the_gorer Отговорено Май 6, 2008 Share Отговорено Май 6, 2008 (Редактирано) Има VSTi които плейват само един инструмент в едно и също време - в този случай трябва да създадеш в проекта толкова VSTi, колкото различни звука искаш да имаш - т.е. примерно ако имаш 4 миди трака и всеки трябва да звучи с различен инструмент, слагаш 4 пъти VSTi (става въпрос за един и същ, но добавен 4 пъти в проекта) , на всяка инстанция от този VSTi настройваш различн звук и съответно всеки MIDI трак изходът му е към съответстващото VSTi. Това при мен не става. Сменя ли патча на единия трак, той автоматично се сменя и в другите тракове. Сега ще пробвам с тези канали да видим дали ще стане, ама аз май снощи го пробвах това и нямаше файда. ЕДИТ: Сега пробвах - не става. ОЩЕ ЕДИН ЕДИТ: Май трябва един и същи синт да го заредя в плъгин чейна на Кюбейс няколко пъти и на отделните тракове да слагам отделни копия на същия синт. Редактирано Май 6, 2008 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Май 7, 2008 Share Отговорено Май 7, 2008 (Редактирано) А има ли начин Кюбейс наведнъж да експортне (рендне) отделните МИДИ тракове, облечени в синтезатори, като отделни WAV файлове или трябва да си играя да ги рендвам един по един? Редактирано Май 7, 2008 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 7, 2008 Share Отговорено Май 7, 2008 Това за различните пресети е както Ники каза - плъгина да го може и с различни Миди канали. За експорта - в Аудио Миксдаун имаше възможност да се "таковат" всички селектирани тракове мисля... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ConspX Отговорено Май 7, 2008 Share Отговорено Май 7, 2008 абе хора я кажете някви темплейти ли, не знам как да ги нарека, за свирене на музика.Примерно сега искам да свиря sweet child o'mine на GnR само че ефекта ми от типа слипнот и някак си става грозно, мисля че ме разбирате кво ми е желанието, че съм много зелен на тема ефекти и звук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Май 7, 2008 Share Отговорено Май 7, 2008 Ами у самата програма си има, бря. Там има готови присети(presets), ти само трябва да чуеш и да си избереш. Не очаквай кой знае какъв звук, ама върши работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ConspX Отговорено Май 7, 2008 Share Отговорено Май 7, 2008 ами там е проблема, че ги разгледах всички и всички са много подобни и не мога да изкарам такъв истински звук който ми трябва.Ако има някои други такива програми, препоръчвайте.Главно ми трябва такъв звук полу дисторшън полу овърдрайв а пък в тая програма само някви тежки има, няма мелодични Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Май 7, 2008 Share Отговорено Май 7, 2008 Ама ти сигурно само отдолу гледаш. Отгоре също се сменят-там са групите с присети. Не знам как е при Guitar RIg 2, ама при тройката има стабилно избор и по-леки и по-тежки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Май 8, 2008 Share Отговорено Май 8, 2008 1.качи си тройка 2.прочети в нета кой ефект какво прави и къде се слага 3.прочети този, звука на който искаш да имитираш какво ползва като техника 4.експериментирай и си играй Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ConspX Отговорено Май 8, 2008 Share Отговорено Май 8, 2008 ok мерси за отговора Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Май 8, 2008 Share Отговорено Май 8, 2008 А можеш да си правиш и собствени пресети, просто избираш ефектчетата, които най-много те кефят като звук, настройваш ги по твоя вкус и си готов Ама аз ти препоръчвам да смениш Guitar Rig за Revalver Много по-добра програмка е и звукът е доста по-сносен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ConspX Отговорено Май 8, 2008 Share Отговорено Май 8, 2008 А можеш да си правиш и собствени пресети, просто избираш ефектчетата, които най-много те кефят като звук, настройваш ги по твоя вкус и си готов Ама аз ти препоръчвам да смениш Guitar Rig за Revalver Много по-добра програмка е и звукът е доста по-сносен абе аз и нея съм инсталирал само че като му дам да използва азио драйвери и се бъгясва, има и друга опция директ саунд само че латенцията е 600 мс и това не може да се търпи, докато при гитар риг си върви всичко с азио драйвери Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Май 9, 2008 Share Отговорено Май 9, 2008 ^ Инсталирай си универсалният драйвер ASIO4ALL и кажи на GuitarRig или Revalver да ползва него. С този драйвер няма да имаш латенция. На въпроса за пресетите: няма програма, в която да има вкарани готови пресети за всички популярни песни, излизали някога. Просто не е възможно. Правилно те посъветваха на ухо да си докараш пресет, който те задоволява. Друг вариант е да смъкнеш готава банка с пресети на потребители от нета (има такива), но, както казах, няма как да има вкарани пресети за всички популярни песни на планетата и вероятността да има пресет точно за тази песен, която търсиш ти не е голяма. Ръчкане и слушане е ключът към успеха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgimuzika Отговорено Май 19, 2008 Share Отговорено Май 19, 2008 здравейте колеги,някой може ли да ми помогне да си намеря новата версия на кюбеиса.ако може някой да ми намери 4-ката сте съм много благодарен.благодаря.Georgi_klavir@abv.bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SGEORGE Отговорено Май 19, 2008 Share Отговорено Май 19, 2008 Заповядвай: Cubase 4 или от вносителя: Cubase 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zanev 70 Отговорено Май 19, 2008 Share Отговорено Май 19, 2008 Заповядвай:Cubase 4 или от вносителя: Cubase 4 ............ :punk_guitar: ...................... .........едва ли georgimuzika е имал предвид точно такава помощ............но всъщност в този случай тя е и единствена ...щото все още , поне доколкото знам няма кракнат вариант , пък и правилата във форума ...... знаем как е .... ........ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts