Hillbilly Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 (Редактирано) къв предусилвал,обръща тон пота на единия едаптер ,а за горния пост-ми основно се ползват за бичкии,където не ги интересува динамиката особено. едит,имах предвид Клептън като е свирил с гибсъни навремето. Редактирано Януари 21, 2015 от Hillbilly Цитирай
dickens Отговорено Януари 21, 2015 Автор Отговорено Януари 21, 2015 И аз да се включа - никога повече активна електроника в моя китара! 2 Цитирай
dickens Отговорено Март 18, 2015 Автор Отговорено Март 18, 2015 Работя следната схема: Изглежда обаче, че имаме сингли когато пота е в нормално положение... Бих искал да е точно обратното - като го издърпам да минава на сингъл. Засега китарата съм я тествам без струни и се ориентирам само по шумовете. Пробвам в мръсния канал с повечко дисторшън и като издърпам пота шума секва наполовина. Какво да променя в схемата за да имам точно обратния ефект? Цитирай
dickens Отговорено Март 19, 2015 Автор Отговорено Март 19, 2015 (Редактирано) Няма значение, схемата си е точно както аз искам, но може би аз съм объркал някъде и се заблуждавам... Вече и очилата не помагат Това е Push Pull Pot-а, който използвам: Единствено ме притеснява (а и от схемата не е много ясно) къде съм запоил масата. При мен е в долната част на картинката отстрани на корпуса, там където за 6-те крачета. Да не би да трябва да я запоя в горната част при 3-те? Редактирано Март 19, 2015 от dickens Цитирай
exxct Отговорено Март 20, 2015 Отговорено Март 20, 2015 (Редактирано) За да обърнеш функцията на пуш-пул ключа пробвай да му запоиш масата (черния кабел) от горната страна, а не както е в момента от долната страна на ключа. Все пак обаче говоря наизуст, защото не познавам схемата на ключа. Обаче можеш да пробваш. ПС Може би вече знаеш, но - използвай колкото се може по къси кабели за връзките Редактирано Март 20, 2015 от exxct Цитирай
exxct Отговорено Март 20, 2015 Отговорено Март 20, 2015 А за масата - ако корпуса на ключа и коруса на пота имат електрическа връзка помежду си, няма значение къде си я запоил. Ако нямат, запои едно мостче между тях. 1 Цитирай
dickens Отговорено Март 20, 2015 Автор Отговорено Март 20, 2015 Точно това и направих - схемата е грешна. Т.е. не е грешна, но моя пуш-пул е наобратно. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 20, 2015 Отговорено Март 20, 2015 Пуш-пул пота в едното положение, свързва средните пера на двата ключа с долните, а в другото - средните с горните. За да обърнеш функцията на ключа, трябва да запоиш всичко огледално (ако оста на "отражение" е линията свързваща средните пера на двата ключа). 1 Цитирай
exxct Отговорено Март 20, 2015 Отговорено Март 20, 2015 (Редактирано) Айде, вече чакаме семплите, много съм любопитен. А, и снимка на китарата да не забравиш! Редактирано Март 20, 2015 от exxct Цитирай
dickens Отговорено Март 21, 2015 Автор Отговорено Март 21, 2015 (Редактирано) ОК, малко снимки: За семпли ще видим по нататък, първо да си припомня как се свири на такава китара Блокът на тремолото е от големите, малко трудно ще я покрия отзад... Редактирано Март 21, 2015 от dickens 11 Цитирай
Heartman Отговорено Март 21, 2015 Отговорено Март 21, 2015 Каква е тази странна дупка в грифа на втората снимка? Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Март 21, 2015 Отговорено Март 21, 2015 Много добре изглежда - поздравления! Цитирай
bluelemon Отговорено Март 21, 2015 Отговорено Март 21, 2015 (Редактирано) Това с дупката на грифа мноооого ме кефи! За сефте виждам така да се сетъпва тръстрода. Лесно ли става сетъпа или не си пробвал още? Честито мен. Страшна е! Редактирано Март 21, 2015 от bluelemon Цитирай
dickens Отговорено Март 21, 2015 Автор Отговорено Март 21, 2015 Благодаря! Има още какво да се желае, днес ми дойде доста на нагорнище... Цитирай
Recommended Posts