Fender Отговорено Юни 12, 2006 Отговорено Юни 12, 2006 Има един номер за избягване на деесера. Исползва се обикновен дървен молив. С ластик може да се прикрепи отвесно точно пред кондензаторен с голяма мембрана ... Цитирай
w33d` Отговорено Март 21, 2007 Отговорено Март 21, 2007 плс някой ако е запознат с бийтбоксинга да ми даде съвет какъв микрофон ще е по-добър за бийтбокс аз съм пробвал само динамични биеми и стават добре се получава но има и бая спънки в тях като например скречове и мелоидиите от носа не се хващат добре от микрофона ако може плс кажете ми как да го избегна че кофти се получава Цитирай
Jordan_J Отговорено Март 21, 2007 Отговорено Март 21, 2007 (Редактирано) @БассМаниак, интересно ми е, и ще те моля да постнеш някой семпъл ако имаш под ръка - на озвучено китарно кубе едновременно с Шур СМ-57 и Гефел УМ-70 на 1,5 метра от комбото - както спомена. Аз самия планирах по-сериозни и разчупени тестове на озвучаване на комбо и китарни кабинети (включително и зад самото комбо/кабинет). Та ако наистина имаш нещо записано - безкрайно ще ми е интересно да го чуя, придружено с допълнителна информация за позициите на микрофоните и изоплзваното кубе/кабинет. Другия ми въпрос към теб е - Нойман Гефел микрофоните ти моднати ли са към 48 волта? Или ги караш на оригиналните 12 волта (както си идват с техните захранвания) ? @Фендер, този номер за молива не съм го чувал и ми е интересно. Какъв е точно ефекта от това и как се постига ? Поздрави!! Редактирано Март 21, 2007 от visiondann Цитирай
w33d` Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 Другия ми въпрос към теб е - Нойман Гефел микрофоните ти моднати ли са към 48 волта? Или ги караш на оригиналните 12 волта (както си идват с техните захранвания) ? а каква е разликата може ли да ми се обясни? Цитирай
yamaha Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 Другия ми въпрос към теб е - Нойман Гефел микрофоните ти моднати ли са към 48 волта? Или ги караш на оригиналните 12 волта (както си идват с техните захранвания) ?а каква е разликата може ли да ми се обясни? В какъв смисъл "разликата" - в звука ли или в напрежението? За първото - практически няма такава, а за второто - със сигурност знаеш, че "стандартните" кондензаторни микрофони имат толеранс и могат да работят не само на 48 волта, а и в определен диапазон под/над това напрежение. Разликата с Гефел е, че те са направени да работят с по-ниско такова и оригиналното им захранване подава 12 волта към тях. Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Юли 27, 2008 Отговорено Юли 27, 2008 А някои слу4аино да е запознат с динами4ните микрофони на Ноиман, например BCM 104 и BCM 705? Добри ли са? Какво може да се запи6е с тях? Предполагам за китарена колона са супер .... и имат доста по-голям обхват от СМ57 например - 20Хц до 20КХц Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 27, 2008 Отговорено Юли 27, 2008 (Редактирано) А някои слу4аино да е запознат с динами4ните микрофони на Ноиман, например BCM 104 и BCM 705? Добри ли са? Какво може да се запи6е с тях? Предполагам за китарена колона са супер .... и имат доста по-голям обхват от СМ57 например - 20Хц до 20КХц Мааалко си се заблудил : BCM104 е "Broadcast microphone with condenser capsule and integrated pop protection" BCM705 е "the first Neiumann mic with dynamic capsule; functionally optimized for broadcasting" И двата са предназначени за работа в радио/ТВ студия, а не за запис на гюрултия от китарно озвучително тяло. The principle of reduction to the essentials can be seen in the dynamic capsule with a hypercardioid directional characteristic, specifically designed for speech reproduction at close range. Ето и подробно от самата фирма: Neumann BCM 104 Neumann BCM 705 Разликата във външния вид е само в зеления цвят на логото за новия (2005) динамичен вариант. Иначе има доста разлики в параметрите: Technical data BCM 705, Technical data BCM104 Редактирано Юли 27, 2008 от Parni_Valjak Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Юли 27, 2008 Отговорено Юли 27, 2008 Ами и аз гледам некви динами4ни микрофони, каквито о6те не съм виждал и ми стана интересно за къде са и за какво служат. За това и питах. Мерси Цитирай
