Hillbilly Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 След като китайски Епифон в Томан е по скъп от тези Гибсъни,те със сигурност не са правени в щатите! Faded моделите на Студио също са евтини,но всички са американски,имах такъв.Сегашното ми Студио е от 97г - тялото е от едно парче махагон (и с Евтим го гледахме - няма снадки),грифа естествено е от едно парче също,кленовия топ - от две - едва ли ментаците са изработени така. Саунда кърти,абе Гиби Цитирай
rockfire Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 (Редактирано) Изказах съмнение само,за мен е малко шантаво да продаваш Гиби на цена на китайски Епифон...,но смятам да я проверя тази работа-скоро ще имам път към Германия!Ако Томан имат реален магазин ще го посетя,ако нямат в някой голям град ще има по магазините от тези модели. П.с. Малине всичко дето е правено преди азиатския скок на производството е читаво брат и не мърда с течение на годините , и ще му се дига цената Редактирано Ноември 1, 2011 от rockfire Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 Имат магазин и то огромен! Преди години някой беше пускал снимки оттам (май Ненчо) Цитирай
gos Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 Ами то на китарите на главата отзад си пише " Made in USA"и годината на производство 2011, интересно преди не пишеха годината.Не вярвам магазин, като Томан да си позволи да продава китари с фалшиви щемпели. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 До 2 седмици ще споделя мнение от първа ръка - не устоях на G.A.S. Няма съмнения, че това са си Гибсъни, купилите от предната партида (със светъл гръб) са доволни. Цитирай
rockfire Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 Разбрах,че Томан имат реален огромен магазин и смятам да го посетя следващата седмица!Ако някой иска нещо да казва докато не съм тръгнал!Ще изпробвам въпросните евтини Гибсъни и ще пиша тук отзиви! Цитирай
Caki6ko Отговорено Ноември 3, 2011 Отговорено Ноември 3, 2011 Васко Първановски (надявам се знаете кой е) свири с въпросната китара :guitar: брат луд ли си васето свири с ESP (facepalm) виж сега хубаво е да сме образовани когато видим кръглата форма не всичко е ЛП (facepalm) Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Ноември 3, 2011 Отговорено Ноември 3, 2011 Брат ти луд ли си да отговаряш на пост от преди 5 години? (facepalm) 1 Цитирай
DYLGIQ Отговорено Ноември 16, 2011 Отговорено Ноември 16, 2011 Хънибърста дойде. На пръв поглед си е съвсем Гибсън, на първо слушане също! На първо пипане - невероятно лека! Подробности - по-късно. Цитирай
death^metal Отговорено Ноември 16, 2011 Отговорено Ноември 16, 2011 Айде де, кога е това "по-късно", изчака ми се чакалото Цитирай
DYLGIQ Отговорено Ноември 16, 2011 Отговорено Ноември 16, 2011 Утре, взех си два дни отпуск - това ми е медения месец с "Хъни"-то 1 Цитирай
kanavkaa Отговорено Ноември 20, 2011 Отговорено Ноември 20, 2011 Гибсъните типично разстройват много поради големия наклон на главата и немарливия рутинг на нъта особено при по евтините модели. За щастие се оправят лесно. Разхлаби струните, които разстройват. Намери малко по ръждясали такива, вкарай ги в улея без да ги навиваш на ключовете и ги прекарай 30тина пъти напред назад (като трион)- това ще изглади и разшити улеите (леко но достатъчно). След това ги смажи добре (може ис графит от молив, но става и със силиконова или някаква друга смазка, ползвал съм вазелин и крем за ръце при нужда (но съвсем малко, за да не подлива :-)). След това опъни струните пак и направи няколко сериозни бенда, след това не би трябвало да имаш повече проблеми п.п. Разбира се има и по елегантни методи, но този е бръз, не изисква инструменти и върши работа :-) п.п. 2 Ако нямаш ръждясала струна, вземи нормална такава и я прекарай стотина пъти :-) п.п. 3 Навивай струните добре на ключовете Благодаря много на всички ви за съветите, които ми дадохте!! Наистина помогнаха, а и вече беше започнала почти да не мърда от самосебе си. Цитирай
Recommended Posts