Jump to content
Българският форум за музиканти

Firehouse

Members
  • Мнения

    65
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Firehouse

  1. То пък беше едно озвучаване... никой не разбра.. иначе аз преди концерт пия.. след концерт пия и вместо концерт пия.. Имаха навика да ми казват за участия ден-два по-рано.
  2. Village People - YMCA. Поздрав за всички
  3. @vaskraynin извинявай, че ти офлудихме темата. По въпроса - аз съм привърженик на Boss-четата и скоро ще взимам Boss Metal Zone. Dime не съм чувал как звучи, но мисля че ще е добър ефект ако го намериш. Чуй ги и двата ефекта и реши кой подхожда на музиката ти. Ако искаш чуй и други..
  4. Браво, парчето е много добро. Харесва ми и уникалността му Имате още един фен
  5. И аз, като по-голямата част от колектива дотук, почнах на 15.. преди две годинин и половина се пада. Китарата не съм я овладял много много.. повече на спаменето по разни музикантски форуми наблягам Ето отговор на въпроса ти - не си почнал късно, тъкмо навреме си се захванал. И както са казали хората "Никога не е късно да станеш за резил". Успех в начинанията.
  6. Като за музиката - тип "през 80-те". Скъсани дънки Чарлстон, черна тениска, дънковата риза с навити ръкави, гривните и според настроението кърпа на главата ала Марк Нопфлер.
  7. Firehouse

    Behringer Vs Squier

    Прав си, извинявам се. А това с хлапетата за мен е още по-голяма излагация.. подобно на пичовете с JEM, който като засвирят се сещам за първите ми опити да настроя кухарката.
  8. Firehouse

    Behringer Vs Squier

    И аз гласувах за Squier. Верно, не са нищо особено, но на мен са ми удобни. П.П. Искам да питам автора на темата... каза, че имаш Беринджър и за това гласуваш на него.. ама при положение, че свириш от много скоро.. изобщо барвал ли си Squier за сравнение. Пък и това, че примерно китарата ти е по-добра няма да те направи по-добър китарист
  9. Ей, не нападайте така човека, де. Мисля, че изказа концепцията в групата си.. гледа да свирят повече и да си приказват по-малко по време на свирене.
  10. Firehouse

    3 пръста

    Съгласен съм с колегите, че няма толкова голяма разлика в свиренето с два и с три пръста откъм бързина - опитвал съм и с два и с три пръста едни и същи песни и звучат относително еднакво, но когато свиря с три се уморявам значително по-малко. @vhcs спомена за некомфорта да свириш 4 такта с три пръста. Аз реших проблема с 3-2-1-2 - лесно се свиква и не се бъркат тактовете.
  11. Днес стават точно 2 години, 2 месеца и 28 дни Ама колко съм научил е друг въпрос..
  12. Firehouse

    пиротехника

    Абе и тва крие опасности разни
  13. Firehouse

    пиротехника

    Ами аз съм до някаква степен, но както сам каза - не трябва ва взривяваме клуба. Иначе съм мислил някой ден на сцена да заложа 4-5 фонтана (вулкана) - малки са, не са много скъпи и правят по 1-2 метра искри, не са много опасни, но все пак трябва да се убедиш, че никой няма да ги бутне или да се навре в тях.
  14. А аз пожелавам на Стеф успех с ученето на тия песнички и другия път като се домъкне в Пловдив да се обади
  15. Ами по таблатури е по-лесно според мен, но там програмите чисто резбъркват тоновете и постановката става няква супер разчекната. По ноти можеш да намериш тоновете където на теб са ти удобни и звучат, пък и нотите се четат по-трудно в началото. Аз свиря по таблатури защото ги намирам по-лесно, но все по често като искам да науча някоя песен й намирам видео от концерт, гледам кой къде свири и се опитвам да чуя тоновете
  16. Ами.. аз лично използвам една и съща пръстовка (въпреки, че не съм сигурен как я свири Дейв), а за да докараш бързината - редувай ударите с перото. Когато свиря интрото използвам средния и малкия пръст за акорда, а показалеца за тоновете Е и F# иначе става ненужно бързо сменяне на пръсти (поне по таб-а, който аз чета), а дясната ръка използвам за приглушаване както е в оригинал. Успех!
  17. Преди време се мяркаше тука един.. ама не му помня ника... ПС ся проверих Stormy се пише успех
  18. Ахат - Черната овца Направи я и ще гърмят бушони
  19. Firehouse

    Honky Tonk

    На мен, идеята за цяла нощ музика във всеки един рок клуб в Пловдив, много ми допада Щото както си кибичиш в един клуб и слушаш къртещ метъл.. така ти омръзва, вдигаш се и отиваш на 500 метра в другия клуб да слушаш джаз (примерно) И въпреки че първият път миналата година беше с по голям избор на стилове и групи, си заслужава да се отиде и сега
  20. +1 Преди даже имах пробрема да го изпускакам като удрям по-рязко
  21. Firehouse

    Първата изява

    Аз се сефтосах на коледен концер на едно даскало... чесно да ви кажа не ми пукаше ни от публика ни от нищо. Едно щото никой нямаше да ме разбере кво свиря, и друго, че "песните" бяна 4 акорда на кръст... само по едно време ми стана много фън щото на една от вокалистките й се разпадна микрофона, и за по спокойно си забих погледа в 12то прагче..... като просвиря на рок сцена пак ще докладвам
  22. Напълно съм съгласен... само ще добавя солото но Адриан Смит в The Nummber Of The Beast
  23. Хмм... @chris_barnes не съм съгласен с теб, аз свиря с V-Amp ( за който спомена @Rock Forever) и мисля , че става предимно за тежка музика - ефекта който търси човека още не сам го намерил (може и в мен да е проблема) Та по темата - пич аз те саветвам да зарежеш процесорите и да почнеш да си градиш една свястна педалиера от камиончета мисля че за около 150 кинта има яки ефекти. На теб едва ли ти трябват много, но с три камиончета можеш да мажеш наред виж поразпитай за яки драйв-ове и си направи сметка, според мен тва е най-доброто
  24. здрасти, бих ти препоръчал да поогледаш предишни темички за да не обясняват пак хората, а аз лично бих ти препоръчал Fender squier showmaster аз съм с такъв и ми върши отлична работа Айде успех с избора и после с жицата
  25. http://forum.muzikant.org/index.php?showto...кустична+китара пробвай тук и да.. добре дошъл
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.