mila_kara Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 За отделния трак /инструмент/ изборът на звук през съответния синтезатор се променя при стопиране и пускане на play- бутона, т.е. настройките не се помнят . В момента на просвирване на файла те си стоят зададени, но при повторно пускане се променят и трябва да се задава всичко отначало . Защо, след като си има зареден VST на МIDI-output и съответния избор от него, същият не се помни, а се появява друго. Има ли начин да се запаметят тези настройки? :think: Никъде не видях такава възможност. Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 ами тва най-вероятно е щото самото миди си има някакви си негови настройки, запаметени от композитора ( MIDI - писец ) преди тебе та начи виж дали не е така иначе ако мидито е многотраково можеш да направиш dissolve part и така ще видиш всичко що ти требе и не ти требе . Аз, честнио казано, не се занимавам особено с готови миди, затова не мога да съм ти особено полезен, но ще потърся, ако разбира се междувременно някой не ти отговори точно как се контролират предварително записаните корекции в реално време на траковете и инструментите. Ще видя, някъде все трябва да излизат :think: Цитирай
phile Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 i da i ne ..... za multitrack-a .... niama da otdeli cc# ot samoto midi (kato e multitrakc prosto sa razdeleni drums ot keys of strings .... balh balh ... obache saia program change (de fakto koi GM drums ... ili koi Strings da sviri) e hardcoded vqv samoto midi ..... Opredeleno e taka -- ima vkarani parametri v samoto midi i ti triabva Hyper Editor (koeto triabva da e v Cubase)... ili vij prez Event List-a .... i se triat... bez problem..... De fakto vseki midi editor triabva da moje da ti pozvoli da iztriesh cc#.... P.S. @ mila_kara, ako neshto ima problemi da se napravi -- prati mail i mi gi prati kato attachment -- shte ti stripna cc# i shte ti go pratia ..... Цитирай
mila_kara Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 ами тва най-вероятно е щото самото миди си има някакви си негови настройки, запаметени от композитора ( MIDI - писец ) преди тебе та начи виж дали не е така иначе ако мидито е многотраково можеш да направиш dissolve part и така ще видиш всичко що ти требе и не ти требе . Аз, честнио казано, не се занимавам особено с готови миди, затова не мога да съм ти особено полезен, но ще потърся, ако разбира се междувременно някой не ти отговори точно как се контролират предварително записаните корекции в реално време на траковете и инструментите. Ще видя, някъде все трябва да излизат :think: Определено MIDI-то е многотраково. Толкова , колкото са и инструментите. А те не са малко.Само барабаните са 5-6 трака.За всеки задаваш отделна настройка, която се запазва при просвирването на файла, но след повторното просвирване се променя на някаква си изходна, която , повярвайте ми, няма нищо общо със зададената от композитора, щото композитора съм аз, а такова нещо не съм задавала. В програмата, в която е правена композицията първият инструмент е пиано.Това е и първият трак.Когато му задавам в Cubase чрез съответния синтезатор пиано /ел., ак. или някакво друго/, настройката не се помни , а се променя в позиция, която въобще не е била задавана нито в първоначалната програма, където е правено мидито, нито в настоящата. Например, от Piano се променя на Sync Lead . Условието е да поставиш на МIDI-output съответния синтезатор и да посочиш избора от банката инструменти, които предлага. Това го правя, но...като отида на друг трак или задействам отново файла всичко се променя! P.S.phile, имаш пред вид да ти пратя MIDI-то ли? Цитирай
phile Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 da, tochno tova imah v predvid.... shte mi otneme 5min max.... I da ... moje i po sluchainost da ste vkarail program change msg ..... shtoto to e tochno tova Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 Event List. Веднъж имах същия проблем с импортнато МИДИ файлче, защото в него имаше зададени конкретни инструменти и то "не ме слушаше" Точно в момента не мога да погледна, но мисля, че там трябва да търсиш цифрата, която ти я показва в "Програм" на МИДИ канала (примерно 01 е пиано, 27 - китара, етц...). След като локализираш тъя цифра в Event List-а - триеш я. Дано стане. А най-добре някой дето по-знае да каже, че малко наизуст я карам... Цитирай
phile Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 нали точно това обяснявах ........ а бтв в Евент лист-а внимаваи кое триеш да не изтриеш и нотите цхе и те са така със номерца Цитирай
