Baby Thomas Отговорено Май 5, 2007 Отговорено Май 5, 2007 Да, разбира се. Името точно е "Plugin Information" и се извиква от менюто Devices -> Plugin Information. Като го пуснеш на първия ТАВ VST Plug-ins ти се виждат всички налични VST плъгини (които са няколко вида) и където трябва да имаш и Амплитуб-а, за да гоползваш. След като ти е недостъпен, явно не е лоуднат (поради причината, че е на друг дял). Натисни бутона "Add..." и там селектирай фолдъра, където ти е файла Amplitube.dll (или както точно е името му). След това настисни Update List, а при нужда рестартирай Кюнбейс/Нуендо, но трябва да го видиш там Амплитуба! След като се появи вече си го зареждаш по указания в предните постове начини (в инсърт 1). Успех! Цитирай
Da_Fuse Отговорено Май 6, 2007 Отговорено Май 6, 2007 Проблемът е чисто и просто следният. Къде ли не рових и не, и не немога да изкарам звук. На входа на мидито, в CuBase-а се вижда, че постъпва сигнал. Връзвам си VST инструмента, когато натисна с мишката някой от клавишите (на Кorg Legacy например) се чува звук, обаче когато натисна клавиш на миди клавиатурата ми няма никой. Вижда се долу на транспорт модула, че постъпва сигнал но на изхода не. ще бъда много благодарен ако някой ме упъти къде да пипна точно. Цитирай
canev Отговорено Май 6, 2007 Отговорено Май 6, 2007 Да, разбира се. Името точно е "Plugin Information" и се извиква от менюто Devices -> Plugin Information. Като го пуснеш на първия ТАВ VST Plug-ins ти се виждат всички налични VST плъгини (които са няколко вида) и където трябва да имаш и Амплитуб-а, за да гоползваш. След като ти е недостъпен, явно не е лоуднат (поради причината, че е на друг дял). Натисни бутона "Add..." и там селектирай фолдъра, където ти е файла Amplitube.dll (или както точно е името му). След това настисни Update List, а при нужда рестартирай Кюнбейс/Нуендо, но трябва да го видиш там Амплитуба! След като се появи вече си го зареждаш по указания в предните постове начини (в инсърт 1). Успех! Благодаря ти, но пак проблема се оказа в "кинтите'.Понеже смъкнах Амлитуба от Демоноид и той няма опашка/dll/ и явно не може да бъде идентифициран и затова не се появява в "Plugin Information".А иначе обяснението ти беше брилянтно,и всичко ми стана ясно.Как обаче да се оправя с тази опашка? Ако имаш идея ще ти бъда благодарен! Цитирай
Stone Free Отговорено Май 6, 2007 Отговорено Май 6, 2007 хм.. избрал ли си я правилно в МИДИ - ин на съответния Миди трак? освен това, поне в Нуендо е така че трябва да се натисне аудишън бутона, че да се чува Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 6, 2007 Отговорено Май 6, 2007 Ако си сигурен, че това е файла, просто го преименувай (сложи отзад едно .dll). Или свали друга версия. Аз също тегля от демона и нямам грижи (мисля, че и Ампли-то оттам го сгънах). П.П. Абе да не си свалил някоя версия за Мас?!?!?! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 6, 2007 Отговорено Май 6, 2007 Има и една крива отметка в менютата. Върви в Преференциите, МИДИ (не знам точно къде беше) и търси MIDI Thru. Ако няма отметка (т.е. е деактивирано) - не се чува нищо, въпреки че при просвирване на МИДИ трак VSTi плъгина реагира и звучи! Цитирай
Da_Fuse Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Погледнах в Prferences и Мidi Thru е отметнато. Аз вообще не съм навътре с Cubase тепърва я започвам, та незнам от къде трябва да натисна този Audition бутон. Ами мисля че съм го вързал правилно, защото когато избера миди файл всичко си е наред и си свири фаил-а през вст-то, променям си пресет-и т.н. Ще бъда благодарен на всеки който изкаже дори хипотетично мнение. Цитирай
