Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Midi Controller Behringer BCR2000


monynikolov

Recommended Posts

Имам проблем с Midi Controller Behringer BCR2000.Ползвам го със Sonar X3.Операционната ми система е Windows 7 64bit. Софтуърът е инсталиран, BC Edit e инсталиран също.Хардуеъра е настроен също така както трябва за работа със Сонар. В Сонар съм избрал в controller/services това,което трябва - Mackie Control ( навсякъде пишат и показват,че с това трябва да работи ) избрал съм за миди портовете му портовете на BCR2000 и... Нищо не става... В прозореца на Сонар за контролерите е изписано " Connecting... " и контролера не работи....А Сонар го "вижда" но не може да се свърже с него поради някаква причина.Вече втори ден се опитвам да го подкарам и не става....Някой може ли да помогне?

Редактирано от monynikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кои портове си селектирал? Имай предвид, че той разполага с External MIDI и Control MIDI портове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Midi In - BCR2000 ; Midi Out-BCR2000. Други възможности няма.Това виждам само. Има възможност още да избера само саунд картата ми и Беринджър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В "Preferences" -> MIDI "Devices" трябва да имаш няколко отметки за входове и за изходи. Добавяш ги всичките и след това за Mackie Control-a избираш тези, които са за контролите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм преди BCF2000 - който е същия, само че  със моторизирани плъзгачи. Със Samplitude работя , но то във всички програми е аналогично мисля. Абсолютно нищо не настройвам по мидито - само във настройките hardware controllers давам - да добавя нов контролер избирам Mackie от готовите пресети и това е. Нали го включваш със ЮСБ-то не миди кабели. 

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,чрез  USB го свързвам.Пробвах и с миди кабели, същата работа. Сонарът го вижда ,давам му Mackie Mode, изписва ми "Connecting"  и до там. Влизах и в чужди форуми. Там имаше съвет да се изтрият два файла от директорията на Сонар,които бъгвали цялата система. Пробвах и така,отново не става. Надписът "connecting" се появявя пак сле 10тина секунди....Не знам какво да правя вече, а платих немалка сума за този хардуеър...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което бих предложил, е да провериш в какъв мод е контролера. Според упътването има четири USB режима и няколко, които са локален контрол. Сонарът дали го вижда или не е относително, вижда MIDI-to-USB контролера, нищо повече. А това, че пише "Connecting" пък съвсем нищо не означава, това ще го пише дори да няма нищо закачено за компютъра. В общи линии трябва да намалиш нацелването и да го направиш както си пише по официалните ръководства - и за Сонар, и за контролера. Аз лично работя с X3 и друг Mackie Control и нямаше нужда от нищо за триене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и това съм проверил и пробвал многократно. Моудът е U1. Това е по официалните упътвания. Пробвах и с другите моудове за всеки случай,не се получава....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В такава задънена улица не съм попадал...Четох,че и някакъв миксер на Беринджър има същия проблем със Сонар,но при него с изтриването на 2 файла и генерирането им наново при старта на Сонар проблема се оправя.Не и при BCR2000 обаче. И този проблем излиза само ако си на Windows 7 64 bit, на какъвто съм аз. Имам чувството,че е някакъв проблем с драйвера...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като е чак такова чудо Сонара защо не пробваш друг софтуер, ей така да знаеш, че не е от хардуера или драйверите, които си сложил. След това ще гадаем по-лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.