sw1tched Отговорено Декември 7, 2009 Share Отговорено Декември 7, 2009 Ако съм разбрал какво точно искаш да направиш бих ти предложил следния начин: 1. Add Group Track. 2. Избираш пистите които искаш да имат общи настройки, натискаш и задържаш Alt, кликваш там където се избира output на писта ("out") и избираш Group Track (или както си кръстил груповата писта от т.1) 3. Слагаш ефекти върху груповата писта по същия начин, по който се прави за нормална. Друг вариант е да натиснеш на кръглия бутон "e", с който се отваря списъка с ефектите и намираш бутончето за копиране на настройки долу-ляво (или просто натискаш ctrl+c) и после по същия начин ги пействаш на другата писта, съответно със съседния бутон за paste-ване или с комбинацията ctrl+v Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BaMnupa Отговорено Декември 7, 2009 Share Отговорено Декември 7, 2009 (Редактирано) Това което си ни показал е работа на EQ като Send ефект. Не особено удачна работа за EQ, но пък експериментално погледнато може. EQ обикновено се използва трак за трак за всеки трак и преди или най-вече след някакъв ефктец като дилей, фазери, октавери, дистове... всякакви такива. Ако искаш да го ползваш като Send и към него имено да изпращаш сигнали от тракове, може би ще е по-удачно pre-fader функцията на всеки ипратен сигнал от трак към send-ефекта и да намалиш до -∞ pre-fade-натия плъзгач, за да не чуваш непроцесирания сигнал на същия трак заедно с ефектнатия. В Cubase това се прави с FX Channel трак в който да заредиш твоя ефект към който ще навързваш (изпращаш) сигналите от желаните за процесиране тракове. Правиш си аудио-трак за сигнала или там какъвто ти е желания за процесиране трак и от Inspector панелчето най-вляво му даваш Send - зареждаш в желан слот FX Channel EQ-то си. FX плъзгачето в долната част на тоя слот го плъзваш на 0 или на max. Натискаш средното бутонче на тоя слот, на което пише Pre-Fader и си готов. Намаляваш плъзгача на желания за процесиране трак и така целият сигнал от трака ще минава изпратен към EQ-то и на 100% ще бъде процесиран от него. Така обаче си отрязваш възможността същия сигнал да го контролираш по ниво. Дано си ме разбрал. ^ Тъкмо да напиша метода с Group track и гледам sw1tched ти го е написал. Редактирано Декември 7, 2009 от BaMnupa Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Декември 7, 2009 Share Отговорено Декември 7, 2009 Да, стори ми се, че скрийншот-а по-скоро показва сенд, но нямам опит с reason пък и рядко се работи по този начин с екю. EQ слагам на сенд трак-а след reverb, за да избергна омазването на ниските, ако самия ривърб ефект не позволява контрол над това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sharonec Отговорено Декември 7, 2009 Share Отговорено Декември 7, 2009 с eq само давам пример , става дума изобщо за всеки един ефект , знаете че за вокалите спецялно на един певец в една песен на секи канал се слагат почти само едни и същи ефекти , помоща обаче е факт точно тва се мъчех да направа благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zombie Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 А аз да попитам, какви бяха системните изисквания за 5-цата? Понеже и лаптопът и настолният комп. не са от най - ново поколение, та се чудя дали ще мога да подкарам петичката... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 Искам да попитам как да направя така примерно съм си направил FX track с някакъв ефект и имам примерно два аудио трака и си сендвам тоя ефект към тях. Обаче искам да мога да променям настройките на ефекта на всеки трак да е различен, тоест да не бъдат с едни настройки, може ли да стане. Мерсаж Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zombie Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 (Редактирано) Ако действаш двата трака през 1 ефект и променяш неговите настройки, промените ще са върху двата трака. За това си мисля, че трябва да си направиш 2 отделни ефекта и да сендваш на всеки трак поотделно конкретен ефект. Не съм 100 процента убедена де, но логиката ми говори това. Дано съм помогнала.. Редактирано Декември 8, 2009 от zombie Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 Да така е това е ясно и го знам, ама примерно няма ли начин да стане това което питам, защото примерно като направя 100 компресора и кво ще стане... ще забие.. Пак питам: Няма ли начин даден ефект, да се заключи ли незнам, да е с различни настройки за даден