anto17 Публикувано Февруари 5, 2015 Публикувано Февруари 5, 2015 здравеите реших да си зглобя колони сам , но разбрах че не е толкова лесно. реших да си взема 2 колони ( http://www.hit-electronics.com/ozvuchavane/niskochestotni-govoriteli/15-incha-38sm-18-incha-48sm-grupa/vg-fml1565.htm ) и 2 хорни ( http://www.hit-electronics.com/ozvuchavane/visokochestotni-govoriteli/horni-grupa/vg-f-18-6146.htm ) но разбрах че ще ми трябва и филтър. Така че решх да попитам какъв филтър ми е необходим и дали е необходим въобще ? и дали си струва да се занимавам ? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 6, 2015 Отговорено Февруари 6, 2015 Ако не знаеш дали ти трябва филтър мисля, че е най-удачно да си спестиш време/главоболия/пари и да си купиш готови озвучителни тела. 3 Цитирай
dontwarrior Отговорено Февруари 6, 2015 Отговорено Февруари 6, 2015 Това са т. нар. crossover филтри, които ти разделят входния сигнал на ниски и високи честоти за различните говорители. Какъв тип филтър като спецификации, зависи от дизайна на колоните, двулентови, трилентови, импеданс (тук теоризирам, тъй като нямам практични умения) и пр. Аз не бих се наел да си правя сам колони при това предлагане на пазара. 1 Цитирай
anto17 Отговорено Февруари 11, 2015 Автор Отговорено Февруари 11, 2015 колоните са 2 лентови импеданса е 8 ома ако може да ми препоръчате готов филтър ? Цитирай
dontwarrior Отговорено Февруари 12, 2015 Отговорено Февруари 12, 2015 На страницата където си купил говорителите има няколко двулентови филтъра: http://www.hit-electronics.com/ozvuchavane/za-doma/tonkoloni-aksesoari-grupa.htm?page=1 Но както ти казах аз нямам практическия опит за да ти препоръчам точния модел, според мен ще е най-добре да питаш хората от магазина кои са най-подходящите за твоите говорители. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 12, 2015 Отговорено Февруари 12, 2015 Единственият смислен отговор в темата е този на Baby Thomas. Да се препоръчва търсене на съвет от некомпетентен търговски служител е много неправилно и безотговорно. В общия дух на темата обаче една глупост в повече няма значение. Както споменах преди време - ^^ Добре, че форумът не е на медицинска тематика... Сума ти смъртни случаи щеше да има. Което разбира се не променя нищо. 2 Цитирай
presly Отговорено Февруари 12, 2015 Отговорено Февруари 12, 2015 На автора на темата бих препоръчал за начало поне това: http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=291509&title=%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8 1 Цитирай
anto17 Отговорено Февруари 12, 2015 Автор Отговорено Февруари 12, 2015 Извинете момчета но аз просто искам да знам дали има разлика когато има филтър и когато няма ? и когато няма филтър какво може да се случи със колоните ? Цитирай
anto17 Отговорено Февруари 25, 2015 Автор Отговорено Февруари 25, 2015 здравеите , взех едни филтри но ми не ми обясниха как мога да го свържа към 1 колона и 1 хорна. Ако можете да ми кажете как мога да ги свържа - ето това са филтрите http://www.hit-electronics.com/images/products/small/filtar-tonkolona-2-way-12db-okt.jpg колоните са 8 ома Цитирай
presly Отговорено Февруари 26, 2015 Отговорено Февруари 26, 2015 Без филтър гори високочестотния говорител, а баса свири гъгниво. На показания филтър (на малка снимка) си пише кое къде се свързва. Гугъл преводача за In сигурно ще изпише "във", за по-надарените обяснявам - вход (има май и минусче и плюсче, евентуално е добре да се спазва тоя поляритет, а пък ако и на двата бокса е еднакво - супер!), а пък на изхода на филтъра има нарисувани пиктограми за съответните честотни диапазони, някак си в света се е наложило високите честоти да са нагоре в диапазона, а пък ниските (представяте ли си?!) са надолу в същия. Ама понеже (и що ли? - само объркват хората) високоговорителите са с по цели два входа, та май единият изход от филтъра е общ за двата говорителя - сложнотия, но с логаритмични таблици и взета първа част на Математически Анализ, горе-долу се оправя човек.... 3 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 26, 2015 Отговорено Февруари 26, 2015 Хвърляйки един поглед на страницата на търговеца открих това: Извършва услуги свързани с къртене и пробиване Къртене на тухла, бетон, замазка, фаянс, теракот, мозайка, на бани, балкони, фасади,покривни настилки. Направа на канали. Пробиване на отвори в стени и под. Направа на ВиК инсталации. За целта се използват професионални умения и инструменти Явно това обяснява защо " не ми обясниха "... как се свързват филтрите , какви параметри имат, стават ли за чеп за зеле. Не трябваше да се трие всичко от модераторите! Особено цялата страница обяснения как се правят филтри. Резултатът се вижда без очила. 3 Цитирай
dontwarrior Отговорено Февруари 26, 2015 Отговорено Февруари 26, 2015 Свържи ги както ти казва Пресли, Валяка ще ти изпише 3 поста за да ти каже как няма да стане. Общия изхода за говорителите е за 0. Цитирай
presly Отговорено Февруари 26, 2015 Отговорено Февруари 26, 2015 Ако съм честен докрай - и с описаното свързване НЯМА да стане звучаща "тонколона", поне нещо ще мъца, но с какви изкривявания, с каква честота на кросоувъра, колко ще издържи хорната, дето е 30 Вата (разбирай реални 5) спрямо 15инчовия бас (1000 Вата - яката раута), пък и тоя филтър дали изобщо ще издържи на мощността - куп въпроси, на които отговора само късото съединение, в процеса на пробване, ще отговори..... 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 26, 2015 Отговорено Февруари 26, 2015 (Редактирано) Какво значение има? Природата си знае работата. Тя ще оправи нещата. ПП. Особено електролитният кондензатор е черешката на тортата Редактирано Февруари 26, 2015 от Parni_Valjak 1 Цитирай
Recommended Posts