Jump to content
Българският форум за музиканти

Сценично поведение


olygofren

Recommended Posts

Така си е най-добре, щото знаеш докъде можеш да стигнеш, без да ти се отразява на изпълнението. Във форма си, един вид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най-важното според мен е да си свириш вярно партиите пък ако ти остане време и да куфееш още по добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено и аз мисля, че много си личи и пречи, ако човек се държи неестествено и по такъв начин трудно се 'грабва' публиката. Ако това, което правиш наистина ти доставя удоволствие, рядко стоиш като дърво :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение е че сценичното поведение и как изглеждаш на сцената е много важно особено ако си фронтмен винаги са ме отегчавали изпълнители които стоят като пънове и не могат да кажат две думи на публиката.Но пък и не бива да се прекалява с шоуто да не се превърне в цирк.Следващото по важност е как сте облечени.За мен сцената винаги е нещо специялно и давам всичко от себе си говоря си с хората карам ги да пеят с мен качвам ги при мен това им харесва.Е винаги има някой който не е доволен и е дошъл да гледа и да брои колко пъти ще збъркаш.Винаги съм казвал който ме му харесва да не идва, да си стои в къщи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, сценичното поведение не може да се моделира, или дори и да се поддаде на моделиране, то няма да бъде естествено. Всичко идва отвътре, зависи от вътрешната нагласа, увереноста в това, което се свири, дори и от аудиторията - все пак, би било смешно една група да си си откачи главите от куфеене пред публика, която хапва и пийва, и последното нещо, от което се интересува са музикантите.

 

Сега си спомних за нещо, което ме беше оставило в недоумение преди време. Някой ме беше разказвал за група, в коята единия от музикантите се интересувал преди всичко от това как ще изглежда групата на сцена, и постоянно ги карал да правят сухи тренировки, казвал им как да куфеят и как да застават, а свиренето по време на самите репетиции оставало на заден план.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И смятате ли, че човек с неизградено сценично поведение обижда публиката по някакъв начин?

Смятам, че сценичното поведение не се изгражда - или имаш усет за това как да стоиш на сцена, или не. Да, разбира се, винаги можеш да се правиш на нещо, което не си, но това винаги си личи, смешно е и може би то е което би обидило публиката.

Напротив.Сценичното поведение се изгражда...когато на репетиция го направиш зле и си викаш "аз пред публика съм по-добър, то ще стане на сцената"-става още по-зле!Имам един любим девиз:

"Перфектната Подготовка Предотвратява Провала на Представлението!"

Редактирано от mupcku
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правило на 10-те П-та:

 

Прецизно Планираната и Правилно Проведена Предварителна Подготовка Предотвратява Пръдливото Пикливо Посиране.

 

Ползвайте го! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля, че всеки сам избира как да се държи и съм съгласен, че сценичното поведение се изгражда с времето ( не че съм се качвал на сцена още де ама.....) Но мисля, че тука пропускаме нещо важно, а именно стила музика.... не е логично да свириш Stairway to heaven <_< и да търчиш и да се размазваш по сцената, или обратното - да праскаш някви бързи рифове :guitar: а да стоиш "к'ат пън"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

да, вчера по VH1 HONOUR - ДЖУДАС ,Деф Лепард и Кис

показаха - КАК СЕ ПРАВИ

кой видял - видял :ph34r:

 

 

ДЖУДАС ПРОСТО ОТВЯХА - ПУБЛИКАТА НАПРАВО ОТКАЧИ

отвреме на време чувам, че били отживелица-

тия дивотии си ги разправяйте на гаджетата, които Ви гледат в очите и мислят че сте намбьр уан(това е кьм тези които ги разправят)

НА ЗАПАД - НЕ ВЬРВЯТ

 

Лепард и КИС - сьщо раздаваха правосьдие

-преди джудас и лепард - някакви от новите се бореха с по един кавьр на сьответните банди

Браян Мей излезна като 6 -ти член на Деф Лепард за едно парче- свириха кавьр на Тирекс

 

много яко беше Супер групата пред Кис -

сьс Скот Ян на бас китарата - забележете - беше взел брадвата бас - от Джийн Саймьнс,останалите от Велвет Риволвьр - Слеш,Сорьм... и 3 -ти соло китарист - познайте кой - Вин Винсент!

 

те това е ЛИВ - LIVE :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За инструменталистите не мога да кажа, но за певците - със сигурност трябва да ЗНАЯТ какво пеят и да го осмислят и чувстват докато са на сцена. :inlove: Аз лично (с мноооооого скромния си опит :bravo: ) винаги правя така. Когато мислиш предимно за това, което изричаш го усещаш по твоя си начин, а това усещане в повечето случаи е доловено от публиката. Не е необходимо да изглеждаш като маймуна в зоопарк, но пък и липсата на всякаква емоция не става. Може би всеки трябва да стигне до момента, в който възприема сцената като неразделна част от живота му. Когато стоенето на сцена му се стори нещо напълно естествено и реално (понеже за мен това още не е факт) може би нещата ще се подредят по най-красивият начин от само себе си. Поне така ми изглежда при известните музиканти. :D Те просто излизат и се потапят изцяло в това, което минава през ръцете или гърлата им. И го правят по най-естествения начин, защото за тях това е по-важно, отколкото отговора на въпроса "Дали не ми се е разтекъл грима?" или "Ей сА на оная мадама Ше й събера очите на солото!".

Така си мисля, знам ли? :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Много хора висят като дърво щото се здухват ... най-добре е човек да си научи сет листа да си направи един трейнинг и повреме на концерта да няма проблеми при евентуално куфеене скачане или някакви подобни движения ... :) Най добре е вниманието и откачането да се комбинират !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.