sardaesox Отговорено Април 11, 2015 Отговорено Април 11, 2015 В духа на последния пост, има ли вече онлайн Schecter serial number decoder? Или мейл до съпорта трябва да се пише? Цитирай
the pick Отговорено Април 25, 2015 Отговорено Април 25, 2015 Това много мирише:Няма биндинг по грифа,хедстока не е "open book",вместо ромбове са точки,цена 650лв(!),изобщо не намерих подобен модел никъде(не че всичко се вижда от снимките)...Може да е японска,ама "Greco",надали...Скоро гледах и един,подобен фейк "Guild".Явно,вече не е интересно да има само Фендери и Гибсони ментета!? 1 Цитирай
jabs Отговорено Април 25, 2015 Отговорено Април 25, 2015 (Редактирано) Псолютен ментак Не случайно няма една читава снимка на главата или някоя друга по-характерна част... че са и в полумрак тип "бардак на булевард Мария Луиза" На третата снимка лъжат ли ме очите, или първото прагче е на милиметър навътре в грифа?! Едит: във форума има един сериен вносител на Греко, той да си каже мнението Редактирано Април 25, 2015 от jabs Цитирай
Jim-ph Отговорено Април 26, 2015 Отговорено Април 26, 2015 Никога нямало такъв Греко, с такава форма на тялото. Лого е от 80ти, форма на главата - като при MR серия 70ти долу-горе, ама тогава нямаше такъво лого! Форма на тялото прилича на ония Шектери, нещо такъво. Жалко ми е човека да го купи това нещо и "да се убеди какъв боклук са" китари Greco Цитирай
Jim-ph Отговорено Април 26, 2015 Отговорено Април 26, 2015 и да - дори никога нямаше такава лепенка "made in japan" там :-D Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 1, 2015 Отговорено Май 1, 2015 (Редактирано) По стечение на обстоятелствата ми се налага тези дни да се запозная по-подробно с Ibanez Jem7v моделът на Steve Vai и ровя в интернет за информация. Предполагам повечето от вас знаят, че пазара е залят с копия на този и други Vai модели (някой от тях в базара), заради което трябва да се внимава при покупка, Хубавото е, че има достатъчно информация в интернет, която да ви помогне при избор. Най-добрия вариант е да се купува от официални вносители, но там цените са маааалко по-високи Няколко добри линка: http://www.jemsite.com/forums/f15/spotting-a-chibanez-jem-tutorial-part-1-a-106764.html http://www.sevenstring.org/forum/standard-guitars/242700-how-spot-fake-jem.html Много клипове в youtube: https://youtu.be/FBCdjDzm1ic Не забравяйте, че китайските копия варират и се различават по качество. Редактирано Май 1, 2015 от G.Varbanov 1 Цитирай
Ламби Отговорено Май 1, 2015 Отговорено Май 1, 2015 Основно се различават по цената.Когато някой ми предлага нещо дето струва 5 бона за.... 500 лева,редно е да си имам едно наум.В повечето случаи е ако мине. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 1, 2015 Отговорено Май 1, 2015 (Редактирано) Тук таме се намират разни агенти, които се опитват да ги пробутат на по-сериозни цени. Такива избягват музикалните базари, защото разбират, че няма шанс Редактирано Май 1, 2015 от G.Varbanov Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 12, 2015 Отговорено Май 12, 2015 (Редактирано) Китайците се учат от грешките си и ги поправят една по една 1. Капачето за жака вече сочи в правилната посока, но както виждате връзката на нека още стърчи, болтовете са неправилно разположени, капака на тремолото е с грешни дупки. Въпрос на време да оправят и тези неща. 2. Логото е вече по-правилно разположено спрямо ключовете. Другите очевидни разлики си остават, но съм сигруен, че има по-добри копия. Когато изгладят всички разлики и добавят кейс положението ще стане страшно.... Редактирано Май 12, 2015 от G.Varbanov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 13, 2015 Отговорено Май 13, 2015 (Редактирано) ... видях банера в началото на темата Редактирано Май 13, 2015 от Evtim Djerekarov Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 7, 2015 Отговорено Юли 7, 2015 А къде е темата с линкове към ментета на БГ борси? Според мен, тя беше НАЙ ВАЖНА тема на цял форум, щото много начинаещи китаристи ще търсят инструмента там и има опасност, че още нямат опит да распознаят фалшив инструмент. Да направим такава тема, където да публикуваме конкретни имена / никнейми на продавачи и линкове към обяви със фалшиви инструменти? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 8, 2015 Отговорено Юли 8, 2015 ^Май Рафо не иска, за да не го спамят от другите сайтове с оплаквания. Цитирай
musicman Отговорено Юли 8, 2015 Отговорено Юли 8, 2015 Аз по-добре от това горе в зелено не мога да го напиша. Но н акойто не му се чете е свободен да предлага едни и същи неща. 2 Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 8, 2015 Отговорено Юли 8, 2015 Най-много се копират LP-та, защото са популярни и принципно скъпи китари. Принципът е, че ако някой ви продава какъвто и да е лес пол на цена много по-ниска от пазарната... работата много намирисва. Аз си направих експеримент с моя фендер и пратих серийния номер и снимки на китарата на къстъмър сървиса им. Оказа се, че поддръжката им работи изненадващо бързо. Още на следващия ден имах отговор на мейла, който изглеждаше така: Paul Levesque (Fender) May 20, 13:04 Hello, The serial number provided corresponds to a Standard Telecaster w/maple fret board in Brown Sunburst finish manufactured 06/2014. From what I can tell from the photo, it appears to be authentic. Regards- Paul Levesque Representative, Consumer Relations /U.S. Direct Sales Fender Musical Instruments Corp. 17600 N. Perimeter Drive, Suite 100 Scottsdale, AZ 85255 Telephone: 480-845-513 Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 8, 2015 Отговорено Юли 8, 2015 просто като гледам olx направо ми се вдигат косми в различни мяста... Продавалника е пълен със кърлежи. Цитирай
Recommended Posts