assdgd Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 а каде да брукна примерно в cubase,за настроики.А и кви требва да са те? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Във Форума нееднократно е писано тонове за тия програми, какво правят, конфигуриране и т.н. Освен това в нета има ХИЛЯДИ туториали, включително видео такива, ДВД-та и т.н. и т.н. Тъй като очевидно не знаеш български, би трябвало с английския да нямаш никакви грижи. Успех! Цитирай
baiivo Отговорено Юни 9, 2009 Отговорено Юни 9, 2009 Здравейте, Имам Roland FP-7, който има доста виртуални инструменти. Искам да знам какви настройки трябва да направя в Кюбейса, за да мога да използвам при миди аут блендите на Роланда. Опитах всичко, за което се сещам по настройките но не става. Възможно ли е или да не си правя труда да търся информация? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Нов проджект, нов МИДИ трак, слагаш малко ноти, изхода му го даваш към МИДИ Аут на саунд картата си. От него изход една жица в МИДИ Ин на синта си и готово. Цитирай
baiivo Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Нов проджект, нов МИДИ трак, слагаш малко ноти, изхода му го даваш към МИДИ Аут на саунд картата си. От него изход една жица в МИДИ Ин на синта си и готово. Благодаря много, ще го пробвам. Идеята е да мога после като експортна проекта в аудио файл да ми свири същите инструменти, нали? Цитирай
baiivo Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Пробвах, когато се плейва проектът свири с инструментите на пианото, но когато се експортне - уейв файлът е празен. Защо се получава така? Всъщност аз искам да използвам инструментите на роланда при записа. А някой да препоръча някакъв добър виртуален синтезатор с брасове, стрингсове, органи, пиана, духови и тн Цитирай
presly Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 (Редактирано) Щото когато се работи с "железни"инструменти (а не VST-та) трябва да запишеш обратно на нова писта (или трак) звука , излизащ от синтезатора В РЕАЛНО ВРЕМЕ (т.е. докато свири МИДИ-то записваш аудио-то), с експорт няма как да стане. Относно препоръката - не мога да дам такава - името им е легион, всеки е подходящ за определени цели, универсални няма, още повече, че имаш истински синт... Редактирано Юни 12, 2009 от presly Цитирай
baiivo Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 (Редактирано) Щото когато се работи с "железни"инструменти (а не VST-та) трябва да запишеш обратно на нова писта (или трак) звука , излизащ от синтезатора В РЕАЛНО ВРЕМЕ (т.е. докато свири МИДИ-то записваш аудио-то), с експорт няма как да стане.Относно препоръката - не мога да дам такава - името им е легион, всеки е подходящ за определени цели, универсални няма, още повече, че имаш истински синт... Аз съм малко начинаещ в работата с Кюбейс и това не можах да го разбера напълно. Може ли малко по-подробно обяснение. Ще съм наистина много благодарен. Има някои интересни бленди, които не мога да открия никъде другаде и бих желал да ги използвам. Ако запиша сигнала, който излиза от Роланда на аудио трак, това означава, че не мога да го обработвам, както е при мидито - quantize и др. Редактирано Юни 12, 2009 от baiivo Цитирай
baiivo Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 И още - как да запиша аудиото в реално време - през аудио жак ли? Цитирай
baiivo Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 И на двата въпроса отговора е да. Аха, подозирах. Благодаря. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 18, 2009 Отговорено Юни 18, 2009 Защо да няма и кое е проблемът при теб? Цитирай
gnd Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Става въпрос за следното нещо: имам външна звукова карта E-MU 0404 USB и midi клавиатура. Cubase изсвирва всичко в реално време, а го записва със закъснение, което постепенно нараства. Латенцията на ASIO-то е 2ms. Проблема е само в записването, иначе си свири без да закъснява. Какво да направя. Cubase ми е SX3. При Cubase SX2 всичко си върви и се записва нормално. Явно става въпрос за някой буфер, ама немога да разбера. Къде ли не рових, нестава. Цитирай
Ex74 Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 Проблем. Пробвам да подкарам Steinberg Cubase SX v3.1.1.944 (h2o) на Windows 7 и крашва при инстал-а на h2o драйвъра. Някой може ли да даде някакви съвети? Цитирай
Recommended Posts