dimitarshenkov Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 (Редактирано) След като кондензаторните са по чуствителни какво правиме с шума,и може ли няколко думи за фитбека някои да драсне? Редактирано Декември 15, 2008 от dimitarshenkov Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 За фийдбека има едно чудесно решение тук В студиото, в което работя, притежаваме две такива и с ръка на сърцето мога да призная, че вършат страхотна работа. Цитирай
Xrizzy Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 Здравейте, не знам дали питам на правилното място, ако не е така моля да ме поправите.Та така пиша ви тука зареди един микрофон. http://eshop.bg-audi...-e-815-S-C.html . Въпросът ми е мога ли да направя запис с приемливо качество. И ако има нещо по-добро за г/д същата цена да кажете тук. Мерси предварително! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 Грешно е изписването на връзката към страницата и не може да се види за какво става въпрос. Цитирай
pantajali Отговорено Декември 8, 2011 Отговорено Декември 8, 2011 Бих искал да подсветна нещо от инженерните "неутъпканите пътечки" за най разпространените микрофони. Ще започна със страничните ефекти на насочените микрофони. Първо ще трябва да спомена, че конструктивната разлика между насочен и ненасочен микрофон е, че първият е отворен отзад, а вторият затворен. В резултат, звуковата вълна при разпространението си, "удря" два пъти мембраната на насочения микрофон, първо от предната страна, а след известно закъснение-от задната. А при ненасочения микрофон веднъж. Позитивните ефекти при първия са получаването на насоченост и издържливост при преминаване на звукова вълна с нискочестотна съставка, тъй като за ниски честоти налягането от двете страни на мембраната бързо се изравнява. Негативните ефекти са: промяна в нивото на ниските честоти в зависимост от разстоянието до звукоизточника, скъпо получаване на задоволително широка честотна лента и отгоре и отдолу. За третия страничен ефект мога да се окажа в положението на Джордано Бруно, когото качили на кладата защото твърдял, че земята е кръгла, а всички учени авторитети са знаели, че е плоска. Става дума за т.н. преходни процеси, или времеви деформации на формата на сигнала. Повечето досегашни авторитети твърдят, че времевите деформации при микрофоните и тези причинявани от разделителните филтри в озвучителните тела са незабележими за човешкото ухо. Моите (и на ...) изследвания показаха нещо друго. При възпроизвеждане на звукоизточници със стръмни преходи (акустична китара и др.) се забелязва специфично възприятие за раздвояване на звука при възпроизвеждане от два звукоизточника,с разлика в пътя на звука от порядъка на микросекунди! Реших да подложа на проверка необичайния резултат за възможностите на човешкия слухов апарат. Реших да изчисля, колко е закъснението при преместване с няколко градуса на звукоизточник в хоризонтална посока, което е широко известно, че се констатира от слуховия апарат. Отново се получиха микросекунди! А разликата в пътищата от звукоизточника от предната до задната част на мембраната на насочения микрофон води до времева разлика надхвърляща 20 микросекунди. Затова звукорежисьорите с прецизен слух предпочитаха за запис на инструменти с детайлен звук ненасочени кондензаторни микрофони (стария кондензаторен ненасочен микрофон на Брюел и Кеер пригоден за музикантски цели,с цена само на измервателния капсул около 1000 USD) При разделителните филтри за тонколони нещата са още по тежки. Там времевата разлика между спектралните съставки под и над разделителната честота лесно надхвърля 400 микросекунди. Затова аз и моите приятели модваме филтрите на колоните си в трансиентно перфектни и се радваме на релефен прецизен звук (най лесен е последователния от първи ред). Надявам се че съм бил полезен. 1 Цитирай
martylery Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 хоорааа настървил съм се на KM-3-C.MIC. някакви отзиви, препоръки за микрофончето? Цитирай
Recommended Posts