Jump to content
Българският форум за музиканти

Едно парче от проекта Godo


Recommended Posts

Здравейте качвам едно парче от албума който подготвям с мои приятели . Проекта се казва GODO и е малко по твърдичък . Искам мнение за вокалното изпълнение . Тук пее друг наш приятел и ще съм ви благодарен за оценка за това как ви се струва - дали стила му е подходящ и т.н. а ето парчето http://media.putfile.com/GODO-Fight . Музиката е моя а в аранжимента ми е помагал Светлин -китара - познат ви от форума като Fashion . Намирането на вокал се оказа голям проблем така ча ако познавате някой с подходящи гласови данни моля съдействайте . Албума е готов - почти де - надяваме се до нова година да приключим със записа на инструменталната част . Стила сами го определете . Цеко :lol::lol::godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стила е хеви, ала '80-те само дето е с повечко клавирки откъм модерни звуци имам предвид.

 

Мен лично ме изкефи след 2:43 мин. докъм 3:30 мин. (солото малко безидейно ми се стори, та чак излишно)!!! Знаеш защо предполагам. Щото е по-прогресивнесс! :lol:

Хевито лекинко ме дразни... даже не лекинко.

Вокала наиситна е за подмяна!

 

А иначе преди любимата ми част ако пантерско звучи... като от Каубойс Фром Хел! Браво.

 

Как ги записвате тия неща ве... аз не мога да докарвам такива звуци... да го е.а! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И отново едно голямо ЕВАЛА за парчето, като стане албума ви живот и здраве ще си купя бройка... а относно вокала- мисля че ако се напъне малк да си изчисти гласа ще стане супер. Айде успех и Long live rock & roll :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно ;) песничката доста си я бива ;) на мен вокала ми се струва даже много подходящ за случая, въпреки че на моменти се усеща леко напрежение, където, ако .. не мога съвсем да го обясня.. някак като го слушам и ми се ще на тези места да си е с 'пълен глас' :bravo: някак инструментала предизвиква.. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав, сочен запис на метъл-стандарт с прогресив за овкусяване. Звучи ми малко ретро, иначе читавият баланс и плътен звук сами по себе си са успех по нашите ширини. Лично аз бих избрал от добрите времена Йес или Кримсън, ама то си е въпрос на вкус. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

напоследък ''Аторска музика'' ме разбива хора ,за вас незнам.Поредната перла в колекцията...

Много добре замислено и направено(и записано)

На фона на тия клавири някакъв по дрезгав глас щеше да ми направи душевна чекия от всякъде.Ако се целите по хейвито нацелили сте,ако търсите още новаторство огледайте се чза един нюметъл тийнейджър(който да допълни не да замести), ще стане касапница :D

 

:beer:

Редактирано от jFog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарско за отзивите . И за добрите и другите . Ще си взема бележки . Това е работен вариант и има още много работа на всички нива . Потвърди ми се убеждението че ако търсиш добронамерена и градивна критика това е мястото . Също така ми се потвърди и очакването че няма как да угодиш на всички вкусове с един продукт - един си пада по по хеви неща друг по по прогресив и т.н. И така трябва да бъде . Наясно съм че от едно парче е доста трудно да добиеш ясна представа за целия проект защото идеята ми е да сглобя мозайка от допълващи се парчета - едни са по хеви други по прогресив трети по пауър и т.н. за да се получи максимално разнообразен продукт въпреки че знам че за човек който не слуша рок всичко вероятно ще му прозвучи еднакво . Това беше първото парче записано от човек който основно пее а не от някой който по субективни причини му се налага да го прави т.е. щото няма кой друг . Оценките които давате за певеца ме натъжават защото явно има още какво да се желае а аз не съм сигурен че мога да постигна много повече в работата с него . Просто човека е наш приятел и ни прави услуга и не може да му кажеш да да зареже всичко за да се прави на рок певец - хората си имат семейства и трябва да се грижат за тях . А както знаете от рок в БГ пари не се изкарват . За жалост . А явно поради незнайна причина в БГ певците са кът . Е поне за стилове в които на певеца му се налага да пее щото знаем и стилистики в които се търсят друг тип вокални умения . Но такъв е живота . Още веднъж ви благодаря за отзивите . Да живей сплотеното семейство на forum.muzikant.org . Цеко :D:D:D:beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми харесва супер си е идеята! Разбира се, че вокалът не е кой знае колко на ниво, но това не е най важното все пак това е демо - дава чудесна представа за идеята, а на който не му харесва стилът - ами да не го слуша :) Ако не се намери вокал ( лично на мен най ми подхожда глас тип Майкъл Весера ( Yngwie - The 7'th Sign, Magnum opus:)) мисля, че със повечко студийни трикове, ефекти...аранжимент..и.т.н ще свърши работа и този човек! Успех на проекта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Занев,то ясно че няма лошо да се чуе мнения някво от форума,но не се и впрягай толкова.Напреде с главата вокала може много.

 

Напоследък тенденцията е увисване на готините теми в Авторска музика, с 4-5 мнения...и аз нензам що

отбягвам да се кефя във всичките че дън ставам банален.Така и така си отворил темата..М'чи напиши едно става или не ме кефи, кефи ме и тнтн(толкова ли ше падне ренюмето)...други теми са това.

 

Успех с бандата и да пускате да се облажваме наоколо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен вокала ми харесва.. доста повлиян (волно или не) от Sentenced ми се струва или поне доста напомня на предпоследния им албум, обаче това изобщо не е лошо :ph34r: поздрави го човека! Добре си пее :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала пичове, супер яко е! Не знам, ама мене вокала ме кефи... няма да споменавам какви вокали съм слушал и то повечето винаги са идвали със идеята "аз мога толкоз много".

:virtuoz:B):virtuoz:B):greenball::greenball:B):bravo:

Аз дори бих казал че вокала е баш на мястото си. Отива на музиката и на песента. Иначе може 30 човека да го изпеят и ще звучи по 30 различни начини.

 

Солото бих казал, че си е на много високо ниво. Тъй че горе главата.

 

Критиката (конструктивна или не) е високозависима от личния вкус и трябва общо взето да познаваш човека за да разбереш, дали слушайки неговият съвет това, което правиш ще се подобри като цяло или само в неговите очи. Преди един час пратих едно мое нещо на двама души и докато единия ми каза, (галантно разбира се) че тая стъргалка някака си не му допада, другия ми вика "солото си е много яко"... :beer:

 

Най-важно е на тебе да ти звучи добре!

 

Евала още веднъж!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен си е супер, но разбира се може и по - добре! Вярно, че в момента си е малко класическо хеви, обаче е така направено, че в него има страшно много потенциал за да стане нещо малко по-различно и интересно. Например аз се чудя как би звучало ако звуците от клавира минат на по - преден план в определени моменти или ако китарата лееко се отклони от стандартните акорди на някои места.

 

Но като цяло, много кадърно изсвирено, много добро като идеи и честно казано вокала хич не е толкова зле колкото беше изкаран.

 

Яко е! :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко :lol:

 

Мисля да съм сред първите закупили албума ви ! :lol:

 

Всичко ми хареса, включително солата и вокала. Специално на вокала нещо му липсва от към ефекти/миксиране. Аз не разбирам много, така че може би да помогнат с някакви идеи хората които се занимават със звукозапис. Струва ми се че се нуждае от малко дилей - доста често просто пропада гласа в микса без да има грам отзвучаване и това създава впечатление за немощно пеене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мнооооооого яко парче...китари,идея всичко е супер а на мен лично вокала ми хареса....може би ако пее малко по-напомпано на куплетите ще стане още по-яко..но има глас човека

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.