Mar4enko Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Здравейте на всички във форума. Направих си глава в Garland и сега и търся кабинет. Поради факта че свирим всякаква музика и главата стана възможно най-универсална - три отделни канала с много копчета и ключета. Това което търся от кабинета е : - цена до 1000 лв. - с 2х12" говорители - по-универсално звучене / доколкото е възможно де/. Най - тежките стилове няма да се свирят но и да се наложи да се изсвирят 1-2 песни компромиса ще е приемлив. Ровейки се в ел. магазините се спрях на 2 варианта: 1. H&K TM 212 2. Orange PPC212 COB Първия е вентед, демек не е съвсем затворен а втория си е отворен. Това което "знам" е, че със затворения кабинет се получава по-стегнато и"тежко" звучене. За H&K TM 212 намерих малко мнения на английски език а повечето са на немски. По принцип кабинетите ги има у нас но мъкненето на глава до столицата си е сума. Проба задължително ще направя но с наличните в магазините глави. Та въпроса ми е към хора които са свирили с такива кабинети - отговарят ли на това което търся - ако може да предложите и друг вариант. Благодаря предварително ! Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 Три варианта, които са леко над цената, която си посочил, но не са за изпускане. http://musicdivision.bg/%D0%A3%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8/engl-pro-cabinet-2x12-vint30-black http://musicdivision.bg/%D0%A3%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8/engl-pro-cabinet-2x12-vint30-horizontal-black-series http://musicdivision.bg/%D0%A3%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8/engl-standard-cabinet-2x12-v60 От двата, които си си харесал, бих взел Оринджа без да ми мигне окото. H&K като цяло не са нищо особено и гаранция, че портокала ще звучи по-добре. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 (Редактирано) ^За хоризонталния ENGL V30 съм с двата палеца горе. С кеф ще сменя 4х12-ката за него и гърба ми ще е благодарен. :> Редактирано Ноември 16, 2014 от G.Varbanov 1 Цитирай
Ламби Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 Какви са параметрите на главата щот има голямо значение.Вероятноста да останеш разочарован е много голяма.Комбинацията правеняк и марков кабинет малко ме съмнява да ти разрешът тестове в магазина.Така стоят нещата според мен за съжаление. Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 ^ Говориш наизуст пълни глупости. Garland е изключително качествена марка български custom ампове. И то бутикови! Ползвам такъв вече над 4 години, записвал съм с него, свирил съм на над 30 участия в страната и наоколо и съм сменял само ламби. Също така съм тествал с него баяджа кабинети в най-големите музикални магазини из скромната ни родина. 4 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 Ламби, те другите усилватели не са правени, те са раждани! 2 Цитирай
Ламби Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 В милата ни родина сигурно е така,но по белия свят не.Искаш да кажеш,че ще ти дадът да пробваш някоя Меса с черни сенки вътре,тря си голям оптимист.Не казвам,че ампа е лош,просто липсват посочени спецификации в случая. Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 Продължаваш да говориш наизуст. Цитирай
Mar4enko Отговорено Ноември 16, 2014 Автор Отговорено Ноември 16, 2014 Благодаря на отговорилите. Не бях се заглеждал в ЕНГЛ-ичаните но след такъв анонс ще им обърна внимание. Надявам се да могат да се ползват за повече стилове. А главате е 50 вата и май се получи със всички възможни екстри. Цитирай
jordantcho Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 Привет най-добре е да тестваш усилвателя с различни колони и да избереш това което ти звучи най-добре Цитирай
TONY Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 Harley benton 2x12 звучи екстра и е най-изгодната покупка за 2х12 от Томан. Така или иначе имаш глава, която не е оранжева, и е все тая , тъй като няма да мачнеш по визия кабинета с главата. Харли Бентъна е с Celestion Vintage 30. Махаш логото, слагаш едно на Гарланд и си ок. И си спестяваш пари. Няма уловка, просто Томан си правят реклама и продават колоната общо взето на себестойност. Не вярвам колона на ЕНГЛ със същите горворители да звучи, кой знае колко по-различно. За мен има смисъл да вземеш ЕНГЛ, Ориндж или каквото и да е, ако имаше съответната глава. В твоя случай - Харли бентън е добър вариянт, ми се струва. Не печеля нищо от това да ти я рекламирам, просто с ХБ може да спестиш пари. Със спестените пари може да купиш още една двойка, друг модел говорители и да експериментираш.Примерно. Чувал съм въпросната колоната с хай-клас амп (50 ватова глава) и звучи пърфект. В крайна сметка само дървенията и изработката е от томан, звука си е от Винтидж 30. Просто ти давам и друг вариант върху който да помислиш, най правилно е да постъпиш по съвета на Йорданчо. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 (Редактирано) Да разбираме ли, че няма разлика между: Harley Benton G212 Vintage 30 - 380лв и Diezel D212F-C Vintage 30 front loaded - 1700лв (Хайде да не е чак таква разликата смятай тук ENGL-a понеже не е front loaded) понеже и двата са с Vintage 30 говорители? Редактирано Ноември 17, 2014 от G.Varbanov Цитирай
shtur4o Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 Няма значение Дизел-Мизел.... Най-важното е да се спестят пари 2 Цитирай
TONY Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 Върбанов не се прави на голяма работа. Човека е с нисък клас лампов амп и няма голям смисъл да вкарва много пари в кабинет. Ще си купи Дизел или Меса каб 2х12, ако има съответният усилвател за тях. Да купи Дизел и Меса каб за Гарланд глава ( не я подценявам) е загуба на пари. Въпросният Харли Бентър съм го слушал достатъчно с глава Конфорд , която е като Ферари спрямо Форд( в случая Гарланда) и звука е перфектен. В крайна сметка питащият, ще си избере на кой да се довери, спрямо интелекта си. Има още добри варианти - Палмър, с 100 евро отгоре и пак с Винтидж 30 или незареден кабинет на Палмър, и да си сложи говорители по собствен вкус. Дали моето мнение е по-разумно или не, спрямо разните изхвърляния с кабове несъобразени спрамо наличната глава!?Има достатъчно хора, надявам се, след 10 години форум, които да могат да преценят правилно. 1 Цитирай
Recommended Posts