ecmjazz Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Значи това е точно както обясняват колегите - в стандартните миди-файлове в началото им освен ноти има и разни системни съобщения, между които има и program change. За да ги премахнеш трябва да отидеш на съответния трак който прави проблем и да селектираш най-първия клип на него с левия бутон на мишката. След това натискаш десния бутон на мишката пак върху тоя клип и от менюто избираш MIDI>Open List Editor. Ще ти се отвори прозорец, в който има всички миди-съобщения, които има в съответния клип (включително и нотите, които са си също миди-съобщения). Всеки ред от таблицата представлява едно миди съобщение. Виж за съобщения, които имат Program Change в колоната Type или Bank Select в колоната Data 1 - селектирай с мишката редовете, които съдържат такива съобщения и ги изтрий с клавиша Delete - ама не тоя от цифровата клавиатура, а другия. Значи такива съобщения има обикновено на първия клип от даден трак, но понякога ги има и на следвашите клипове и ще трябва да ги изтриеш и от там иначе инструмента ще ти се сменя примерно в средата на песента. Най-често обаче първия клип съдържа само такива системни съобщения, а следващите клипове съдържат само ноти. След като изтриеш съобщенията в даден трак, ще трябва чак тогава да отидеш в съответния инструмент, който си вързала към трака и да избереш за последно пресета, който те интересува и повече няма да имаш проблеми с тоя трак. Същото трябва да повториш за всички системни тракове. И последно - обикновено в глания прозорец на Cubase (Project Window) в клиповете нотите се виждат като някакви хоризонтални чертички, а системните съобщения се виждат като вертикални чертички, които са по цялата височина на клипа - така може да се ориентираш по-лесно кои клипове съдържат такива съобщения. След като ги махнеш, в клиповете вече няма да се виждат високите чертички. Успех Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Както вече споменах в темата за тунерите имам проблем с подкарването им. Ползвам Нуендо, имам тия двата софта: VST: http://www.nuton.ca/g_tunerex.html DX: http://www.more-k.com/ktuner/ktuner.htm Инсталнати са, добавям на празен проект нов аудио моно канал. В инсърт слагам единия тунер. Избирам от копчето на канала рекординг и мониторинг. Нищо не става. Пускам плей - нищо не става. Пускам рекорд - записвам си китарката, но от тунера ни дума, ни вопъл, ни стон. Пускам плей и тунера реагира на вече записания пресен уейв файл. Обаче директно с китарата не иска! По принцип всичко друго ми работи, МИДИ, VSTi, крейтив АСИО дравер имам, включена е отметката Direct Monitoring... Хелп, плс... Цитирай
Black Bird Отговорено Май 25, 2005 Автор Отговорено Май 25, 2005 Както вече споменах в темата за тунерите имам проблем с подкарването им. Ползвам Нуендо, имам тия двата софта:VST: http://www.nuton.ca/g_tunerex.html DX: http://www.more-k.com/ktuner/ktuner.htm Инсталнати са, добавям на празен проект нов аудио моно канал. В инсърт слагам единия тунер. Избирам от копчето на канала рекординг и мониторинг. Нищо не става. Пускам плей - нищо не става. Пускам рекорд - записвам си китарката, но от тунера ни дума, ни вопъл, ни стон. Пускам плей и тунера реагира на вече записания пресен уейв файл. Обаче директно с китарата не иска! По принцип всичко друго ми работи, МИДИ, VSTi, крейтив АСИО дравер имам, включена е отметката Direct Monitoring... Хелп, плс... Незабавно ДИРЕКТ МОНИТОРИНГ ОФ! :hello: Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Оф, де да знам аз лаика, че имало толкова много и все сложни копчета. Верно се оправи от тъя отметка. Благодаря, Nalbantov!!! Цитирай
Black Bird Отговорено Май 25, 2005 Автор Отговорено Май 25, 2005 Оф, де да знам аз лаика, че имало толкова много и все сложни копчета. Верно се оправи от тъя отметка. Благодаря, Nalbantov!!! Цитирай
mila_kara Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Благодаря на всички, които взеха отношение! Това много ми помогна и свърши добра работа. Явно импортваните MIDI-файлове трябва да минат през такъв вид edit. :hello: Цитирай
ecmjazz Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 По принцип можеш да минеш и без такъв едит ако връзваш траковете към General MIDI-съвместим инструмент като Edirol Hypercanvas, Edirol Virtual Sound Canvas, Steinberg Hypersonic GM Update (последният обаче все още няма читав крак за GM-update-a). С изброените инструменти можеш много лесно и бързо да "оживиш" едно миди а след това можеш вече ако искаш някои от траковете да ги вържеш към някой още по-реалистичен инструмент като обаче приложиш посочените в предишния пост обработки. Цитирай
mila_kara Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 ... като Edirol Hypercanvas, Edirol Virtual Sound Canvas, Steinberg Hypersonic GM Update (последният обаче все още няма читав крак за GM-update-a). Така ли точно да ги търся, щото в torrents-а няма такъв item. Цитирай
Recommended Posts