misterj Отговорено Ноември 29, 2012 Share Отговорено Ноември 29, 2012 Мисля, че имаше функция от рода на "Split by midi channel" Ибираш трака и намираш функцията. По този начин мидифайла ти (формат 1 май беше на 1 писта) ще се "разхвърли" на различни писти, всяка със своя миди канал. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master_gamgee Отговорено Ноември 29, 2012 Share Отговорено Ноември 29, 2012 Благодаря. Проблемът е решен. За тези които може да се интересуват решението е следното (за Nuendo, но предполагам подобно ще е в Cubase): Импортваш MIDI файла - той се импортва само като една писта. Селектваш тази писта, после отиваш на менюто MIDI, кликваш DIssolve Part - излиза едно малко прозорче в което трябва да избереш Separate Channels / Separate Pitches. В случая ни трябва първото - избираш и кликваш OK. Готово - единичната писта се мютва автоматично, а надолу на отделни MIDI канала се появяват отделните писти, носещи информация за всеки отделен инструмент в MIDI файла. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Ноември 29, 2012 Share Отговорено Ноември 29, 2012 Чудесно. Все пак за последно работих с Кюбейс на Атари 1040 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master_gamgee Отговорено Ноември 29, 2012 Share Отговорено Ноември 29, 2012 е, някои хора сме назад с материала, даже чувам че някои още записвали на лентови магнетофони 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcare Отговорено Ноември 30, 2012 Share Отговорено Ноември 30, 2012 (Редактирано) Обещават някои много интересни неща. Щеинберг вдигат още по-високо летвата. Силно казано да вдигнат летвата високо.Но новият им миксер ме радва от гледна точка на функциуналност - може да избереш ОСВЕН да виждаш неща като икони/канали,екуалайзери и т.н. И точно кои канали да ти показва или да не го показва и са докарали с тея нобове на ефектите като при ССЛ-ите.Но изгледа си му е все така грозен малко като новият(стар) изглед на сонара са го докарали.Са тука е момента да ме наплюят 160 човека че съм споменал изглед, но за мен има значение.Или поне специално кюбейс ми е бил винаги неприятен и ми се е дърпал.Търсачката за ефекти и плъгини също е много гот,гот е че може да търсиш канали и бусове.Също така глобал байпаса на ефекти.Не че не съм си програмирал в енваяртмента на лоджика и запазил като темплейт,но от време оставам без него и ме дразни това много. Редактирано Ноември 30, 2012 от soundcare Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Декември 2, 2012 Share Отговорено Декември 2, 2012 Честно казано разликата от 5 до 6 ми се стори много по-значителна. Не мисля да купувам 7-ца на този етап. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 3, 2012 Share Отговорено Декември 3, 2012 Абе оправиха ли най-сетне arrange window maximize-a в Уин? Как го търпят потребителите вече сума ти години наред не знам, мен на 3-тата минута ме изнервя до желание да изхвърля компа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Декември 18, 2012 Share Отговорено Декември 18, 2012 Защо какво не му е наред, разпъва си се на цял екран и се свива ако решиш да го местиш нанякъде, аз не съм видял проблеми с това, ако съм те разбрал правилно де... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Декември 18, 2012 Share Отговорено Декември 18, 2012 ^Дразнят се хората от това, че се свива в прозорец като отвориш някакъв друг прозорец. Частично решение е да се дава stay on top на всеки вид отворен прозорец, като така не се прецаква работата, само че не всички прозорци имат тази опция. А може и да го държиш винаги в прозорец, само че така няма максимален размер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мегатон Отговорено Декември 25, 2012 Share Отговорено Декември 25, 2012 Обикновено това се получава когато миди файла е в стандарт ''midi 0'' Решението: както го обяснява ''master_gamgee'' При миди файл стандарт ''midi 1'' Пистите /траковете/си се разпределят по онделно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bad1bad2 Отговорено Февруари 7, 2013 Share Отговорено Февруари 7, 2013 Съжалявам сигурно има подобни теми ,но проблемът ми е следният: Клавиатурата е на Novation Impuls 61 свързана е с USB директно към компютъра ,програмата която използвам е Qubase 5 а той използва драйвера на звуковата ми карта която е Desktop Konnekt 6. При свирене нямам забавяне всичко си е наред , но при запис се разминават нещата. Пробвах настройките на Buffer size и нямаше голямо подобрение. Възможно ли е да не правя нещо както трябва ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Февруари 7, 2013 Share Отговорено Февруари 7, 2013 Сигурно и в Cubase има опция Recording Delay, потърси в тази посока. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GMUNKZ Отговорено Март 15, 2013 Share Отговорено Март 15, 2013 Абе колеги някой да знае дали някоя от cubase SX версиите става за windows 7 64 бита ? Или въобще да не пробвам да ги карам подред ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Март 15, 2013 Share Отговорено Март 15, 2013 Не съм много сигурен дали ще тръгнат, ама кому е нужен тоя мазохизъм? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GMUNKZ Отговорено Март 15, 2013 Share Отговорено Март 15, 2013 Нужен e защото новите серии някои проекти не ми ги отваря както трябва ... даже някои ми ги зарежда само голи инструменти и то както си иска ... и май трябвя дя си ги довървам на есекса и на хр .. но дано да има такива версии , които да стават на седмицата .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts