mita4eto1977 Публикувано Октомври 9, 2014 Публикувано Октомври 9, 2014 Здравейте, идеята ми е да ползвам раков процесор(или флорпроцесор с MIDI), но искам и да управлявам четирите канала на ампа а той е с аналогов футсуйч.Кратко казано искам този педалборд да върши всичко,както ще видите има аналогов изход за футсуйч със стерео жак, а моят вход за футсуйча е като за Midi.Поздрави и благодаря за вниманието!!! https://www.google.bg/search?q=behringer+fcb1010&biw=1024&bih=618&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=a_o2VLKJDqujygPgkYHgAw&ved=0CC0QsAQ Цитирай
Kalmar Отговорено Октомври 10, 2014 Отговорено Октомври 10, 2014 Ако Бугерата има поддържа MIDI теоретично би трябвало да стане. Цитирай
mita4eto1977 Отговорено Октомври 10, 2014 Автор Отговорено Октомври 10, 2014 Не поддържа, точно за това става въпрос в цялата работа!!! Искам да управлява точно канала който аз му кажа а не да ги редува и тем подобни. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 10, 2014 Отговорено Октомври 10, 2014 Имаш няколко варианта:1. Ако искаш да ползваш Behringer FCB1010 ти трябва MIDI превключвател. Това устройство приема MIDI команди и ги преобразува в някакви релета. Ето наприемр едно такова устройство: 2. Ако процесорът ти има реле(та), тогава може да ги ползваш тях. Такива процесори са (примерно) BOSS GT-PRO, TC Elevtronics G-System. 3. MIDI педалиера с реле(та) , например Roland FC-300 Обаче на този амп входът е някакъв странен, пише си ,че е само за Bugera pedalboard, което ще рече, че някой ще трябва да ти прави преходници. 1 Цитирай
mita4eto1977 Отговорено Октомври 10, 2014 Автор Отговорено Октомври 10, 2014 Педалиерата на Беринджър е с релета също като Роланда.Цялата работа е - педалиерата да пуска аналогов към футсуйча и MIDI към процесора.Управлението на процесора е ясно,въпросът е дали аналоговият ще управлява всички канали на ампа-не да ги редува а да пуска който канал аз и кажа. Цитирай
Kalmar Отговорено Октомври 10, 2014 Отговорено Октомври 10, 2014 А пробва ли все пак от миди аут на педалиерата към жака за футсуича на Бугерата? Цитирай
musicman Отговорено Октомври 10, 2014 Отговорено Октомври 10, 2014 ^ Лоша идея. ^^ Сега като се замисля, за 4 канала само ENGL-а ще свърши работа. Но тази букса, трябва някой да я разгадае и да ти направи преходник. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 10, 2014 Отговорено Октомври 10, 2014 Просто куплунга е сходен на MIDI, но не може да се управлява така. Според схемата на въпросния амп за превключването на каналите, луупа и ривърба се използват 5 релета и три транзистора. Вариантът с релетата на Behringer FCB1010 например + "преходник" има по-големи шансове за успех, но според мен пак няма да стане, тъй като ми се струва, че фуутсуича е с незадържащи бутони, а релетата работят по другия метод (задържат). BTW, четох че същия модел е произвеждан и със 7-пинов "МИДИ" куплунг, където т.нар. оригинален фуутсуич не влиза. Последен вариант, за който се сещам, е ТОВА, но и тук ще трябва доста чоплене и ровичкане докато стане работата... П.П. Малко хумор, сатира и забава: Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 10, 2014 Отговорено Октомври 10, 2014 (Редактирано) , но искам и да управлявам четирите канала на ампа а той е с аналогов футсуйч. Изобщо не е с аналогов футсуич. Футсуича е с бутони - те дават сигнал на цифров модул - който управлява релетата: Така, че колега - започни отначало със изискванията защото са погрешни. Редактирано Октомври 10, 2014 от metalhammer Цитирай
mita4eto1977 Отговорено Октомври 10, 2014 Автор Отговорено Октомври 10, 2014 (Редактирано) Кое не е ясно в изискванията?Дали управлявам цифров или аналогов ли? Аз просто искам да го управлявам от педалборда и питам за решение.Грешка-извинявам се!!!Не знам какъв е модула но искам да го управлявам,така добре ли е?Изискванията са същите. Редактирано Октомври 10, 2014 от mita4eto1977 Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 10, 2014 Отговорено Октомври 10, 2014 (Редактирано) Упралението на опциите на Берито може да стане само с Midi Channel-Switch устройство. Рафо ти е предложил марково решение: Engl Z11 около 400 лева - ще ти е необходимо да се направи къстъм кабел > енгъл out - Бери in Baby Thomas ти го е казал вече - Релетата на MIDI FOOT CONTROLLER FCB1010 не могат да се ползват за този случай, може да ползваш това: http://www.tube-town.net/ttstore/Kits/Misc-Kits/Kit-Midi-Channel-Switch::6193.html?MODsid=uv45i2npm3htitgtqq2a8lu5v3 70 лева без шипинга - но това е кит някой трябва да ти го сглоби и да се купят още неща коити не са включени в кита и да му се монтира в кутия Правени са и други къстъм решения със модули изработени от наши съфорумници и интегрирани за определен род изделия. Редактирано Октомври 10, 2014 от metalhammer 2 Цитирай
mita4eto1977 Отговорено Октомври 10, 2014 Автор Отговорено Октомври 10, 2014 Оказва се, че този футсуич управлява само по единия кабел чрез промяна на напрежението а останалите са за диодите. Дайте ако имате контакт с тези съфорумци, просто търся компактност и по-малко степ върху педалите че скоро ще трябва и с третия крак да натискам нещо Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 10, 2014 Отговорено Октомври 10, 2014 Виждам, че търсиш къстъм решение, сам ли ще си го правиш?Бутоните закъсяват различна стойност съпротивление към управляващия модул.Ето ги измерени в моя такъв: Само че това е еднократно действие - трябва ти модул който да го прави това. Предвид, че след време ще смениш усилвателя - защо не го направиш гъвкав да може да работи и с други усилватели. Аз пак не разбрах коя ще е миди педалиерата която праща сигнал? Цитирай
mita4eto1977 Отговорено Октомври 10, 2014 Автор Отговорено Октомври 10, 2014 (Редактирано) Няма да си го правя сам по-скоро искам решение с крайна цена за труд.Това е педалиерата- https://www.google.b...Aw&ved=0CC0QsAQ искам някой да каже- мога да го направя ще струва толкова.Естествено че искам да е универсално!!!То аз ако мога сам няма да ви занимавам,бюджета ми е нормален а ракията страшна!Поздрави!!! Редактирано Октомври 10, 2014 от mita4eto1977 Цитирай
mita4eto1977 Отговорено Октомври 11, 2014 Автор Отговорено Октомври 11, 2014 Здравейте отново, мисля си за един вариант за управление който май е най безопасен.Педалиерата да командва футсуйча,той ще си е свързан с ампа. Цитирай
Recommended Posts