но не ми харесаха семплите - нямат достатъчно състейн и има още какво да се желае като обем, специално на Grand Piano-то, електрическите симулации не са лоши. Спрях се окончателно на Studiologic Numa Compact и съм доволен от него. Клавиатурата я водаят semi-weighted, но има плавен ход и е приятна за свирене. По отношение на семплите нямам никакви забележки. Редактирано Април 20, 2015 от Koobenot Цитирай
kokobokobg Отговорено Април 23, 2015 Отговорено Април 23, 2015 Здравейте! Каква е разликата между Yamaha P 35 и P 45 ? Цитирай
Koobenot Отговорено Април 27, 2015 Автор Отговорено Април 27, 2015 Възможността на P-45 да записва директно върху USB, удвояване гласовете на полифонията от 32 на 64 (броят на тоновете, които могат да звучат едновременно)... От сравненията в Интернет, които съм виждал повече ми харесва звукът на P-45, звучи някак си по-обемно и ярко, но може това да е маркетингов трик и е добре тези неща да се проверяват на място. Ето едно нелошо сравнение: Цитирай
kokobokobg Отговорено Април 30, 2015 Отговорено Април 30, 2015 Благодаря! Явно няма голяма разлика. Става въпрос за начинаещ пианист. Цитирай
Deep Purple Отговорено Юни 7, 2015 Отговорено Юни 7, 2015 (Редактирано) За още 88лв отгоре нещата стават дори по-сериозни: http://www.thomann.de/gr/casio_cdp_230r_bk.htm Вчера ми я донесоха с любезното съдействие на VISIARTS, определено я препоръчвам... CDP 220R се намира за 750лв, в гаранция - според вас струва ли си?! Има ли разлика с 230r?1000лв ми се виждат вече много за начинаещ (ново пиано ако взимам), а ако събера 1000+лв ще се загледам към KAWAI и ще стане една...Голям плюс ще е ако е под 20кг, а Касиото е 12кг! Ще се свири вкъщи (упражнява), тепърва започвам курсове на акустично пиано. Разните там екстри на дигиталните пиана ще са от полза (звуци, MIDI in/OUT, split...), доколкото помня, ниския клас на Каwai нямат някои неща, които има Касиото... но пък механиката им е на друго ниво. Thomann - куча марка, вероятно е с клавиатура на Fatar, които са кофти и се развалят, а може и с някакви още по-гадни. Същото важи и за Studiologic, които са бранд на Fatar. За Fatar не съм съгласен. Механиката на Fatar e много хубава. Даже първокласна Имат няколко вида, скъпите са супер. Спокойно бих ги ползвал. Издържат тест за бързи репетиции на един клавиш, което е доста е показателно. Имам предвид мой тест. За издържливостта на клавиатурите Fatar не мога да коментирам. Съфорумник (Soundcraft) беше ми писал, че са били производство (механиката) на Хонк-конгската фирма Mideli, която има традиция в този бранш. Тестовете за бързи репетиции минават, защото Фатар от скоро започнаха да слагат трети сензор в клавишите, което е сега новата мода при хамър механиката в последните няколко години. Вече всички дигитални пиана от средния към високия клас са с трети сензор. Това позволява бързи репетиции, т.е. регистрира повторно натискане на клавиша, без той да се е върнал догоре и да е преминал после през най-горния първи сензор. Този трети сензор - има ли го CDP 220r и добре ли е да го има? Редактирано Юни 7, 2015 от Deep Purple Цитирай
Recommended Posts