savov Публикувано Юни 29, 2014 Публикувано Юни 29, 2014 (Редактирано) Здравейте! Както бях писал преди, от тази година, заедно с певицата (с която работя в пиано бара във Велико Търново) Мирела Величкова и оператора Светослав Тодоров, дадохме начало на един нов проект. Това е предаването "DressCode: Piano Bar", което ще снимаме във Велико Търново и ще се излъчва в ефира на първия български онлайн ТВ канал за българите в Лондон - "BBR TV". адрес на телевизията: www.bbrtv.co.uk Ще говорим за култура, изкуство, духовност... Ще представяме много музиканти, музикални събития, интервюта, изпълнения на живо и т.н. Не сме професионалисти, но пък обещаваме да се стараем и да ставаме все по-добри и интересни. В тази тема също обещавам да пускам линк към всяко ново издание. Направихме и наша Facebook страница и YouTube канал, където също ще публикуваме всичко, което заснемем. Ето и първото ни промо клипче: Ще се радвам на мнения, предложения и коментари... Ако гостувате в нашия град... с удоволствие ще дойдем да заснемем нещо за вашата банда! Скоро очаквайте и специалното издание за купона на великотърновските музиканти! Редактирано Юни 29, 2014 от savov Цитирай
savov Отговорено Юни 29, 2014 Автор Отговорено Юни 29, 2014 (Редактирано) ЕПИЗОД 1 / гост: Ивелина Русева ЕПИЗОД 2 / гости: Пепи Попов, Юлиана Талева и DJ STEVIE G Редактирано Юни 29, 2014 от savov Цитирай
zanev 70 Отговорено Юни 29, 2014 Отговорено Юни 29, 2014 ..цитирам те - Ще говорим за култура, изкуство, духовност... Ще представяме много музиканти, музикални събития, интервюта, изпълнения на живо и т.н. ...та на фона на този цитат искам да те попитам съвсем културно - как се връзват понятия като култура , изкуство и особено духовност с последното видео , което си пуснал явно представящо част от програмата на дуото което се вижда във видеото .... и откога очевадната кръчмария , при това не от най високо ниво се връзва с понятията , които споменаваш ... имам доста познати и приятели , които се занимават със такова свирене и всеки един от тях е напълно наясно с това какво работи , каква е неговата естетическа стойност и затова обикновено никой не говори за продукта , защото всички сме наясно ,че става въпрос преди всичко за изкарване на едни пари свирейки вечер - без значение дали е в кръчма в Русе , Норвегия или на някой кораб ..всички са наясно с това ..точно вероятно и поради тази причина , демо видеотата на разни групи свирещи по Скандинавия и не на последно място видеотата от прослушванията , които се правят като тези при митичния Мето и прочие не се обнародват на всеослушание - защото това са демо видео материали преди всичко за собственици на заведения и импресарии и прочие заети в бизнеса , но ...не са неща с достатъчна естетическа стойност ...просто защото при кръчмарията , дори и скъпата така стоят нещата .... ...иначе из нета е пълно с видеота на разни изпълнители записани къде на майтап , къде не .... но за мен е изключително важно да се прави разликата между кръчмария и всичко останало .... а си е направо кощунствено да се смесва с понятия като култура , изкуство и духовност .... аз свиря от 25 години на китара , бас и прочие като хоби , свирил съм по разни групи , клубове , пиша музика и прочие , но винаги съм бил наясно къде минава разликата ....още повече , че основното ми занимание е да рисувам , защото съм художник ... умолявам те Савов ..не смесвай кръчмарията с неща , които са много далече от нея ... .... поне това , което пускаше да се доближаваше на нещо такова ...и то е акустично и то е кавър ... и то е от хора , които когато са го записвали са свирили по разни клубове и не са били световни звезди .... мхм .... 1 Цитирай
savov Отговорено Юни 29, 2014 Автор Отговорено Юни 29, 2014 Благодаря за дългия коментар и отделеното време да напишеш всичко това...С доста неща съм съгласен, за други бих поспорил, но така или иначе не това е важно за темата а и за мен самият. В крайна сметка важно ми е да показвам колкото се може повече музиканти, комерсиални, неизвестни, блестящи или не до там. Замислил съм да направя поредица от предавания и за всички улични музиканти във Велико Търново. Култура или не... това е реалността. Едни свирят в оркестър, други на кораб, трети на улицата... Както и да е... Надявам се да ви е интересно 1 Цитирай
Dirk Отговорено Юни 29, 2014 Отговорено Юни 29, 2014 Практиката показва,че парадоксално болшенството смесва двете понятия "кръчмария" и култура.За това съм за по- отговорно подхождане към темите с претенции за култура.Наблюденията ,които имам по въпроса потвърждават тезата ,че "кръчмар" е по-скоро начин на мислене,а не професия.Нищо против артисттите,които си изкарват хляба по "кръчми" и пиано барове. Успехи с начинанието! Цитирай
savov Отговорено Юли 8, 2014 Автор Отговорено Юли 8, 2014 ЕПИЗОД 3 / в клуб "Таралеж" - В. Търново ЕПИЗОД 4 / в СОУ " Ем. Станев" - В. Търново Цитирай
savov Отговорено Юли 19, 2014 Автор Отговорено Юли 19, 2014 ЕПИЗОД 5 / МУЗИКАНТСКИ КУПОН ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО (ЧАСТ 1) 1 Цитирай
savov Отговорено Юли 30, 2014 Автор Отговорено Юли 30, 2014 ЕПИЗОД 6 / Юбилей на читалище "Надежда" Цитирай
savov Отговорено Август 4, 2014 Автор Отговорено Август 4, 2014 ЕПИЗОД 7 / гости: AVS BROTHERS Цитирай
savov Отговорено Август 12, 2014 Автор Отговорено Август 12, 2014 ЕПИЗОД 8 / Първо издание на "Вечер на Китарите" във Велико Търново 1 Цитирай
savov Отговорено Август 18, 2014 Автор Отговорено Август 18, 2014 ЕПИЗОД 9 / Дегустация на вино Цитирай
savov Отговорено Август 26, 2014 Автор Отговорено Август 26, 2014 ЕПИЗОД 10 / гост: Жоро и Джери Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 27, 2014 Отговорено Август 27, 2014 ЕПИЗОД 9 / Дегустация на вино "ХЕИ,МЕИ и други такива" ,това като китари,митари.."мощно българско вино",тука вече се разхилих,кой иска пие ракийка ако е за мощност,много на простотия бие,ако ще рекламират нещо това ли е таргет(мишената),те селяните сами си правят вино от домашно грозде,че и аз мога.. Цитирай
savov Отговорено Септември 1, 2014 Автор Отговорено Септември 1, 2014 ЕПИЗОД 11 / самодеен театрален състав на село Първомайци Цитирай
Recommended Posts