трак Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BaMnupa Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 Това за което питаш се нарича multi-out VST, по аналогия на multi-out VSTi (каквито са повечето виртуални барабанни плъгини и някои синтезаторни такива и повечето семплери, разбира се). Отдавна съм дал заявка към един друг форум да се направи такъв ефект поне x4 out, специално за EQ. На практика обаче се оказва, че е все едно да си заредиш два EQ плъгина, като отчетем процесорната обработка и използването на RAM и прочее. Така че просто не е нужно. Аз лично бих се кефил и ако Guitar Rig и подобните му имаха такава функция, за да мога да изпращам към него повече китарни сигнали от таковете им. Но си е все едно да заредиш още пъти самия Guitar Rig. То и щеше да е революция, ако използването на порцесора си оставаше като от един единствен ефект. Не мислиш ли? Моето запитване беше свързано по-скоро с панорамата на дошлите сигнали. Да могат след ефекта да се местят по панорамите, което за моно сигнал бива, но ако влизат два стерео си е пречка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 Ами моята цел е примерно си правя group track за чинелите, group track за тъпаните, group track за китарите и edin side:chain за касата с баса. И това всичко с негови си настройки, примерно за китарите само компресор и клипър, за чинелите, компресор, лимитър, тъпаните-енвелоп шейпър, компресор клипър лимитър и т.н. с другите тракове но примерно исках. само Един компресор, един лимитър, един клипър да съм отворил и всичко да е с различни настройки за различните тракове, защото иначе като ги нашаря много и насича и нищо не мога да чуя и ще ти е*а и микса. с 2 гб рам съм и с Delta 1010LT.. май ако ръгна още 2 гб рам няма да сече при тия плъгини Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dr3amer Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 (Редактирано) При обработка в реално време ти трябва процесорна мощност - не си писал какво ти е CPU-то. А това, за което питаш, мисля, че е не само невъзможно (засега), но и безсмислено, защото си е точно същото като да заредиш няколко плъгина наведнъж... Редактирано Декември 8, 2009 от dr3amer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 Ако плъгина имаше два входа и два изхода щеше да стане. Но според мен не е случайно, че няма такива плъгини. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 Аз лично бих се кефил и ако Guitar Rig и подобните му имаха такава функция, за да мога да изпращам към него повече китарни сигнали от таковете им. Но си е все едно да заредиш още пъти самия Guitar Rig. Голяма част от новопоявилите се безплатни китарни vst-та като Hybrit, SoloC, TSX, както и impluse host-ове като Sir2 имат режим стерео, който е много удобен за ползване върху group track, защото дори ако подобрението в потреблението на процесорна мощ е незначително, удобството да регулираш двете ритъм китари едновременно не е за пренебрегване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BaMnupa Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 (Редактирано) sw1tched, аз не съм успявал да направя истинско стерео, просто защото доколкото съм запознат Guitar Rig e също 2х2 in/out плъгин. Не съм пробвал, но може би ако на Group или FX Channel трака в Cubase се положи dual-pan mode за панорамата и съответно два моно-трак сигнала се паннат ляво/дясно съответно и се насочат към плъгина - вероятно ще се раздялят. Трябва да пробвам. Но и не съм пробвал дали при същата настройка два входящи стерео-трак сигнала биха си останали стерео на изхода на плъгина. Друго е, че малко трудно ще запиша китарата си като стерео, защото нямам инструментариум в момента (два микрофона, усилвател, китара). Дано да може, нека някой който може - да пробва. Аз лично съм върл противник на моно-записите за каквото и да е. Дори за вокали и бас! dual pan - мисля беше този дето са две чертички една над друга, а не този дето са една до друга, но квото и да е името имам предвид тези дето са една над друга. Редактирано Декември 8, 2009 от BaMnupa Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 Нямах предвид стерео запис на едно изсвирване, а стандартния начин за постигане на истинско стерео при ритъм китарите - две или повече изсвирвания разделени в панорамата. В случая с китарните vst-та, 2 di чисти китари на 2 моно писти, едната hard l другата hard r и двете руутнати към група с вст в стерео режим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts