Dushmanina Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 С риск да бъда обявен за еретик(надявам се поне да ме запалите на кладата) - има един тип от една турска джазфолк формация - Laco Tayfa. Е, та този същия също ме психира. Между другото, ако не сте ги слушали тия - чуйте има интересни неща вътре. Цитирай
Steff Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 Aз поне няма да те обявя за еретик-бандата е страхотна....Басиста ме кефи, въпреки че свири доста Wooten'ски(не че Уутън е лош, ама никога не съм харесвал копията)...самото чувсто, извиращо от парчетата им, ме смазва направо... много мъка има в повечето... Иначе всеки може да се научи да "изсвирва ноти"... Цитирай
assoass Отговорено Февруари 18, 2005 Автор Отговорено Февруари 18, 2005 Скоро се натъкнах на тях! И отново 10х Разбойник ! Много ме кефят! Не толкоз като композиции и музика, колкото до чувството, което си вкарват вътре, наистина е смазващо,а басиста, ...басиста той е луд А има и друго-звукът му ме трепе направо! като чуя, ставам, качвам се на бърото в нас и почвам гъбеците Цитирай
разбойник Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 (Редактирано) Аз също до неотдавна не бях чувал за тях. Албумът, който имам е "Hicaz Dolap" 2002г. Тоя човечец дето им свири басовете свири също на китари , сас и пр. струнни инструменти, а групата е от 8 човека Какво да се прави, стилови изисквания Ще добавя още няколко имена към списъка с басисти, (който май би могъл да бъде продължен до безкрайност с имена на качествени музиканти) Pino Paladino - любими са ми албумите с Paul Rodgers, с Paul Young също Chris Wood - Medeski, Martin & Wood Percy Jones - старите тави на Brand X Paul Jackson - слушал съм го само с Headhunters на H. Hankock. Страшен! Jimmy Haslip ( ей, много фретлес басисти станаха :think: ) George Porter Jr. Редактирано Февруари 18, 2005 от разбойник Цитирай
Bassko Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 Billy Sheehan - той е и рок и джаз фурияСтив Харис - най добрия в метъла( не забравям Демайо,Бъртън и новия мексиканец от Металика- Трухильо) Лес Клейпъл - най нестандартен На Ред Хот Чили Пепър басиста - той я направи тая банди това което е за фънк - Марк Кинг и Ейбрахам Лабориел Стю Хам - може би най версатилния басист в света - не случайно Стариани и Вай го ползват Джако - тъ бест фретлес Бе да ти кажа, за Ред Хот не съм съгласен. Колкото и голям фен да съм на Флий, мисля, че John Frusciante прави групата. В периода с другия китарист не правят много добри неща Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 (Редактирано) 1. Victor Wooten. 2. Flea, Stuart Hamm, Billy Sheehan, Marcus Miller, etc... Ще спомена и Charlie Hunter. Той като дрънка на онова осемструнно чудовище къде да го причислим горкия. Та викам да му отдам заслуженото и тук и при китаристите Novax Partially Fretless: Редактирано Февруари 18, 2005 от Baby Thomas Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Той е един от най-известните и интригуващи ученици на Джо Сатриани! И има защо! Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 OFF пак китаристи са намесени!нали знаете лафа за неуспелия китарист,че станал басист Цитирай
Steff Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 Хахаха... Topsun, има една такава работа май )))) Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 [off] Знам, знам. Както и за най-некадърния му ученик - Кърк... [/off] Просто в едно интервю за Гитар.ком каза, че за да свири някой на 8-стринг гитар му трябват 2-3 години дръмс практис, 2-3 бас и разбира се и малко китара преди това. Ей тъй небрежно го каза... Пък и има много яки басс лайнс... Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 19, 2005 Отговорено Февруари 19, 2005 мойте са victor wooten, stu hamm, flea основно басистите, дет уш от тях се уча. Днес пердаших one hot minute на RHCP другите дет ме кефят са много и от най-различни стилове. Цитирай
ecmjazz Отговорено Февруари 21, 2005 Отговорено Февруари 21, 2005 Несъмнено Мр. Пасториас е един от най-влиятелните...! Има обаче и едно друго име, което гледам че никой до момента не спомена: Eberhard Weber - при него в никакъв случай не може да става дума за некакво виртуозничене, но има уникален звук и прави музика преди всичко... Не случайно го нареждат до Джако по влиятелност.. Мисля, че от известно време Вебер най-много ми допада. Иначе други наистина вдъхновяващи с техниката и МУЗИКАТА си господа, които вече бяха споменати - Маркъс Милър, Джон Патитучи, донякъде Стенли Кларк, Тони Левин. Имаше и един тип, който свири в НДК с Ерик Трюфа - май Марчело Джулиани (Marcello Giuliani) се казваше или нещо такова - тоя тип също бая интересни неща показа.. Цитирай
Steff Отговорено Февруари 21, 2005 Отговорено Февруари 21, 2005 EcmJаzz, Вебер всъщност не е ли само контрабасист?Поне това, което съм слушал аз, беше изпълнено на контрабас... Цитирай
ecmjazz Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 (Редактирано) В някои от записите му може да се чуе и истински акустичен контрабас, но в повечето свири на електрически пет- и шест-струнен такъв като звука много напомня фретлес, но има нещо много специфично, което не мога да разбера какво е.. Ще постна отделна тема по въпроса. Ето темата: http://forum.muzikant.org/index.php?act=ST&f=10&t=1827 Редактирано Февруари 22, 2005 от ecmjazz Цитирай
Leogoth Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 (Редактирано) Боб Рок и разказа изграта на тая група. Дори още с черния албум. ...And Justice е класи над черния =/ Бе да вземат Анди Ларок за продуцент или Микаел от Opeth =) биха живнали тия старци =) Някой се скара, че сме забравили Steve DiGiorgio... не сме, ве =) още в първия пост сме го писали. Пропуска ли се такъв човек: Редактирано Февруари 22, 2005 от Leogoth Цитирай
Recommended Posts