zanev 70 Публикувано Август 27, 2014 Публикувано Август 27, 2014 Здравейте на всички които четат темата . Малко е странна , но ми се случи и се налага да попитам за съвет . Имам студийни слушалки , на които държа .Не ги бях ползвал няколко месеца и преди седмица реших да чуя един микс със тях . С изненада установих , че коженото - ако е кожено де , покритие което покрива дунапрена от вътрешната страна в долната част където слушалките се докосват като се оставят , е започнало да се разпада и да лепне - даже когато ги взех в ръце трябваше внимателно да ги отлепя една от друга за да не им разкажа играта . От това , което се вижда процеса е повърхностен и дунапрена навътре е добре , но все пак .... опитах със нещо на спиртна основа да изтрия - ако е лепило някакво да го отстраня , но засега без успех . Не знам дали на някого му се е случвало и още повече дали е отстранил такъв проблем , но все пак питам - как мога да се оправя с това нещо - да почистя с нещо и какво , да го намажа с нещо , което ще затвори процеса по себе си - примерно ми мина идеята за лак за нокти , но е на ацетонова основа доколкото знам - може да разтвори дунапрена . ..хм ... а може и да се залепи нещо като изкуствена кожа на мястото , което лепне ..не знам .. а слушалките са АКГ и хич не ми се иска да ги губя . Та затова става дума с няколко изречения . Ще съм благодарен за съвет . Живи и здрави бъдете . Цеко Цитирай
aarab Отговорено Август 28, 2014 Отговорено Август 28, 2014 Предполагам, че е от жегата. Питай някой, който се занимава с кожи - обущар, кожухар, какво да правиш. Успех! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 28, 2014 Отговорено Август 28, 2014 Провери от кой друг модел ще паснат тия кожено-дунапренести мекотийки (pads) и си купи, по 5-6-7-8 лева са. Edit: Ето това най-вероятно ще стане, потърси малко инфо. Успех! Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Август 28, 2014 Отговорено Август 28, 2014 http://www.thomann.de/gb/akg_headphones_earpads.html Може да ги има и в musicworld.bg, но не знам къде да гледам. Аз имам подобен случай с друга марка - подложките са изкуствена кожа върху дунапрен, когато кожата се напука се бели и пада, накрая остава само дунапрена. . . 1 Цитирай
zanev 70 Отговорено Август 28, 2014 Автор Отговорено Август 28, 2014 Благодаря пичове ..много полезни ми бяхте Цитирай
viksps Отговорено Август 30, 2014 Отговорено Август 30, 2014 (Редактирано) аз имах такъв проблем - на едни доста скъпи слушалки беше при това, но доста стари - и го реших като обелих "коженото" покритие. Изкуствената кожа, поне на моите, беше отдолу под "коженото" покритие с нещо като плат, на който явно е залепено "коженото" - поиграх си малко - като го обелих стана грозно, but функционално - дори е по-приятно от преди, защото е мекичко и не запотява ушаците. Редактирано Август 30, 2014 от viksps Цитирай
DJack Отговорено Август 30, 2014 Отговорено Август 30, 2014 http://www.musicworld.bg/bg/c_2034/i_50805/PIONEER_DJ_HDJ_EP01.html Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 30, 2014 Отговорено Август 30, 2014 Ха-ха-ха, 70 лева за два дунапрена, не си сериозен. За тези пари цели слушалки нови има, дето се чуват по-добре от ремонт-искащите... Цитирай
Recommended Posts