Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Искам да си взема китара и да започна сериозни занимания. Ако може да ми кажете мнение за тази китара и ще мога ли да свиря на нея ? (Левичар) Благодаря за вниманието :)
Отговорено

Stagg на музиканта е враг. Трябва ти "кухарка" за левичари. Естествено винаги може да обърнеш струните и да "стане" за левичари ако искаш. Използвай търсачката на форума и разгледай резултатите. Бая информативни неща са изредили колеги на сродни теми. Колкото до това дали ще можеш да свириш на нея и да започнеш сериозни занимания е въпрос на воля, желание и умствена нагласа.

Отговорено

Глупости,Вили Нешев ,който е много добър китарист като го видиш как си свири на една кухарка Стаг - страшно,е може да е уцелил добра бройка, тук не е проблем да се обърнат струните,само да се избере китарка без фабрични дефекти. 

Отговорено

Какъв език, бе, момче? Струни ли не знаеш к'во са? Като си левичар или ще започнеш да свириш наобратно, което не знам колко е препоръчително (т.е. да си свириш на стандартна китара, въпреки, че си левичар (стандартна наричам тази, която е за десничари)) или както ти обясниха по-горе ще си вземеш или лява китара, или стандартна, на която ще обърнеш струните, така че силната ти ръка (в случая лявата) ще е с перото. Аз едва ли съм най-добрия пример, но не съжалявам, че не свиря на лява китара, въпреки, че съм левичар. Всичко е до свикване (май?). 

Отговорено

Български език. Достатъчно информация има в този форум с която може да си услужиш за да си поне малко на ти с въпросния музикален инструмент. Не притежавам този модел, но моето мнение за стаг е да бягаш далеч от тях. Отиди в някой специализиран музикален магазин с някое приятелче което може да свири на китара (по възможност) пробвай каквото на теб ти хареса виж как ти седи в ръцете и се консултирай с персонала нали за това им плащат.  Дали ще може да свириш на нея само времето ще покаже. Не гледаме на боб.

Отговорено

Кухарка не е проблем да се обърне обикновено, може би трябва да се сложи ново магаре отгоре за да пасне дебелата струна и високото "Ми" да не се мандехерца в голямата дупка. На някой и седлото долу има нужда от модификация. Голяма ли е разликата в парите? Ако е възможно направо купи левичарка за да не трябва да не се занимаваш в поправки в началото, колкото и минимално да е. 

Отговорено

На какъв език говорите ? :D . Казах ви , не съм докосвал китара :(

Ма комп имаш,нали ,седи и чети какво е изписано,и това ми писна да го пиша,предполагам и на другите от форума - фани някой приятел,дето може да изсвири поне 2-3 акорда като се чува всеки тон и в магазина да пробвате..в ниския ценови клас има достатъчно левичарски китари.

Отговорено

По принцип, на акустичната китара, нямаш копчета за електрониката отпред, така, че може да свириш и наобратно (в левичарска позиция) ако размениш местана на струните, но с някои уговорки):

-Вероятно така китарата ще свири по-фалшиво, защото магарето долу, както и това горе са направени така, че струните да са си подредени нормално. За да свири добре китарата, много вероятно е, да се наливо да я дадеш на лютиер, които да ти подмени двете магаренца и да ги прореже както трябва.

Рабира се, може да си вземеш и китара за левичари.

Конкретно този стаг не е точно най-добрата концертна китара, но често казано, мисля, че е на приемливо ниво за първоначално свирене.

Можеш да разгледаш какво се предлага от марки като Stagg, Washburn, Fender, Walden, Yamaha и други  - поне що се отнася до модели в по-нисък ценови диапазон, обаче най-важното е избора - две китари от един и същи модел могат да звучат съвсем различно, освен това едната може да е изработена идеално а другата да има дефекти, някои от които почти непоправими. Поради тази причина, може да се каже, че повечето добри китари (особено в този клас) са по-скоро върпрос на конкретен екземпляр, отколкото въпрос на модел и марка.

Ако не можеш да свириш, накарай някой батко, които смяташ за добър китарист, да ти избере.

Отговорено

Като не си докосвал китара, по-добре кажи колко пари си решил да изхарчиш и хората тук ще ти дадат добри варианти за парите ти. Успех!

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.