irrealizable Публикувано Октомври 21, 2014 Share Публикувано Октомври 21, 2014 Здравейте, Днес взех един Marshall AVT50 от един "колега". Има външни забележки, оказа се и че ривърбът е за ремонт. Беше изключително зле поддържано - мръсно и с наранявания по толекса. Не разбирам хора, които се отнасят към техниката си по този начин. Както и да е де, потенциометрите също са наранени, а един липсва. Те са от тип Push On D Shaft, които доколкото разбирам са трудни за намиране. Въпросът ми е някой знае ли магазин в София, където евентуално може и да се намират такива части? Разглеждах в един UK сайт: ЛИНК, но там са в комплект по 8, а на мен ми трябват 10, също и не съм уточнил въпроса с доставката. Ривърбът го оставих в JAM Music Shop. От там ми казаха, че ще попитат човек, който може и да го ремонтира, ако му се занимава. В случай, че не се получат нещата, как ще ме посъветвате да постъпя? Едната бобина е извън строя и е за пренавиване. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Октомври 21, 2014 Share Отговорено Октомври 21, 2014 Който има брада, трябва да има и гребенче. Поръчайте си два комплекта. Ще имате резервни. А относно реверб-а, май-накрая ще се опре до нов. 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irrealizable Отговорено Октомври 21, 2014 Автор Share Отговорено Октомври 21, 2014 Ако наистина се опре до нов, тъй като предполагам, че в нашите музикални магазини няма да има, къде мога да се насоча и има ли значение какъв е точно? П.С: Извинявам се, че бях пуснал темата в грешен раздел. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Октомври 21, 2014 Share Отговорено Октомври 21, 2014 (Редактирано) Оригинален, може би чрез Music Centre Ikonomov. Изглежда те са представители в България. Иначе имам в архивите два онлайн магазина базирани в европа... http://www.banzaimusic.com/search.php https://www.tube-town.net/ttstore/advanced_search Търсим за "marshall reverb tank" Много е важно входния и изходния импеданс на новия реверб да е същия като на оригиналния. Така поне от електрическа гледна точка нещата ще са добре, от звукова, не знам. В banzaimusic поне са се постарали да побликуват тези параметри. Редактирано Октомври 21, 2014 от g_vayov 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Октомври 21, 2014 Share Отговорено Октомври 21, 2014 В горепосочените два магазина има всичко каквото е необходимо за ремонта. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 22, 2014 Share Отговорено Октомври 22, 2014 Banzai е с двойно по-евтин шипинг, макар че нямат реалната наличност на частите и се случва да платиш и да ти изпратят само тези, които имат в момента. А другите - когато ги снабдят (за тяхна сметка). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Октомври 22, 2014 Share Отговорено Октомври 22, 2014 Като приключиш с ремонтите ще бъде хубаво да ни споделиш финансовата страна на нещата. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Октомври 22, 2014 Share Отговорено Октомври 22, 2014 А дано, ама надали ... Налегнаха ме съмнения, като видях, че се взимат потенциометри за копчета, че не се знае кое какво е, че дори не се копира правилно, че се няма представа за елементарни неща. А за цената Дими е прав - предприетият подход е гаранция за сериозна нерентабилност. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irrealizable Отговорено Октомври 23, 2014 Автор Share Отговорено Октомври 23, 2014 Благодаря за помощта на всички! Разбира се, че съм имал предвид копчетата на потенциометрите. Станала е грешка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts