monynikolov Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 (Редактирано) Имам проблем с Midi Controller Behringer BCR2000.Ползвам го със Sonar X3.Операционната ми система е Windows 7 64bit. Софтуърът е инсталиран, BC Edit e инсталиран също.Хардуеъра е настроен също така както трябва за работа със Сонар. В Сонар съм избрал в controller/services това,което трябва - Mackie Control ( навсякъде пишат и показват,че с това трябва да работи ) избрал съм за миди портовете му портовете на BCR2000 и... Нищо не става... В прозореца на Сонар за контролерите е изписано " Connecting... " и контролера не работи....А Сонар го "вижда" но не може да се свърже с него поради някаква причина.Вече втори ден се опитвам да го подкарам и не става....Някой може ли да помогне? Редактирано Ноември 16, 2014 от monynikolov Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 Кои портове си селектирал? Имай предвид, че той разполага с External MIDI и Control MIDI портове. Цитирай
monynikolov Отговорено Ноември 16, 2014 Автор Отговорено Ноември 16, 2014 Midi In - BCR2000 ; Midi Out-BCR2000. Други възможности няма.Това виждам само. Има възможност още да избера само саунд картата ми и Беринджър. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 В "Preferences" -> MIDI "Devices" трябва да имаш няколко отметки за входове и за изходи. Добавяш ги всичките и след това за Mackie Control-a избираш тези, които са за контролите. Цитирай
monynikolov Отговорено Ноември 16, 2014 Автор Отговорено Ноември 16, 2014 Да,и така правих.Пробвах всички комбинации,но не става... Цитирай
patzo Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 (Редактирано) Имал съм преди BCF2000 - който е същия, само че със моторизирани плъзгачи. Със Samplitude работя , но то във всички програми е аналогично мисля. Абсолютно нищо не настройвам по мидито - само във настройките hardware controllers давам - да добавя нов контролер избирам Mackie от готовите пресети и това е. Нали го включваш със ЮСБ-то не миди кабели. Редактирано Ноември 16, 2014 от patzo Цитирай
monynikolov Отговорено Ноември 17, 2014 Автор Отговорено Ноември 17, 2014 Да,чрез USB го свързвам.Пробвах и с миди кабели, същата работа. Сонарът го вижда ,давам му Mackie Mode, изписва ми "Connecting" и до там. Влизах и в чужди форуми. Там имаше съвет да се изтрият два файла от директорията на Сонар,които бъгвали цялата система. Пробвах и така,отново не става. Надписът "connecting" се появявя пак сле 10тина секунди....Не знам какво да правя вече, а платих немалка сума за този хардуеър... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 Това, което бих предложил, е да провериш в какъв мод е контролера. Според упътването има четири USB режима и няколко, които са локален контрол. Сонарът дали го вижда или не е относително, вижда MIDI-to-USB контролера, нищо повече. А това, че пише "Connecting" пък съвсем нищо не означава, това ще го пише дори да няма нищо закачено за компютъра. В общи линии трябва да намалиш нацелването и да го направиш както си пише по официалните ръководства - и за Сонар, и за контролера. Аз лично работя с X3 и друг Mackie Control и нямаше нужда от нищо за триене. 1 Цитирай
dontwarrior Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 И според мен е въпрос до правилен моуд. Аз не съм го свързал USB, но там е първото което бих търсил. Цитирай
monynikolov Отговорено Ноември 17, 2014 Автор Отговорено Ноември 17, 2014 Да, и това съм проверил и пробвал многократно. Моудът е U1. Това е по официалните упътвания. Пробвах и с другите моудове за всеки случай,не се получава.... Цитирай
monynikolov Отговорено Ноември 17, 2014 Автор Отговорено Ноември 17, 2014 В такава задънена улица не съм попадал...Четох,че и някакъв миксер на Беринджър има същия проблем със Сонар,но при него с изтриването на 2 файла и генерирането им наново при старта на Сонар проблема се оправя.Не и при BCR2000 обаче. И този проблем излиза само ако си на Windows 7 64 bit, на какъвто съм аз. Имам чувството,че е някакъв проблем с драйвера... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 Като е чак такова чудо Сонара защо не пробваш друг софтуер, ей така да знаеш, че не е от хардуера или драйверите, които си сложил. След това ще гадаем по-лесно. 1 Цитирай
Recommended Posts