Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Aко искаш по-бързо да навлезеш в първи клас и да не е непреманно с кюбейс,пробвай с REAPER-има хубави уроци на бг във форума и в ю-туба от KURT UVASH/защо го изгонихте,бе?!?/

Редактирано от sardaesox
Отговорено

Хаха, верно че не съм го виждал от отдавна

като му отворих профила и в подписа

"Редактиран от модератор! Следващото правене напук на подобно нещо, ще ти коства всички профили, които намеря регистрирани от прокситата, които използваш, Иво!"

:-D

Отговорено

Я, верно имало бутон Reset! Мерси за подсказката!

БДУ мислех че съм отговорил за това каква ми е системката: Win XP SP2, Cubase LE 4.0.3 върху Pentium 4/3Ghz + 1GB RAM. Проблема е че Кюбейса буквално започва да се държи все едно съм му дръпнал USB-то към Ламбдата (все едно няма аудио интерфейс). Не мога да установя някакви правила кога се случва, нито пък как се оправя, които да са в сила винаги.

Отговорено (Редактирано)

Звучи ми като проблем с драйвъра, пробвай да го ъпдейтваш ако не си, също бих те посъветвал да си ъпдейтваш и самия Cubase към версия 4.1 би трябвало да е безплатен ъпдейт това, и също би трябвало доста проблеми да са отстранени! Серията 4 на Cubase (имам предвид всички версии!) си имаше доста и знайни и незнайни бъгове, но в твоя случай може и да има лек за твоя проблем в някой ъпдейт! Ето от тук може да се даунлоудват пезплатно, това е ftp-то за даунлоуди на Steinberg: ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase_LE_4/ ! Относно самия ти драйвър за Lexicon не знам коя версия ти е но провери тук http://www.lexiconpro.com/product.php?id=8#downloads и ако не си с тази а с по ранна също е добре да го ъпдейтваш и него!

Успех и поздрави!

Редактирано от abstract iv
Отговорено

Здравейте!Появи ми се следния проблем.

С миди клавиатура emu x board в cubase 4 или cakewalk 9

вкарвам миди /свиря/ноти до около 10 минути от отврянето на проекта нотите се записват нормално във времето след това започват да се записват напред,изпреврват тактовете

налага се ръчно да се наместват/придърпват,''Slide''/ и ако е необходимо съответно куантейз.Връзката е по usb за емуто а за изхода към външен саунд модул през midi out M-audio 24/96. Пробвах и в двете посоки връзка по USB.както и през midi in/out на картата,M-Audio 24/96 Проблема го има и при запис  с VST instr.

с ХР 3 съм и драйвера за картата е 5.10.0.5069.

Дали не трябва някакъв драйвер за ''емуто'' относно работата му с РС

Koгато работя миди на Yamaha QY-700  ''емуто'' се държи пефектно ,няма никакви проблеми 

Ще бъда благодарен ако някой даде решение на въпроса!

Отговорено

Да не те объркам, не съм спец, но всякакви закъснения идват от латенцията... значи трябва хубави драйвери, за Cubase 3 и 4 в настройките виж дали си задал драйвера на звуковата ти карта...

Успех!

Отговорено (Редактирано)

Това е известен проблем при (почти) всички евтини МИДИ контролери - при връзка по ЮСБ. Връзвай я към компютъра през МИДИ порт и няма да имаш проблеми.

nEuphoria, проблема е избързване, не забавяне...

Редактирано от presly
Отговорено

Хора, прехвърлих се на Cubase 5, обаче като зареждам VST-та които примерно са многоканални ми ги вади на един стерео канал само, примерно Superior... откаде да го оправя..

Благодаря!

Отговорено

Здравейте и благодаря за отговорите,защото все пак проблема се реши и по-точно като вързах миди контролера EMU X-board25 към midi in на звуковата карта както каза ''Presly'' . при настройка на картата 44.1khz/256 samples Asio/WDM buffer size,input latency 6.780 ms,output 6.440 ms всичко е наред. :girl_cray2:

Отговорено

Здравейте!

Записва ми файловете в някакъв формат .cpr-дето после нищо не може да го прочете.

Помагайте!

p.s Пробвах с Export->Audio mixdown да сменя формата,но нищо не става-като натисна save -в папката нищо не се записва.