Stone Free Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Еми значи тоя бутон се нарича всъщност 'monitor' и изглежда като фуния малко ама в Кюбейс, сега видях, че става и без да е натиснат... Начи да преговориме стъпките по пускане на ВСТ инструмент. 1. Devices/VSt Instruments и там избираш съответния инструмент 2. Нов Миди трак 3. в Миди Ин на новия миди трак избираш контролера, който ползваш 4. в Миди Аут избираш VSt инструмента както ми го казваш, ми звучи, че стъпка 3 липсва, щом даже и в транспорт панела се вижда активност на контролера. Ако не е така, виж първо дали контролера се появява в Device Setup/All MIDI Inputs и дали е активиран там. В краен случай преинсталирай драйвера на контролера. Каква е клвиатурата бтв? Цитирай
canev Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Ако си сигурен, че това е файла, просто го преименувай (сложи отзад едно .dll). Или свали друга версия. Аз също тегля от демона и нямам грижи (мисля, че и Ампли-то оттам го сгънах). П.П. Абе да не си свалил някоя версия за Мас?!?!?! Големи благодарности братле! Отново си абсолютно прав,изтеглих друга версия и ми излезе в Кюбейса,но не мога да чуя ефектите на Аплитюба ,защото искам да ги прослушам в реално време преди да записвам/или въобще може ли да се свири в реално време с Амплитуба ,когато е плъгнат в Кюбейса/ ? Извиниавай,малко много ми станаха въпросите , ама пуста страст нали знаеш как е -като малки деца сме! Още веднъж,благодаря! Цитирай
canev Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Ако си сигурен, че това е файла, просто го преименувай (сложи отзад едно .dll). Или свали друга версия. Аз също тегля от демона и нямам грижи (мисля, че и Ампли-то оттам го сгънах). П.П. Абе да не си свалил някоя версия за Мас?!?!?! Големи благодарности братле! Отново си абсолютно прав,изтеглих друга версия и ми излезе в Кюбейса,но не мога да чуя ефектите на Аплитюба ,защото искам да ги прослушам в реално време преди да записвам/или въобще може ли да се свири в реално време с Амплитуба ,когато е плъгнат в Кюбейса/ ? Извиниавай,малко много ми станаха въпросите , ама пуста страст нали знаеш как е -като малки деца сме! Още веднъж,благодаря! П.П Братле оправих всичко,мерси! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 И аз ги следвах тия стъпки и въпреки това нямах звук, именно защото бях махнал въпросната отметка на MIDI Thru. Просто казах да провери човека, но явно не е от там. BTW, при мен каквото и да правя с тази новата карта тоя Аудишън изобщо не се ползва. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 (Редактирано) Машината ми е АМД64 3000+, 1ГВ РАМ, 250 ГВ САТА2 (единствено дето карам с вграденото видео още, ама не мисля, че зависи от него). Ползвам вече истинска саунд карта М-Аудио АР 2496, ХР-то е сетнато повече от перфектно, имам Кюбейс и още 2-3 софта само - всичко е чисто и изрядно! Слагам един МИДИ трак в Кюбейса с Аддиктив дръмс на изхода и свиря "лайв" с МИДИ клавиатурката. И по някое време почва да пращи и пука. И светка лампата за ЦПУ натоварването в джамчето VST Performance. Същото се получава и с ДФХ Супериор. Не мога да разбера какво повече иска, за да свири НОРМАЛНО, както се очава, че трябва да се държи машината. Да не би да е слабо ЦПУ-то? Защото преди няколко дни направих същото при един фен с Бартън 1700+ и Крейтив Х-Фай и там положението беше ДОСТА по-зле, клонящо към невъзможност да се свири... Редактирано Май 8, 2007 от Baby Thomas Цитирай
SGEORGE Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Не е възможно.Нещо в настройките е.Аз имам подобна машина с AMD64 и 1GB и не съм имал проблеми с никакви VST-ита. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Настройките на кое? Всичко е нагласено според както си трябва. Изчел съм разни туториали за DAW настройки и съм нагласил машината така (тя и преди това така беше сетната, с изключение на Background services). Ще опитам да клокна професора да видим дали ще има разлика... П.П. Ще потърся и някаква к'ва да е външна видео карта PCIe, колкото да тествам да не би вграденото видео да прави нещо проблемация... Цитирай
Recommended Posts