Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Виж, ако човек няма слух да предцени сам, той според мен няма да стане добър китарист и с Меса Буги. Това, което не може да се отрече, относно транзисторната техника е, че тя е много по-удобна, а също така, и че рано или късно, с нея ще може да се докара напълно автентичен "лампов" звук. Всъщност това ще бъде само една от възможностите и. Очевидните и предимства имат и съответстващите недостатъци. Но такъв е живота, и всеки си прави своя избор в него. Моят избор клони повече към транзисторната техника. И това не е защото не мога да се сдобия с лампова.

А може би и процесорите, както ще кажете за много гадни - звучали били супер синтетично - ами добре, тогава на живо и механични реверби ли да си носим, а ехо, ами пък ако има нужда от параметричен еквилайзер, за да оберем някои дразнещи честоти, дължащи се на помещението, ами и компресори да не ползваме, защото разваляме звука.

Най-добре да се върнем в 60-те години и да свирим Джими Хендрикс!

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • Отговори 225
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Да, наистина понякога китарите имат различен тон - според мен в това е красотата им. Но ако адаптерите са захванати сдраво за корпуса на китарата-този ефект е по-забележим. Даже адаптерите на Бартолини, например, са направени, така, че да се завинтят в тялото.

за останалото верочтно си прав аз не разбирам от електроника и не бих искал да споря за неста които не са ми ясни,само една малка поправка

това е една от моите китари/много яко свири/адапторите са Бартолини и се захвастат като при фендер на платката с пружинки

http://putfile.com/pic.php?pic=6/15306505548.jpg&s=f5

Отговорено

Не знаех, че имат и такива адаптери, но както и да е, може и да не съм доразбрал за тези адаптери в разговорите с колеги. Едно съм изпробвал, обаче - когато са захванати за дървото, китарата звучи по-добре.

Отговорено (Редактирано)

Така де.Аз свиря метъл на лампи и моят глас е в полза на лампите.

Просто ми позволяват да се развивам като изпълнител.Но да, трябва да има различни подходи към всичко.Това е красотата на битието:rolleyes:

Редактирано от benedict
Отговорено (Редактирано)

Ако искате, може да си направим семпли. Аз нямам добър усилвател, и изплзвам параметрични филтри за почти всичко, както и компресори. Бих могъл да направя едно демо на чейна китара(пълдин с павени адаптери) -> параметричен еквилайзер ->транзисторен предусилвател ->съвсем малко хорус -> два компресора (един за ниски, друг за високи) ->лек реверб(около 0.5 секунди затихване, за имитация на акустична кутия) -> плейт реверб, вече за ефект.

Малко сложно стана, но наистина звучи добре, а и всичко тежи около 3 КГ.

(всичко, освен предусилвателя и еквилайзера са компютърно плъгини).

Но всъщност, човек може да свири с лаптоп на живо :) .

Мисля, че ще ви е интересно да чуете.

Отговорено (Редактирано)

Чуйте и семплите на този сайт. Бах писал за това в предишна тема, но там срещнах страшна критика. Не знам, слух ли нямам, но на мен тая джаджа ми звучи МНОГО ДОБРЕ.

Едит: семплите са записвани с вградения спийкър симулатор, не с кубе.

Понеже виждам, че навлизаме в мощен оффтопик, модераторите може да сложат последните мнения в отделна тема.

Отговорено

за мен е добре много приятен саунд,само бих искал да кажа цхе докато не го пробвам аз няма да мога да си съставя мнение за динамиката му и комфорт на свирене.но ако е толкова добър ъа свирвщия колкото за слушащия значи е як

Отговорено

Че добре си е,какво?Малко тънко звучи ама зависи от микса по-нататък.

Аз тая схема на Маршал симулатор lxh2 съм я правил,доста прецизна симулация.