Evtim Djerekarov Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 (Редактирано) Виж, ако човек няма слух да предцени сам, той според мен няма да стане добър китарист и с Меса Буги. Това, което не може да се отрече, относно транзисторната техника е, че тя е много по-удобна, а също така, и че рано или късно, с нея ще може да се докара напълно автентичен "лампов" звук. Всъщност това ще бъде само една от възможностите и. Очевидните и предимства имат и съответстващите недостатъци. Но такъв е живота, и всеки си прави своя избор в него. Моят избор клони повече към транзисторната техника. И това не е защото не мога да се сдобия с лампова. А може би и процесорите, както ще кажете за много гадни - звучали били супер синтетично - ами добре, тогава на живо и механични реверби ли да си носим, а ехо, ами пък ако има нужда от параметричен еквилайзер, за да оберем някои дразнещи честоти, дължащи се на помещението, ами и компресори да не ползваме, защото разваляме звука. Най-добре да се върнем в 60-те години и да свирим Джими Хендрикс! Редактирано Юни 8, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 Да, наистина понякога китарите имат различен тон - според мен в това е красотата им. Но ако адаптерите са захванати сдраво за корпуса на китарата-този ефект е по-забележим. Даже адаптерите на Бартолини, например, са направени, така, че да се завинтят в тялото. за останалото верочтно си прав аз не разбирам от електроника и не бих искал да споря за неста които не са ми ясни,само една малка поправка това е една от моите китари/много яко свири/адапторите са Бартолини и се захвастат като при фендер на платката с пружинки http://putfile.com/pic.php?pic=6/15306505548.jpg&s=f5 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 Не знаех, че имат и такива адаптери, но както и да е, може и да не съм доразбрал за тези адаптери в разговорите с колеги. Едно съм изпробвал, обаче - когато са захванати за дървото, китарата звучи по-добре. Цитирай
benedict Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 (Редактирано) Така де.Аз свиря метъл на лампи и моят глас е в полза на лампите. Просто ми позволяват да се развивам като изпълнител.Но да, трябва да има различни подходи към всичко.Това е красотата на битието Редактирано Юни 8, 2006 от benedict Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 (Редактирано) Ако искате, може да си направим семпли. Аз нямам добър усилвател, и изплзвам параметрични филтри за почти всичко, както и компресори. Бих могъл да направя едно демо на чейна китара(пълдин с павени адаптери) -> параметричен еквилайзер ->транзисторен предусилвател ->съвсем малко хорус -> два компресора (един за ниски, друг за високи) ->лек реверб(около 0.5 секунди затихване, за имитация на акустична кутия) -> плейт реверб, вече за ефект. Малко сложно стана, но наистина звучи добре, а и всичко тежи около 3 КГ. (всичко, освен предусилвателя и еквилайзера са компютърно плъгини). Но всъщност, човек може да свири с лаптоп на живо . Мисля, че ще ви е интересно да чуете. Редактирано Юни 8, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 и аз тъй само дето не свиря метъл ама иначе използвам Енгл и Буги Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 да звучи гот ама аз имам само записи на кубе с мик/и някакав делей Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 (Редактирано) Чуйте и семплите на този сайт. Бах писал за това в предишна тема, но там срещнах страшна критика. Не знам, слух ли нямам, но на мен тая джаджа ми звучи МНОГО ДОБРЕ. Едит: семплите са записвани с вградения спийкър симулатор, не с кубе. Понеже виждам, че навлизаме в мощен оффтопик, модераторите може да сложат последните мнения в отделна тема. Редактирано Юни 8, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 може ли да пуснеш линк към файла че не го виждам Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 http://hem.passagen.se/amps/clips/lxh2_4.mp3 http://hem.passagen.se/amps/clips/lxh2_3.mp3 http://hem.passagen.se/amps/clips/lxh2_7.mp3 Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 за мен е добре много приятен саунд,само бих искал да кажа цхе докато не го пробвам аз няма да мога да си съставя мнение за динамиката му и комфорт на свирене.но ако е толкова добър ъа свирвщия колкото за слушащия значи е як Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 този е правен с страт+уа уа+енгл скриимър+делей от ПСто http://media.putfile.com/solce Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 Много добре е. Но ми се струва, че китарата доста е миксирана с инструментите след това. Цитирай
benedict Отговорено Юни 8, 2006 Отговорено Юни 8, 2006 Че добре си е,какво?Малко тънко звучи ама зависи от микса по-нататък. Аз тая схема на Маршал симулатор lxh2 съм я правил,доста прецизна симулация. Цитирай
Recommended Posts