Baby Thomas Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) Абсолютно съм съгласен! Дарки, аз допреди известно време имах само РС микрофон и се записвах китарата с него плъгнат в Аудиджи. Лампов АМР, ТюбСкриймър... Звука на живо беше размазващ, но на МР3 супер изпърдян. Точно както го описа - все едно е угаснал живота му. След като си взех едно малко миксерче Ямаха и няк'ви евтини микрофони тейпнатия звук стана около 4 пъти по-як!!! Само от това! Държа да отбележа, че аз нищо не разбирам от звукозапис, настройки, EQ, и сек'ви там подобни шитни. Обаче звука няма общо! Записах с два микрофона през миксера (един в лявия канал, другия в дясно) и освен това с РС микчето в Мик Ин - т.е. с трите заедно. И после като ги сравних. Лелееелеееееееее. Та така... Едит: Сега чух семплите. Семпъла на Матакол е супер, но е в микс. Баса и дръмса много плътност дават. Не може да се сравнява сама китара и такава в микс. ИМХО... Редактирано Декември 1, 2006 от Baby Thomas Цитирай
maringtr Отговорено Декември 1, 2006 Автор Отговорено Декември 1, 2006 Ами ще пробвам утре и аз през миксер да видим какво ще стане... Цитирай
makatol Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Да супер звучи. Точно такъв звук искам. Как го постигаш? Как осъществяваш самия запис? squier showmaster директно в саундкартата > Autogate > AmpSim(предимно TSS + Juicy77) > маршалски или меса импулс > ревърб и дилей на вкус Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 2, 2006 Отговорено Декември 2, 2006 Защо не пробвате със Simulanalog Guitar Suite? Изтегли Плъгините Това са Freeware ефекти. Аз лично много обичам комбинацията SD-1, включен към канал "B" на JCM900, след това с параметрик леко понижавате всички честоти над около 4 kHz, и може и да добавите някакво благо ривърбче или дилейче на вкус. Цитирай
maringtr Отговорено Декември 2, 2006 Автор Отговорено Декември 2, 2006 @makatol & Evtim: Това са компютърни ефекти така ли? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 2, 2006 Отговорено Декември 2, 2006 Абсолютно! Но аз доколкото разбрах звука ти си те кефи, но не можеш да го запишеш ОК? А не че търсиш софт за по-як саунд... Цитирай
maringtr Отговорено Декември 2, 2006 Автор Отговорено Декември 2, 2006 Ами не знам, просто ми се струва, че нещо осирам при записа. Нивото ми се струва прекалено тихо. И сякаш има доста страничен шум. Иначе не се разминава толкова много записа със звука ми на живо, но няма същата солидност. И да засега си ме кефи, но винаги може по-добре Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 2, 2006 Отговорено Декември 2, 2006 Друго се сетих: Микрофоните ми дойдоха с един кабел Канон -> 1.4" TS. Доста време ги ползвах така, но един ден реших да си направя истински кабел Канон -> Канон. Емиии...разликата е огромна!!! Не съм очаквал чак такова значение да има, но... Цитирай
maringtr Отговорено Декември 2, 2006 Автор Отговорено Декември 2, 2006 Както казват в една реклама - "Всичко е от значение" Убеждавам се, че наистина е така! А иначе, току що направих запис с по-високо ниво на звука - точно малко преди да почне да клипва - ами наистина звучи много по-добре и много по-реално предава живия ми звук. А и няма никакви странични шумове! Но има още неща, по-които трябва да се работи. Цитирай
Recommended Posts