travelcaster2 Отговорено Юли 17, 2013 Отговорено Юли 17, 2013 Вярно. Не съм забелязал "е"-то, т.е. спомагателния глагол "съм" в 3-то л. ед. ч. сегашно време. Така конструкцията се получава минало неопределено с "елово" причастие " е интонирал". А "си"-то не е нотата Си, а възвратно местоимение. Това ме подведе и го възприех като глагола "съм" във 2 лице. Стига сме дълбали в граматическите дебри. Да оставим филолозите да си скубят косите. Дай да си говорим за китари. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 18, 2013 Отговорено Юли 18, 2013 Копи-пейст от друг форум - Пътувам в препълнена маршрутка, хората пътуват мълчешком, всеки се е замислил за нещо си. При едно спиране се освобождава мястото веднага зад шофьора, на което сяда млада майка, около 22-23 години, с 3-4 годишно момиченце. Тоест, тя седи с гръб към движението и с лице към хората в салона. Както тръгна маршрутката, и момиченцето започна да мрънка на майка си на тема "мамо, купи ми Барби!", при това едно такова протяжно и жално и с различен тон всеки път. Майка й и влезе в ритъма и и отговаряше с "за какво ти е Барби, имаш си вече три, по-добре да ти купя нещо друго" и т.н. Всичкото това мрънкане и виене почна да омръзва не само на мен, но и на останалите пътници. След няколко спирки стратегията на момиченцето се промени. Тя изведнъж стана важна и млъкна, като видимо се сети за нещо коварно. И след още една спирка се издаде:... - Ако не ми купиш Барби, ще кажа нещо за теб на баба!Майка й се усмихна: - И какво толкова ще кажеш на баба си за мен?Момиченцето продължи: - Ще разкажа, ще разкажа! Аз видях нещо!Цялата маршрутка затаи дъх, за да чуе какво точно е видяла малката.- Е, и какво си видяла? - попита майката.- Аз видях как ти вчера целуваше пишката на тати!Цялата маршрутка избухна в смях, също и шофьорът. Майката спря маршрутката, взе си детето под мишница и изскочи навън.Мислите си, че това е краят? Не бързайте. При спирането на маршрутката се качи млад мъж с момченце, някъде около 8 годишно и седна на мястото на майката с детето. Пътниците продължаваха да се хилят, младият мъж и той почна да се подсмихва гузно, без да знае на какво точно се смеят останалите. И в този момент синът му изтърси: "Тате, купи ми войници!" Маршрутката избухна в такъв смях, че принуди шофьора да спре, за да се смее на спокойствие. След като си пое дъх, шофьора се обърна към младия мъж: "Братче, по-добре му купи войници, не дърпай дявола за опашката". Младият мъж пътува около 4 спирки, през цялото време хората се смееха, а той седеше в пълно недоумение, вероятно мислейки си че се вози в маршрутка с идиоти. И наистина, какво толкова смешно има в "тате, купи ми войници"? 16 Цитирай
crazy_train Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 Не мисля че е смешно,но си е простотия,ето на какво се натъкнах тази сутрин във Фейсбук: "Днес се навършват 176 години от смъртта на великият апостол на свободата Васил Левски !!!" Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 ^Нямам регистрация във Фейсбук,ама по-голяма простотия е,че вчера загледах някакви новини,какво се случва - Левски е национален герой,нашето правителство не отбелязва по никакъв начин годишнина от рождението му,всички в Бургас,където е имало атентат срещу израелски туристи преди година,загинали 5 души,е,това не е Български проблем..,лека им пръст. Петима младежи,пак вчера загиват след удар в стена с някакво мощно BMW..,то не можеше да се познае това кола ли е..,лека им пръст.. Двама миньори,ако са още живи,берат душа под земята,е тук все пак се борят да ги спасяват с помпи и до колкото могат.. Та нашите управници не е нужно да откриват паметници на загинали туристи,а да се загледат,че българите са на изчезване.. То това не е и простотия де.. 3 Цитирай
valitchy Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 Ето този човек вече е депутат! Честито! 3 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 Това някаква обработка на фотошоп ли е? Е ,ако не е,що за подигравка с хората,след мамин свинчо да беха турнали цар киро за министър на вътрешните работи,май работата оди на шопа с дебелата сопа.. 1 Цитирай
valitchy Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 ^ най-'убавото предстои: "Аз съм черен циганин, но това не ме прави престъпник. Отсега нататък в медиите, който говори, че съм правил частно енерго, ще се видим с него в съда, отправям последно предупреждение, закани се бат' Сали." Източник: ПИК 1 Цитирай
emosms Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 (Редактирано) Ех едно време какви дядовци имаше... - Дядо, дядо, а ти бил ли си комунист?- Бил съм, дядовото.- Ама убеден комунист ли си бил или си бил комунист с отвращение?- Единият май беше убеден, но и тримата ги бих с удоволствие! Истински комунист не знам, ама потомствен псевдокомунист-кърлеж от малка източноевропейска държава: с какъв кеф да му смачкаш главата... Само да ти падне. Редактирано Юли 19, 2013 от emosms Цитирай
7thString Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 Е, в крайна сметка тез чиляци в НС затова са народни представители, защото представят масите в народа - с такъв народ дето висотата на интелекта му се простира до Азис и Биг Брадър нали не очаквате професори по ядрена физика да са избрани По-забавно ще стане с т.нар. пряка демокрация - ако не друго - ще има силиконови депутатки бол 1 Цитирай
emosms Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 (Редактирано) за youtubeДоста пипнати вокали всъщност Редактирано Юли 19, 2013 от emosms Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юли 20, 2013 Отговорено Юли 20, 2013 Карам по малки и по-големи улички в Бояна (вилна зона на София). Не мога да реша на какво ми мирише. То прогимназии, замъци и прочие. Мирише ми на капитализъм или на социализъм?!?!?! Не знам. Но миризмата се усеща осезателно. 1 Цитирай
emosms Отговорено Юли 21, 2013 Отговорено Юли 21, 2013 Млад менринджей е класика На гом*a ли мирише в бояна? Частните проекти замъци и прогимназии са едно, но такива тривиални и безинтересни неща като канализация, обществена инфраструктура, планиране, дългосрочни стратегии... вече изискват наличието и на Държава... Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юли 21, 2013 Отговорено Юли 21, 2013 Прогимназии, замъци и малки ндк-та със септични ями. Цитирай
valitchy Отговорено Юли 22, 2013 Отговорено Юли 22, 2013 ".... да послужи като предупреждение към всички момичета, които не знаят какво се крие под лъскавата фасада на рокендрол идолите им & да не се забъркват с гадни метъли" 4 Цитирай
Recommended Posts